Mye vær!
Til dels mye vind, så pass at det ble vanskelig å puste noen ganger. Stedet er bevist oppsøkt etter studering av værmelding. Ønsket var høyere bølger, så neste gang er ikke varsel om 8 meters bølgehøyde godt nok...
Bildet inngår i albumet Kystlandskap - Vakkert og harmonisk, men kan være forrykende og farlig.
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Canon EF 24-70mm f/2,8L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger737
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228624} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tormod I.
Ja som du sier, selv om bølgene var høye som hus, har vi sett det betydelig mer dramatisk fra denne utkikksposten før. Fint med sollyset. Bildet har nok godt av en liten justering av kontrastene.
Bjørn J.
Populært sted, det der:
bilde nr. 278721
Ser ut som bildet ditt er tatt noen minutter senere, jfr. bygeskyene ute i havet og skyggen over vinduet.

Overraskende mye fortegning på horisontlinjen. Forøvrig tror jeg det ville blitt mer dramatisk med et lavere standpunkt, men det aner meg at det kanskje er vanskelig akkurat der?
Erlend K.
Takk for kommentarer!

Den fortegningen som Bjørn Jørgensens henviser til skyldes nok været som ligger ned mot havet. Dersom bildet studeres noe mer inngående vil horisenten fremtre noe svakere. Jeg stusset på dette selv, for slik fortegning er ikke mulig å oppdrive på det objektivet som her er benyttet.
Geir Helge S.
Hei Erlend. Dramatisk nok, men som BJ sier ville nok et lavere kamerastandpunkt skapt et bedre inntrykk av situasjonen. Jeg var selv på Alnes på fredagen og opplevde flotte bølger der. Stativet måtte nærmerst overlastes med vekt for å oppnå noenlunde stabilitet...jeg la nettopp ut et bilde fra dagen her: bilde nr. 278905
Mvh Geir
Fredrik E.
dropp den kjedelige himmeln,, ellers er bildet fantastisk dramatisk og det fungerer i massevis.
Ivar B.
Dette er et godt naturbilde og en fin naturskildring. Himmelen hører med i mine øyne. Uten blir det flatt og mindre dramatisk. Dessuten går det noen flotte byger der ute som i mine øyne hever bildet. Savner derimot litt av formidlingen av det været du opplevde. Tror først og fremst det handler litt om avstand til motivet. Et lavere kamerastandpunkt er nevnt, men ser ut som om du ikke har mange mulighetene for å få til dette heller. Men bevares et godt bilde er det. Mvh Ivar.
Ole E.
Pent landskapsbilde. Fint med lyset som treffer fyret. Dramatisk sjø. Kanskje bittelitt synd med skyene i bakgrunnen som får horisonten til å se litt skjev ut (noe den ikke er), men men, dette er pirk.
Erlend K.
Takk for kommentarer. Lavere ståsted er ønsket, men ikke mulig uten klatreutstyr.
Avsluttet .
Et vakkert sted! Var der selv for ca 1 år siden, og jeg skal nok tilbake ;) Du har vel kanskje sett samme bilder som jeg har, hvor bølgene slår OVER fyret der.. et vakkert syn!

Blei hakket for mye gråtoner her, så tonejustering hadde fått bildet opp noen hakk, synes jeg. Ellers så har du gjort en bra jobb.. bra exponert, så der sitter det tekniske som det skal, mener jeg:) Nå er svarte områder mørkegrå... kanskje bare en smaksak fra min side? Plasseringen din er bra.. du får med deg mye av havet nede, huset oppe og så havet utover.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu