For tiden driver jeg å øver meg på gammel teknikk/lyssetting, type ''Hollywood Portraits'' I dette bildet bruker jeg kun ett lys, en blitz brukt som en spotlight(med 20 graders honeycomb), dette var ''hovedlyset'' til George Hurrell på 20-30-tallet. Optimalt sett skal man i tillegg ha et lys til for å dempe neseskygge/lette opp skygger, og et lys for å gi liv i håret, det tar jeg etterhvert. :) Å plassere hovedlyset først er viktigst, her er en del av poenget å få skygge fra øyevippene(synlig på høyre øye), for å få de til å se lengre ut. Selvsagt en teknikk som er beregnet på kvinner og ikke på en 6-årig guttunge, men hadde ingen andre modeller tilgjengelig. :)
Bildet inngår i albumet Dennis -
Utstyr
  • Shen-Hao 5x7
  • 250mm Fujinon
  • Brennvidde250mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFoma 200
  • Nei
  • AnnetHC-110 fremkaller
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger969
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Joda, tredvetallsstemningen er der. Skyggen ved nesen ikke bra, men den saken er du jo selv inne på i underteksten. Blikk og uttrykk er bra det.
Knut-Inge J.
Flott dette - og dyktig modell. Fine hudtonar. Har du brukt reflektor høgre sida av ansiktet ? Så avgjort Hollywood over dette ....
Roy H.
Veldig bra...
Mvh Roy
Ine G.
Slenger meg på bølgen - dette var bra!
Likte veldig godt uttrykket på gutten.
Amund Blix A.
Takk for kommentarene.

Knut-Inge, jepp, jeg hadde en reflektor på høyre side, uten den hadde det blitt temmelig svart på høyresiden ja...

Amund
Espen A. I.
Jeg synes du er på god vei. Har ingen som helst erfaring med slik lyssetting, men vet sånn cirka hva du vil frem til og stien er ikke lang før du er i mål - dette ligner mye på de Hollywood portrettene i mellomkrigstida. Flott uttrykk og blikket er bra! Litt utbrent høylys, men alt i alt ganske bra.

mvh Espen
Julie E.
Hei!
Mange lager forsiktige englete barnebilder og rynkete skrukketroll av de gamle. Fint det også, men om man leter etter det voksne i barnet og barnet i den gamle...ondskapen i den snille og godheten i en person som ikke er særlig god, oppstår ofte mye spennende.
Det er dette som helt har bergtatt meg i dette bildet. Du sier at modellen er 6 år.....det er nesten vanskelig å tro :), men du har i dette barneansiktet fått frem en erfaring og en stødighet som formidler en deilig holdning til barn. Man lærer mye av barn om man bare lukker opp øra, for å si det sånn.
Et VELDIG godt barneportrett som jeg er glad over å ha fått se.

Ja, dette var antagelig et godt stykke fra hva du ønsket av kommentarer (jfr teksten du har skrevet under bildet), men jeg måtte bare.....:) fortsatt god jul!
mvh Julie
Amund Blix A.
Takk for veldig hyggelig kommentar Julie! Selv om det i utgangspunktet var en ''test'', betyr det ikke at man lar muligheten til et fint portrett gå fra seg.. :-)
Marit O.
Et utrolig fint barne portrett, herlig uttrykk og blikk du hviser oss her, noe utbrente partier men men.
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu