Mot lysere tider
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-03 15:06:22
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230244} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John B.
Hei!!

Meget severdig bilde dette synes jeg...flott,flott,flott....mangler bare ett par elger borte på jordet dette her....
John B.
Hans-Einar O.
Vakkert frostlandskap du har fanget her. Fin diagonal og de varme fargene kler det kalde landskapet. Det lyseste høyre hjørnet forstyrrer litt, og jeg ville kanskje beskjært det i toppen selv om det da blir litt snaut.
Hans-E
Torbjørn K.
Svært vakkert lys og farger. Frosten lager en fin stemning i bildet. Jeg synes dog ikke du lykkes 100% med komposisjonen. Bakgrunnen og elva er bra, men forgrunnen synes jeg blir for rotete og urolig. Jeg tror du ville lykkes bedre dersom du hadde gått et skritt eller to fremover, og fått sandbankene nede i hjørnet. Alternativt kan du kutte en del i bunn, og lage et panoramautsnitt ut av bildet.

Torbjørn
Andreas S.
... og godt er det!!

Ble så oppslukt av fargekonstrasten din her mellom det kalde og varme. Fint eksponert og en pen komposisjon.

Mvh. Andreas D.
kurt arne h.
Hei

Her har du skapt et vakkert bilde,flotter fargar.

Mvh kurt
Cato R.
Hei geir.
Synes du har fått til et fint bilde her. Eksponeringa er god (spesielt på bakken ) litt av himmelen er overeksponert men det gjør ikke så mye.
Jeg er enig med hva andre har sagt om at frogrunnen er veldig rotete. Jeg tror det hadde vært bedre å satt sammen to eksponeringer( himmel og bakke) for å få begge innenfor i verdier. Og flyttet hele kameraet slik at den forgrunnen forsvant.

Mvh

Cato
Anne-Lise S.
Vakre linjer som vannet skaper med speiling av den varme himmelen og på himmelen solens siste krampetrekninger. I kontrast har du det kalde frostrimet på strå og trær. Dette er et motiv som fungerer godt i mine øyne.

Anne-Lise
Odd Tore S.
Pent med uttalt diagonalkomp, fint lys og etter min mening bra eksponert.
Jeg stiller spørsmålstegn ved nedre venstre hjørne, som jeg på en måte ser på som et moitv i motivet.
Odd Toer
Geir B.
Jeg takker for mange fine kommentarer.

Vedr. forgrunn: Jeg forstår innvendingene - til en viss grad - til dem som mener forgrunnen er rotete:-) Jeg har flere varianter, men i denne versjonen har jeg plassert kamera slik at forgrunnen skulle være fremtredende for å gi maksimal dybde i bildet. Med f/22 som blender er også det meste av motivet innen akseptabel fokus slik at det ikke er definert noe spesifikt fokus-plan. Med en større blender kunne jeg - ved å plassere skarphetsplanet lengre fra kameraet - plassert forgrunnen utenfor skarpt område - mulig det ville fungert bedre.

Vedr. eksponering: Slike motiv er vanskelig å eksponere riktig fordi himmelen med innslag av sol gir en utbrendt himmel. Her har jeg undereksponert for å bevare himmelen og lysnet og tilført kontrast i etterbehandlingen av RAW-filen.


mvh
Geir
Odd Tore S.
Jeg støtter ditt valg av blender når du tar med forgrunnen slik du har gjort det her. Det er ikke ofte at uskarp forgrunn med detaljer tilfører bildet mer enn uskarphet.
Odd Tore
Tom A. T.
Flott lys som blir ekstra stemningsfullt med all denne rimfrosten. At du har benyttet rimfrosset vegetasjon som forgrunn syntes jeg er ok, det er jo tross alt en vesentlig del av motivet, men den kan kanskje oppleves litt brått avkuttet nede til venstre. Dog ikke verre enn at det fungerer greit. Ellers syntes jeg du har fått til en gjennomført og fin skarphet ved ditt valg av blender. Kanskje burde det lille vi ser av himmmelen oppe til høyre vært dempet noe? Jeg syntes den blir litt lys og grell i forhold til de delikate tonene som gjengis i vannet og ikke minst i forhold til det nydelige tåkesløret som ligger ned mot bakken foran åskammen.
mvh Tom T
Knut H.
Vil bare poengtere at bilde ditt er meget vakkert.
Komposisjon rim lys vann satt sammen til
et serverdig bilde.
Mvh Knut
Kenneth K.
Wowow dette var flott. Fine skarpe detaljer. Veldig fin speiling på bilde. Veldig vakkert det er ikke mere å si! Keep it up!!!!!



mvh Kenneth
Geir B.
Tusen takk for nye, oppmuntrende kommentarer :-)

Luften var helt uten vind-drag og lyset endret ganske mye karakter ( og farge ) i løpet av de 30 min. jeg gikk langs elvefaret ...... Det var kombinasjonen av rim-frost, vannspeiling og lav ettermiddags-sol som gjorde denne halvtimen så spesiell - nærmest magisk - for undertegnede.

Jeg er enig i at både himmel og forgrunn tåler en bearbeiding - selv om disse to elementene ( inkl. sine svakheter ) også - til en viss grad - er med på å forsterke diagonalen i bildet : -)

mvh
Geir

Njål D.
Jeg synes dette ble veldig bra. Fargene er veldig flotte og harmoniske. Elva som går innover i bildet gir en del dybde, synes jeg og rimen gir meg en klar indikasjon på at det er skikkelig gråkaldt.

Innertier fra meg iallefall....
Geir B.
Takk til deg også, Njål, jeg er glad for at bildet klarer å formidle noe av stemingen.


Til Odd Tore: Jeg har nettopp pløyd gjennom siste utgave av''Black & White Photography'' der bladets Editor Ailisa McWhinnie presenterer sitt favorittbilde og skriver føgende:

''This photograph is something of a landmark for me, as I´d been toying with the idea that I shuld try to break out of my obsession with front-to-back sharpness, and as soon as I spotted this composition I knew that the dead stalks poking through the snow in the foreground would benefit from a touch of blur. An aperture of f/5,6 did the trick, and enhanced the melancholic nature of the scene I saw in front of me.''

Personlig har jeg ( ofte p.g.a. ''manglende'' stativ ) hatt en hang til å ''produsere'' bilder med selektiv fokus = avgrenset til selve hovedmotivet. Dette bildet inngår imidlertid i mitt forsøk på å utvide repertoiret ved å bruke stativ + minste blender for å få størst mulig dybdeskarphet. Også dette motivet kan imidlertid fanges via ''selektiv fokus'' - resultatet ( og stemningen ) vil imdlertid bli en annen ....... om det vile være ''bedere'' eller ''dårligere'' er imidlertid usikkert :-)


mvh
Geir



Kjetil K.
Fint og stemningsfylt, men synes forgrunnen forstyrrer litt. Ellers herlige farger og et bilde med ro.

Kjetil
Chr. G.
Ganske så stemningsfullt. Himmelen og byen i bakgrunnen forstyrrer dog hovedanliggende, som for meg er elva og det nære landskapet langs bredden.
Geir B.
Takker for sommerlig hilsen på vintermotiv, Chr. :-)

Du har rett at byen er et forstyrrende element i bakgrunnen - om himmelen forstyrrer er jeg imdlertid mer usikker på.

Jeg har lagt ut V2 som er samme motiv men sett motsatt vei ...... og som du ser: Også her kan både bebyggelse og en flik av himmelen skimtes.

mvh
Geir
Elna T.
Hei Geir! Du ligg inne under Bokmerker på PCèn min og du leverer alltid. Du er god på farger... Maler du òg? mvh elna
Geir B.
Tusen hjertelig takk, Elna, jeg synes faktisk farger er vanskelig - har derfor hatt en periode med overveiende sort/ hvitt. Derfor var det ekstra hyggelig å få denne kommentaren.

Jeg skulle gjerne tegnet og malt, men tiden rekker bare til forpliktelser + litt fotografering -> selv gitaren hviler for tiden :-)


mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu