DEN VAKRESTE MORGENEN.
Opplevelsen fylte mitt sinn og min sjel,
gjennom bildene får dere også ta del.
I det vakre ved denne morgengry
Se solen stige og dagen våkne på ny.


Morgenen den 18. desember var jeg på vei til jobb og så denne åpenbaringen på vei ned mot festningen i Kristiansand. Denne dagen kom jeg 20 min for sent på jobb for et slikt motiv må en bare få festet på disken. Bildene ble utrolig bra og gjengir fargen på en fantastisk måte.
Bildet inngår i albumet En soloppgang uten sidestykke - Morgenen 18.des 2006 opplevde jeg den vakreste morgengry og soloppgang jeg noen gang har sett.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-22 23:40:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-23 01:15:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F30 kompakt
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229535} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
john henning b.

nydelig bilde kjempe farger helt klart et kjempe bilde BRA :-)
Avsluttet .

Hei Bjørg!
Heldig du som kan ta deg tid til å feste sånne øyeblikk på brikka mens du er på vei på jobben:-)Flotte farger og en herlig stemning:-)Nydelig.
Hilsen Tone!
Aksel S.

Flott. Også med gjenspeilet i vannet. Jeg så også den morgenen, men kameraet var uheldigvis hjemme. Det gjelder å være parat. Takk for din kommentar.
Hilsen Aksel
Odd E. k.

Hei Bjørg!

En vakker morgen, ja, det er det helt sikkert. Må være herlig å kikke ut av vinduet, for så å kunne forevige øyeblikket på denne måten. Flott komponert sammen med et fint utsnitt. Skarpheten er ikke av det aller beste samt at horisonten heller noe til venstre, noe som sikkert kommer av et håndholdt kamera under noe dårlige lysforhold. Uansett et fantastisk flott skue, noe alle drømmer om å kunne oppleve. Flott levert Bjørg!

Vil også kunne ønske deg en God Jul og Godt Nyttår, der du har gitt meg mange flotte og inspirerende bilder.

Mvh

Odd E.
Bjørg S.

John Henning: takk for hyggelig kommentar til bildet mitt. Fargene var bare så utrolig fantastiske ja.
Tone: Skulle vært på morgenmøte på jobben, men valgte å ta kameraet og lure meg unna 20 min istedenfor. Fortalte det til sjefen da jeg kom tilbake og viste han bildene, og han synes egentlig at det viste livskvalitet og prioriteringer (iallefall for en gangs skyld). Takk for hyggelig tilbakemelding fra deg også.
Aksel: Så koselig at du også opplevde denne morgenen. Du bor også i Kristiansand da forstår jeg? Ja det gjelder å ha kameraet med seg når slike motiver oppstår. Takk for hyggelig kommentar fra deg og.
Odd: Utrolig morsomt å få en så flott tilbakemelding fra deg. Har forsøkt å rotere bildet litt og beskjære bort sidene på v2, men måtte beskjære litt til på venstre side, derfor også v3. Så kanskje v3 er det beste av dem. Rødfargen var bare så altoppslukende denne morgenen og opplevelsen føltes helt unik ja.
Skal legge ut et par bilder til i denne serien.
Så tusen takk til alle 4.

Mvh Bjørg
Hans-Jørgen H.

Hei Bjørg!

Ja, jeg blir selv helt i ''ekstase'' når jeg opplever slike magiske øyeblikk. Dette var en herlig morgenrødme du formidler. Himmelen står nærmest i brann, og omgivelsene får et rosa skjær. Har du noen ganger foreviget en tørr, forvridd fufukjempe i skogen når de første solstrålene omfavner den?
Alldeles nydelig med det rosagule lyset.

Så ønsker jeg deg og dine en flott JUL og et godt nytt ÅR!

Hilsen Hans-Jørgen
Wenche J.

Et meget vakkert bilde Bjoerg. Fargenenyansene er overalt. Det foeles nesten som om luften er farget ogsaa og at man kan puste det inn.......hele motivet er knyttet sammen av fargen. Liker versjon 3 best. Naturen kommer stadig med overraskelser:) Godt fanget.
Mvh Wenche
Bjorn F.

Himmel og hav i brann,et meget vakkert skue du deler med oss.
Hilsen Bjørn med ønske om en god jul.
Bjørg S.

Hans Jørgen: Det er dette som er så fint med å dele sine opplevelser i bilder med andre som er glad i å ta bilder, for de kan beskrive følelsen av bildet slik en følte det når en tok bildet, og det var sånn det var. En ekstatisk og opprømt følelse av å se noe som du sjelden ser og ønsker å dele med andre.
Takk for hyggelig kommentar fra deg som selv tar meget flotte bilder.
Wenche: Så koselig at du likte bildet mitt. Ja fargene var så altoppslukende denne morgenen at det røde gikk igjen overalt og omfavnet alt omkring seg.
Heldigvis at vi har denne nydelig naturen med så flotte omgivelser å kose oss med.
Bjørn: ja det føltes som om alt sto i brann, men heldigvis ikke en som måtte eller trengte å slukkes. Det var bare helt fantastisk.

Tusen takk til dere alle 3 for positive ord i hyggelige kommentarer, og ønsker dere alle 3 en god jul og et fantastisk godt nyttår med kameraet i hånden.

Gleder meg til nye motiv fra både dere og mange andre flinke fotografer inne på dotten.
Mvh Bjørg
Anne-Lise S.

Kan tro at dette var verdt å komme for sent på jobben for, og da er det godt med en forståelsesfull sjef! Nydelige farger du så denne morgenen! Liker kompet ditt med buen til venstre som strekker seg utover til høyre i bildet. Fint fanget og god stemning.

Anne-Lise
Tom Dysa S.

Wow kjempe flotte farger, etc,, jeg tror jeg alldrig blir lei ånne motiv, og hvorfor skulle jeg det egenlig... når de er såååå flott fremført som du gjør her... mvh dysa..
Fred S.

Jo, du skal ha kreditt for fargene; du har truffet mange med dem. Selv har jeg nok ingen sans for røde solnedganger, men jeg vet hvor fristende det er å knipse når himmelen spiller opp på denne måten.
Jeg får heller forsøke å være litt konstruktiv: Forgrunnen blir for mørk, skulle gjerne ha sett detaljer på den buete stranden som en aner er der.
De to moloene er fine elementer i bildet, men de for tett, dvs rommet mellom dem er nesten forsvinnende lite. Mer luft ville ha gjort kompen bedre, du villa ha oppnådd det med et høyere standpunkt.
Og horisonten, den er skjev, som allerede nevnt. Det er fort gjort å overse slikt, gjør det stadig vekk selv.

vh fred
Bjørg S.

O jul med din glede, og alt som følger med så har det desverre gått noen dager uten at jeg har fått vært inne på dotten.
Anne-Lise: Tusen takk for hyggelig kommentar fra deg. Koselig med en slik tilbakemelding fra deg som tar så utrolig gode bilder selv.
Dysa: Godt at vi er flere som liker disse fargene og den stemningen dette gir omgivelsene.
Takker for hyggelig kommentar også fra deg.
Fred; Hyggelig at du ser konstruktivt og gir meg en kommentar på et bilde som du i utgangspunktet ikke fenges så mye av.
Det setter jeg stor pris på.
Enig i at forgrunnen er mørk, men det var tidlig på morgenen og da var det såpass mørkt, og jeg synes det blir feil og lysne på bildet i forhold til slik morgenen var. Strender kan man se i mange varianter, men det er sjelden jeg har sett slike farger i et mørkt morgengry,
Enig med deg i at jeg kunne ha reist meg litt for å få større avstand mellom moloene for å forbedre kompet.
Det tar jeg med meg neste gang jeg fotograferer slike bilder.
Når det gjelder horisonten så har jeg korrigert dette i v3 slik at den skal være tålig rett, men originalen var helt klart skjev, så det får jeg prøve å unngå ved senere anledninger.
Takk for at du tok deg tid til bildet mitt, og takk for gode råd.
Mvh Bjørg
Rune L.

Foretrekker fargene i v1 og den rette horisonten i v2. Er ellers enig i at et høyere standpunkt for å få mere luft mellom moloene ville gitt et bedre resultat. Tror også det kunne vært noe å hente i det å få stranden i forgrunnen litt mere detaljert.

Mvh
Rune
Bjørg S.

Takk for fint innspill Rune. Tar det med meg videre når jeg skal ta nye og tilsvarende bilder.
Ha en fin kveld.

Bjørg:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu