- Snøen lysnar vinternatta-
Dette er frå mars 2006 då me hadde ein lang snø-og kuldeperiode. Blåtimane og natta var så lyse med snøen som farga natta. Kaldt var det ved Voien, men det var noko mest magisk med snø og is og stjerneklare netter som gjorde vinteren vakker. Slike minne er gode å ha under regnperioden me nå har. Og det er 3 veker sidan eg sist var ved sjøen.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-08 00:20:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-08 01:55:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-08 21:39:56
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde24mm
  • Blender-
  • Lukker2,5s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløsar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger520
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227153} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anne-Lise S.

Fantastisk lys og utrolig vakre farger i motivet ditt. Kan godt forstå at du velger å mimre i arkivet og finne frem slike gjemte, men ikke glemte, verk! Du har fin dybde i bildet med veien innover og opp til hytta (?), og videre utover mot sjøen og horisonten med landskapet mot venstre. Synes bildet er svært skjevt ned mot venstre; kan også se det av vannet til venstre så jeg ville nok ha retta det kraftig opp. Synes kanskje også at de kraftige lysområdene som er rødoransje i det fjerne til venstre burde blitt tona noe ned. De stjeler oppmerksomhet fra det duse og myke i resten av bildet. Takk for bildeopplevelsen!

Anne-Lise
Avsluttet .

Dette hadde en nydelig vinterstemning Tone.Lyset og fargene i himmelen bringer frem gode minner fra vinteren som var.Bildet formidler kulde,men også vakre vinterkvelder og lyset fra husene gjør at bilde virker varmt på samme tid som en ser at det er kaldt.Et flott vinterbilde Tone som vi kan kose oss med i disse regntider:-)
Hilsen Tone!
Bjorn F.

Nydelig vinterbilde Tone, --flott himmel med fine fargetoner ,likte godt blåtonene i sneen som speiler det blå på himmelen.Fin dybde i bilde. Foretrekker v3.
Hilsen Bjørn.
Camilla S.

Hei

Først og fremst, v3 for min del. Der kommer husene i sitte rette i horisontale balanse, samt fargene gir meg mere glød i bildet.
Synes du har skapt en flott skildring av vinteren, sporene av bil danner en fin dybde innover.
Ser frem til å ta slike bilder når snøen kommer, om den dukker opp denne vinteren da;)

-Camilla
arvid k.

Kan bare si en ting om dette. Vakkert, noe av det vakreste jeg har sett på lenge. Den blå fargen, lyset i horisonten, dybden og klarheten. Finner ikke noe galt uanswtt i dette, og jeg mener hver ord jeg sier.. Lagger meg flat for dette bildet.
Mvh Arvid K
Inger Anne Maritsdotter V.

Så stemningsfullt og vakkert vinterbilde.
Flott med blåtonane og lyset frå husene.
Veldig bra eksponert, #3 blei fin.

Det er slik vinter eg gjerne vil ha, no har det regna her sidan midten av oktober og det er ikkje særleg til vinter, syns eg.
Berre me får den til jul skal eg være fornøyd.

mvh Inger Anne
einar e.

En kresen bruk av fargene rødt og blått. Bildet kan nok roteres noen grader med klokken - men uansett: en sterk og tydelig vinterstemning, slik den av og til kan bli her på Jæren.
mvh Einar Egeland
Jan Frode A.

Versjon #2 faller best i smak hos meg, mest pga av at den ser mere 'riktig' ut med tanke på husene i landskapet, og også pga lys- og fargespill.
Det jærske vinterlandskapet er godt formidlet her. Du får fram fine blåtoner som forsterker inntrykket av kulde, og sammen med lys- og fargespill på himmelen som seg hør og bør i et jærsk landskap som er i stadig endring akkurat pga høy himmel og lys. Når jeg skriver om høy himmel, så kunne jeg faktisk tenke meg mere himmel og mindre av forgrunnen her. Joda, som du sikkert har lagt merke til i mange av bildene mine, så har jeg sansen for lavt kamerastandpunkt og linjer i forgrunnen. Men innimellom føler jeg at det blir mere riktig med masse himmel, og sannelig tror jeg at akkurat det hadde gjort susen i dette bildet.

mvh Jan Frode
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Sjøen her er ganske vanskeleg når det gjeld horisonten, pga at den går inn som ei bukt til stranda bak dei gamle husa. Og bak denne bukta er kjem Nærlandsstranda som fortset i Refsnesstranda som ein ser med hus i venstrekanten. Der er også dei svære drivhusa som gir desse lysa på himmelen.
Her står eg nedanfor vegen som gjer ein flott sving oppetter bakken. Det same gjer litt av skyene også. I desse husa budde det folk for ca. 60 år sidan, og det må ha vore ei kald oppleving pga samstundes har dei ei fantastisk utsikt med eit yrande fugleliv.
Jan Frode: takk for gode råd, spesielt når det gjeld eit lågt kamerastandpunkt. Eg hadde ikkje mykje himmel å gå på her, pga at eg stod nede ved sjøkanten nedanfor forgrunnen her og oppdaga denne himmelen. Det vart difor bare dette eine bildet. Dette bildet er frå Vojen då eg fotograferte isen som hadde lagt seg.
Bildet er kun justert ved litt levels, 8 i saturation, litt usm. versjon 3 og 4 har ørlite shadow/highlight pga at blåtonane var ganske fine ifrå før av.
:) Tone
Ivar B.

Eia var vi der. Fantastisk stemning som gjør at jeg savner vinteren enda mer. Herlig kald blåtone som forsterker følelsen av kveld og kulde. Veien gir fin s- komposisjon innover og gir god dybde. Dette ble stillt og vakkert. Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu