Victoria
Julaften 2006
Utstyr
  • Pentax ME Super
  • Pentax SMC 50mm f/1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeHP5+
  • Nei
  • AnnetFilm presset til ISO 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger844
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Englene har dalt ned i skjul og stillheten senket seg over jula. Vi lener oss tilbake med portvinsglasset i ene hånden og fjernkontrollen i den andre, mens barna rister av seg gavepsykosene og faller utmattet sammen i stille lek. Da hører de klirring i flasker på kjøkkenet mens en svak søtlig lukt stille brer seg. Er det øl, vin og sprit?. Nei det er fremkaller, stoppbad og fix. Hva annet kan du vente av Amund Blix.

Koselig bilde med god øyekontakt, litt ettertenksom, kanskje litt ''mett'' av jula allerede. Skarpt til å være 1/30s, flaks eller stativ? Fine toner, overraskende bra med tanke på at du presset to trinn. Har arbeidet litt med TMAX 3200 i det siste og den kan ikke måle seg med dette. En liten lodrett ripe eller hår over øyet fanger ganske mye oppmerksomhet.
Fortsatt god jul, Tor-A.
Amund Blix A.
Takk for fin kommentar Tor-Arne. :)

Det er mulig at tyngden av ribbe, medisterkaker og julepølse gjorde meg litt ekstra stødig på hånden denne kvelden, lyset var såpass svakt at det gikk i 1/30-1/60 hele kvelden og jeg ble hyggelig overrasket over hvor mange akseptabelt skarpe bilder jeg fikk. Og HP+ i Ilford DDX ser ut til å være en virkelig god kombinasjon.

T-Max 3200 er vel den eneste filmen jeg ikke har prøvd, men det skjer nok snart, og med en ''rask'' fremkaller som T-Max eller DDX, er det vel mulig å få noe ut av den også. :)

Flere fra Julaften her: http://www.flickr.com/photos/57451778@N00/sets/72157594438152771/

Mvh

Amund
Anders H.
Meget bra sort hvitt portrett det her, flott kontakt med jenta. Det ser ut som om hun konsentrerer seg veldig om enten godteriet eller fotografen, og blikket blir derfor litt vanskelig å tyde synes jeg, men det er bare positivt. Bildet får en stemning over seg som gjør at det også passer utrolig bra med ISO støyet.

Så litt på de andre bildene i linken du postet. Synes definitivt dette var det beste, kanskje med unntak av mannen som står ved kjelen, og jenta på fanget til mora (?).

Anders
Avsluttet .
Behagelig skildring av julekveld i stua...nesten litt sånn der svensk fjersynsteateraktig/Bergmannsk stemning og lys. Litt synd at du har fått med den skarpe lysrefleksen bak til venstre, for den konkurrere litt med blikket til jenta. Men uttrykket er veldig fint.

Blant de andre bildene du linker til, finner jeg et som etter min mening overgår dette med god margin hva gjelder situasjon og blikk/positur; nemlig: http://www.flickr.com/photos/57451778@N00/333094418/in/se...438152771/
I akkurat det bildet er den fengslende intensiteten i blikket til jenta og ikke minst kontrasten til det sarte uttrykket på hun som har henne i fanget ikke mindre enn glimrende spør du meg. Kort sagt et kjempebilde.
Arne S.
Herlig, udefinerbart uttrykk. Bakgrunnen er passe diffus og samtidig beskrivende. Litt mer kontrast er ønskelig, men det er ingen fasit. Motivet i seg selv krever en forsiktig valør. Venstre hånd er litt uheldig kuttet, men det veies delvis opp med hjertet.
Dag T.
Nusselg og fint portrett. Jeg kunne også tenke meg litt mer kontrast i mellomtonene.

Pen Bokeh .-)
Oda Lystrup H.
litt for grått, men ellers et topp bilde.
fin mangel av dybdeskarphet (eller hva jeg skal si).
naturlig. fin skildring.

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu