Utstyr
  • Canon EOS 3
  • Canon 20-35 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_22896} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Bjørn H.

Et flott motiv fra deg igjen Arild...
Flott skarphet og lys,men synes lyset/solen blir noe overeksponert....men solen pleier å være slik i lav høyde..umulig å se noe som helst..

BH
Thorfinn B.

Knallfin forgrunn, men bakgrunnen (mye utbrent) faller ikke helt til ro!
Arne S.

Meget godt sett! God utnytting av bildeflaten. Spørs om du ikke skulle ventet et minutt, til sola gikk helt ned, så hadde du unngått problemet som Thorfinn poengterer :) Arne
Ann F.

Enig med de to før meg. Godt sett, god komposisjon, men en tre-fire minutter for tidlig.
Mvh Ann
Eskil O.

Fantastisk vakkert, blir bare sittende å nyte.

Eskil.
May-Lise L.

Det gjør jeg også :)

May-Lise
Carsten A.

Pent motiv, meget fint komponert og meget godt utnyttet bildeflate, men hardere enn jeg er vant til å se fra din hånd, se om dette også merknadene fra Thorfinn og Arne.
MVH CA
Jan N.

Stort sett enig med ovenstående, det er råka i forgrunnen som setter prikken over i'en.
mvh JanJ
Avsluttet .

Jeg begriper ikke hva AS mener man kunne vinne ved å ta bildet etter at sola har duppet under horisonten. Da ville solstrålene som nå treffer forgrunnen forsvinne, fotografen måtte øke lukkertiden for å få rett eksponert forgrunn, og himmelen - som selvsagt er solbelyst selv om sola ikke er synlig fra kamerastandpunktet - ville bli enda mer utbrent.

Bildet er OK, men ville blitt enda bedre dersom himmelen var (ytterligere?) dempet med et avtonet gråfilter.
Tom A. T.

Så absolutt et nydelig bilde, men jeg også syntes at sola blir litt slitsom. Fargetoner, lys og komp for øvrig er jo helt i toppklasse.
mvh Tom T
Arild K.

Takker for kommentarer !
Jeg har flere bilder tatt etter som sola krabbet nedover, men de har ikke den fine gule gløden i isen som på dette som KSH er inne på .
Himmelen er derimot penere på noen av de andre eksponeringene .
Jeg har brukt et ND 0.9 gradert grå filter og det var det jeg hadde til rådighet så en ytteligere nedtoning var ikke mulig !!!

Mvh AK
Carsten A.

Avogtil er det mulig å gjøre 2 scan, et for høylys, et ''normal'', for senere å kombinere dem. Det forutsetter selvsagt at diaset(negativet?) ikke selv er utbrent i de aktuelle områdene.
MVH CA
Arild K.

CA: Det er mer informasjon i høylysene på diaset(velvia) så det spørs nok om ikke det er løsningen !
Men ikke vet jeg hvordan man gjør det !!!

Mvh AK
Carsten A.

Som sagt 2 scan. ''Normalscannet'' (som kanskje ligner nokså mye på bildet her) ligger i bånn som ''Background'' i PS. Fra det andre scannet (i en særsklit fil), som altså da har noen detaljer i høylysene, velger du nettop høylysene (med tryllestaven), setter en passende ''feather'', og kopierer resultatet inn på egen layer over ''Background'' i ''Normalscannet''. Det skal nok endel prøving og feiling til for å finne verdi på tryllestaven samt passende feather. Om ''høylys''-layeren blir for kraftig, kan du forøvrig redusere virkningsgraden på den med ''opacity'' - alt fra 100% til nærmere null. Lykke til!
MVH CA
Anders J.

Fint komponerad bild, jag tycker dock att himlen är en aning överexponerad.
mvh
Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu