Toppmeis ++
Godt nyttår til alle naturfotografer (og dere andre:) her på Foto.no

Det er mørkt i skogen her i Namdalen, men nå går det heldigvis mot lysere tider. Bildet er tatt som et av de første med ny Sigma ''monsterzoom''.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 300-800
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 1000
  • Nei
  • AnnetTat fra ny kamuflasje.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger757
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230587} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kenneth K.
Meget vakkert. Veldig fin dybde i dette bilde her. Fine å skarpe detaljer i fjærdrakten. Fine skarpe farger. Fin grønn bakrunn. Vakkert.


mvh Kenneth
Runar H.
Grattis med et flott bilde, og ny monsterzoom:) En ting som plager meg er den kvisten som stikker opp bak ''lillemann'' som er såppes mye skarpere enn kvisten bak. Stjeler mye oppmerksomhet hos meg, men ellers vil jeg si du har et kjempeflott bilde med god dybde og flotte farger!!

Godt Nyttår!! Mvh Runar Hanssen
Geir S.

Gratulerer med nytt objektiv. Så vidt jeg kan huske, er det kun Jan Værnes som har lagt ut bilder tatt med Sigma 300-800 før?

Artig situasjon du har fanget, men jeg synes greina mellom toppmeisa og nøtteskrika forstyrrer. Personlig så hadde jeg klonet vekk denne! Hvis du vil beholde denne, kan den med fordel mørkes litt vha burn-tool i PS.

Flott plassert skarphet på øyet til nøtteskrika. Det er tydelig at den nye Sigma'en fokuserer som den skal. Fargene er også veldig naturtro og riktige.

Du har pådratt deg noe luminans-støy i bakgrunnen når du har skarpet opp bildet. Gjør en ''selection'' av de elementene som ikke er bakgrunn, før du kjører Unsharp-mask, så slipper du dette.

Geir
Knut H.
Gratulerer med ny langtut og camo.
Artig bilde der Toppmeisen får
uventet besøk.
Skarpt og godt bilde med
pen bakrunnsfarge,du flytter vel
permanent i camoen nå?
Godt Nyttår.
Hilsen Knut
Avsluttet .
Hei Kjartan,

Stilig bilde, samt tekn bra bortsett fra denlille støyen. Artig med Gmeis og skrika, urolige fugler begge to.

mvh
Tommy
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et fasinerende bilde, noe en ikke hver dag, eller år får festet til brikka. At samspillet i naturen er overveldende, ja, det er helt sikkert, det er bare så skjelden en får oppleve slike situasjoner. Samspillet gir også trygghet, der alle jakter på alle. Flott dette Kjartan, der toppmeisen og nøtteskrika går godt sammen. Et flott bevis på at det er sant.

Et Godt Nyttår til deg også Kjartan!

Mvh

Odd E.
Robin J.
Sikkert et meget anvendelig objektiv du har anskaffet deg. Synes dette bilde ble spennende. Greina i midten forstyrrer litt samt at lyset neppe er optimalt. Men men slik er det. Man kan ikke bare fotografere når det er drømmelys. Mvh RJ
Aleksander M.
Artig bilde synes jeg.
Fin grønn bakgrunn og god skarphet. Synes dette ble bra jeg.

Mvh Aleksander
Svein B.
Artig bilde dette Kjartan, og jeg må smile gjenkjennende til toppmeisen i bildet- den er ikke den første som forlater matfatet om det kommer en større gjest. Komposisjonen er god for å fremheve nettopp dette. Noe støy- men ikke slik at det ødelegger noe for hvordan jeg ser bildet i allefall. Det skal bli spennende å se hva du og ''sigmonsteret'' får til sammen framover. Godt nyttår til deg også Kjartan, og takk for året som snart er over.

Mvh
Svein B
Nils B.
Godt Nytt år til deg også.
Å du, monsteret gjør jobben. Støyen som SB nevner er ikke sjenerende og i og med at du har benyttet ISO 1000 så synes jeg dette er bra.
Ha et fint nytt fotoår.
mvh Nils
Knut Børge S.
Morsom situasjon:) Flott bilde der skarpheten sitter som den skal, ellers har jeg ikke noe spesielt å pirke på.

Godt nyttår til deg også!!
mvh KBS
Stian H.
Hei Kjartan.

Gratulerer med ny kanon!! Den fungerer bra ser jeg...
Det meste er vel sagt om bildet, men artig situasjon.
Håpet på litt ørnefoto i jula, men vårherre har ikke akkurat velsignet oss med vintervær og lys i jula. Satser på at vi går bedre tider i møte.

Godt nyttår til dere, og kos deg med monsterzomen din!
Kjartan T.
Tusen takk til alle dere som har tatt dere tid til å skrive noen ord under dette bildet. Ser virkelig fram til at jeg kan skru iso-tallet under 500 igjen. Godt nytt fotoår til dere også, og jeg ser fram til å kommentere nye gode bilder i året som kommer.

PS! Litt snø hadde nok gjort susen Stian. Du får gi beskjed når det blir et forsøk. Ser fram til å teste den seks kilo tunge optikken på ei ørn... I mellomtida blir det vel flere turer ut til dette skjulet for å øve:)
Venche J.
Alt er sagt og jeg må bare si:

Kjempeflott Kjartan!

Sekskilos kanon, jaja, du er nå godt vant til å slepe rundt på tungt utstyr på skulderen. :)

Wenche.
Ivar B.
Gratulere med ny kanon. En artig situasjonsformidling i dette bildet. Ikke så lettskremt den lille tassen selv om den ser ut å være nær å ta vingene fatt. Håper været snur slik at du får vinter å lys slik at vi får ta del i dine opplevelser i naturen. Takk også for alle kommentarer og lærdom i året som har gått. Godt nytt år til deg. Mvh Ivar.
Stig B.
Likte situasjonen veldig godt, der toppmeisa ikke gir noen tegn til å la seg skremme der den mye større skrika titter inn fra høyre. Aldri sett dem sammen. Flott skarphet og støyen plager ikke meg. Kvisten er omtalt.

Det blir vel ikke lenge før du slenger 2x på monsteret ditt, så kan du sitte laaangt unna. Det blir vel litt ekstra muskler på deg også nå, seks kilo i konstant årvåkenhet på havørnjakt må gi effekter :-)

Ellers vil jeg takke for gode kommentarer i året som gikk, ser fram til flere gode innspill og vurderinger. Ønsker deg også et godt nytt år.

Mvh Stig
Bergliot E.
Heisann,
Utrolig flott og skarpt bilde du har fått tross den høye iso. Veldi veldi bra! Arti med det intense blikket på fuglen til høyre.

Godt Fotoår til deg!

Bergliot:)
Jon Erik V.
Hei Kjartan, og godt nytt fotoår!

Gratulerer med ny feit linse! Du får nok god trening i armer og rygg med denne tubaen ja. 6 kg??
Til bildet; har du bortimot full zoom? Ellers et greit bilde.

Mvh
Jon


Vegard L.
En situasjon som får meg til å trekke på smilebåndet. Artig med nøtteskrika som titter på toppmeisa. NI hadde kanskje fått vekk støyen i bakgrunnen. Greinen som stikker opp ødelegger litt som noen over nevner.
Mvh Vegard
Kjartan T.
Takk for nye kommentarer. Støyen bryr jeg meg ikke om (den kan fjernes uten at jeg ser den store hensikten med det), men pinnen har jeg nå tatt bort fra denne rota utenfor kamuflasjen i dag. Selv synes jeg laven på den passet i skogsmiljøet, men jeg bøyer meg for et kritisk flertall her på Foto.no:) Nå har jeg laget et skikkelig bra oppsett, også får jeg bare vente noen ti år til en lignende situasjon oppstår... He, he. Det skjer nok aldri, men kommer det litt snø og noen godværsdager lover jeg å komme tilbake med noe enda bedre her.

Godt nyttår til dere alle. Morsomt og drivende å legge ut noen bilder her på Foto.no. Mitt nytttårsforsett er å delta i NM i naturfoto i år. Og til høsten kommer det også bok! Håper på kritiske kommentarer (og mye skryt) i året som kommer.
Ole Birger S.
Morsomt bilde dette. Jeg gleder meg også til å se hva du får til med ditt nye objektiv, og om det blir brukt på steder langt fra kjørbar vei. mvh obs.
Eyvind R.
Gratulerer med ''monsterzoom''. Den ser ut til å gi god skarphet og bra med detaljer. Et godt og beskrivende bilde. Jeg synes ikke nevnte pinne ødelegger i bildet. Den går helt parallelt med med pinnen bak skrika og lager en fin symmetri i bildet.

Mvh Eyvind
Ole Martin D.
God morgen Kjartan. Gratulerer med ny grovkaliber, gleder meg til å se deg med denne i ørnestup og stiv kuling! Bildet er jo kjempemoro og skal bli spennende å se deg i kampen mot de andre store kanonene i NM i naturfoto, du vet vel hva premien er. ''The Eagles nest'' er ferdig og kaffen er klar!!
God Nytt år til alle som er på dotten. Ciao
Ronnie S.
Måtte du få mye glede av ''lang-tuten'' Artig bilde. Kom til å tenke på et av mine bilde nr. 169585 :-)
God nytt foto-år!
Kjartan T.
Takk til nye skribenter under dette bildet. Ole Birger, jeg kan garantere deg at linsa skal inn på fjellet og ut på sjøen.

Ole M. du skal få søke ly bak linsa mi når det blåser som verst:) Takk for kaffen i et flott hus som mange natturfotografer vil få gledene av. Gratulerer!

Godt nyttår til dere alle.

Jonas L.
Artig bilde av toppmeisen + en stor linselus.
Godt nyttår til deg også. Det er alltid inspirerende med bilder fra deg!

Jonas
Bent O.
Hei Kjartan.

Artig bilde av skrika og toppmeisen. Litt forstyrrende med den pinnen som stikker opp midt i bildet. Gratulerer med ny ''kanon'' forresten, blir jo spennende å se hva denne vil levere etter hvert. Ellers vil jeg ønske deg et riktig godt nytt år, og ser frem til mange fine bilder fra deg i dette året.

mvh Bent
Brita Helen E.
Imponerende skarphet. Artig situasjon du har fanget her.
Farger og lys er bare knallbra.
Utrolig lite støy i bildet til å ha brukt så høy iso.
Finner ingen forstyrrende elementer her.. Et suverent bilde! :)

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu