Det har vært lite fotografering i den siste uken, så jeg har gravd litt i arkivet for å finne noe julestemning. Treet er ikke så lite som det ser ut til, det er nok desto mere snø. Eia var vi der.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger704
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228679} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Anne-Lise S.
Så utrolig enkelt, og så fantastisk delikat! :-) Flotte linjer og konturer, herlig lys og jeg liker spesielt godt hvordan du får frem snøen her. Kanskje ville jeg beskjært bildets øvre del slik at bildet starter ved den brede skyggen og slik at de smalere skygge- og lyspartiene i øvre del forsvinner? Men er usikker på det.

Anne-Lise
Nina S.
Like dette, nydelig lys, Du har en fin diagonal linje. Synes et kutt i toppen passer slik at diagonalen treffer akkurat i hjørnet.
Blir mer symmetrisk da, kanskje kke et must, men i et så rent og fint bilde som dette ville det undrestreke kompen ytterligere.
Mvh Nina
Geir Helge S.
Pent komponert. Her er det lyset som gjør dette bildet til noe utover det vanlige...tenk dere dette bildet uten skyggene :-)
Jeg er ikke opptatt av toppen i det hele tatt. Ser ikke at en beskjæring skal ha så mye å si. Hvis jeg skal pirke på noe, så blir det heller at forgrunnen ligger utenfor skarphetsplanet.
Mvh Geir
G. Hanna W.
Hei Ivar!
Så utrolig VAKKERT bilde !
Rent delikat og behagelig!
Solen er jo nydelig, så lav å fargerik!

Ser det er noen som har kost seg i snøen ...
Mvh G.Hanna.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig lys og veldig gode farger. Linjene/skyggene og
glitteret i snøen er også viktige elementer. Stemning.. Herlig.
Jeg er enig med Geir ang.nedre del.

vh ingebjørg
Tom A. T.
Pen komp med enkelt og fint innhold. Lys og skygge er også veldig fint gjengitt gennom en godt avstemt eksponering, men fargene syntes jeg mangler litt på renhet, noe som for meg gjør at bildet fremstår litt tungt. For alt jeg vet kan det jo bero på skjerminnstillingene på min bærbare.
mvh Tom T
Camilla S.
Hei

Så enkelt og så pent!
Liker overflaten på snøen som kommer tydelig frem,
flott at ingen har gått her å ødelagt dette.
Ellers knallkomposisjon, fine linjer som strekker seg over hele bildeflaten.
Skarpheten er også på sin plass. Selv synes jeg ikke noe kutt i bildet vil gjøre seg, liker det som det er.
Nå har du treet innenfor tredelings systemet.
Flott!

-Camilla
Inge S.
Hei.
Et stilrent og enkelt men meget severdig motiv.
Her er det
bare svarte skogen enda. En svart jul:-/

Flott Ivar.

Mvh Inge
Bjorn F.
Det enkleste er ofte det vakreste ,noe som ditt bilde beviser. Den enslige lille furu som kaster lang og fin skygge mot den kvite sneen. Fine skygge partier.Ingen beskjæring for meg.Meget bra dette.
Hilsen Bjørn.
Kjell Sigurd S.
Herlig minimalisme. Lys og skygger gjør alt for bildet. Fin komposisjon. Støtter kommentaren om fokus på forgrunn. Bra dette.

Kjell S
Tone A.
Eit vakkert vinterbilde der lys-og skuggespelet gir ein flott effekt til bildet saman med den glittrande snøoverflata. Den bua snøhaugen under treet med sin skugge gir kontrast til linjene og orsterkar det mjuke ved snøen. Furutrret står der så lite i all snøidyllen pynta med litt snø og med sine linjer og fargar som ein flott kontrast til dei fine blåtonane i bildet. Skuggen frå furutreet forsterkar diagonalane og formene til treet. God dybde i bildet der komposisjonen gjer mykje for uttrykket. Pirket er det uskarpe nederst i bildet speielst i hjørnet. Elles vakkert!
:) Tone
Ole E.
Skikkelig delikat. Som tidligere nevnt, er det lyset som fenger i dette bildet. Skulle bare ønske du hadde fått med deg avslutningen av skyggen. Men veldig lekkert bilde.
Steinulf L.
Lav fin vintersol og julestemning så det holder. Enkelt og pent.
Øyvind A.
Deilig og pent, fint lys. Jeg ville valgt et utsnitt der skyggen går ut av bildet lenger unna hjørnet, så virker det mindre statisk.
Ø.
Ivar B.
Hei folkens! Takk for kommentarer. Prøvde fram og tilbake med kutt i toppen før jeg la det ut, men kom fram til at de lyseste stripene oppe i venstre måtte være med. Enig med dere som savner skarphet helt i forgrunnen, men 200 mm ga ikke nok dybde selv fullt nedblendet. Ser også at du har rett Ole i at jeg skulle ha fått med hele skyggen av treet. Igjen, takk alle sammen. Mvh Ivar.
Rolf S.
Ett enkelt og flott bilde av en vinter jeg lengter etter.
God utnyttelse av solstriper og skygger.
mvh Rolf
Robin J.
Flott bilde med god utnyttelse av flaten samt pen belysning. Bra bilde dette Ivar. Mvh RJ
Espen A. I.
Nesten for enkelt og for tomt, blir litt irritert av det, føler ikke dette er noe utrolig bra, men virkelig en mal for hva komposisjon og toner gjelder. Stå på!!

mvh Espen
kåre l.
Spennende lys og linjer, delikat presentert :-)
Eirik H.
Pent og med ein effektiv diagonal komposisjon som ikkje gjer biletet kjedeleg. Om eg skal ha ei innvending så er det at biletet er sukkersøtt på grensa til det klissete, men det er jo greit av og til det også.
Odd Tore S.
En klassiker i bra tapning.
Lys og komp bærer naturligvis bildet, pent og ikke mer søtt enn at jeg godt tåler det. Utsnittet er OK, selv om jeg funderer litt på avslutningen av skyggen. Da blir man i alle fall litt bevistgjort.
Odd Tore
Stig Børre E.
Veldig ren og enkel komposisjon.
Fine toner. Lyset er som mange har vært inne på alfa og omega her.
Ville ikke endret noe vedr. utsnitt. Flott som det er.

Fikk jaggu et snev av julestemning her gitt...

StigB
hilde b l.
Flott stemningsbilde. Likte godt det enkle uttrykket, det skyggene får dele opp bildeflaten. Skulle kanske ønske jeg så avslutningen på treets skygge. Men på samme tid likte jeg at den forsvinner ut i bildets hjørne. Flott. Herlig delikat snø der du har fått fram glittereffekten godt. Fint!

-hilde b
ingeborg w.
Pen utnyttelse av diagonale linjer, lys og skygge. Teknisk ser det veldig bra ut. Jeg leter etter slike motiver titt og ofte, men har enda ikke klart å finne et sted hvor det ikke er forstyrrende småbusker, strå, steiner eller annet tjafs.
Ivar B.
Hei folkens! takk for komentarer.

Eirik:er det noe jeg er enig i, så er det at dette er sukkersøtt ja, men jeg liker det:-)

Ingeborg: Det er bare å lete videre! Dette motivet fant jeg på en stor åpen myr. Mye snø gjorde at bare denne lille furua stakk opp og jeg kan vel si at jeg ble bergtatt:-)

Igjen, takk alle sammen! Mvh Ivar.
Avsluttet .
Dette var rett og slett bare nydelig,enkelt,kanskje sukkersøtt ja,men allikevel så lekkert og får oss til å lengte etter snø og kulde,jammen kan det være fint altså.Og kan godt forstå at du ble bergtatt,det ble jeg også:-)
Hilsen Tone!
Ketil K.
Nydelig, teknisk flott med fine lys- og skyggevirkninger. Fin ro der det eneste forstyrrende er konflikten mellom hjørnet og skyggen av treet.
Torbjørn K.
Her imponerer du stort, Ivar! Enkelt, rent og pent. Nydelig lys og farger. Jeg kan være enig med Ketil i at du ikke burde kuttet skyggen til treet nede i hjørnet.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg er visst ein del på etterskudd med bildene dine, så eg begynne med dette.

Det var usedvanleg vakkert, både i komp. og ikkje minst lyset. Skyggene danner fine diagonale linjer.

Mvh Inger Anne
Julie E.
Dette lyset gjør at jeg har vært tilbake hos dette bildet flere ganger. Veldig vakkert lys!
mvh Julie
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu