Har vært på vestlandet og hatt gode dager i Hålandsdalen i jula. Selv om den store vinterstemningen manglet, så var det ikke mangel på naturstemning. Solnedgangen sender varme stråler inn i det tåkebelagte skogslandskapet. Vil også med dette bildet ønske alle et godt nytt år, og takk for alle kommentarer og lærdom dere har gitt meg i mitt første år som ''digitalfotograf''
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-29 20:20:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-30 07:31:18
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230591} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (48)
Torbjørn K.
Har julenissen vært ekstra snill med deg i år Ivar? Isåfall er det bare å gratulere med nytt kamera. Det har vært mye spennende tåke på vestlandet de siste dagene, og her har du fått en super stemning i bildet. Jeg liker spesielt godt lysstrålene som skinner gjennom trærne. Jeg har lekt litt med tåka jeg også, men har ikke fått så mye sol i bildene mine slk du har fått her. Det skaper en ekstra atmosfære. Jeg synes du ikke er helt heldig med komposisjonen, du har mange fine lag og detaljer men jeg synes det blir litt ubalansert og heller for mye mot venstre. Jeg kunne kanskje tenke meg et eller annet mer dominerende på venstre siden som veide opp for hellinga i terrenget. Ellers må du ha et godt nytt foto-år!

Torbjørn
Kenneth K.
<wow meget stemningsfylt bilde dette her. Dette var vakkert. Bilde her var så vakkert at det kunne du hengt opp på veggen. Skarpt og fint bilde. Grattis med nytt kamera.


mvh Kenneth
Øyvind A.
Godt nyttår!
Bildet er svært vakkert og stemningsfullt. Men jeg ville valgt en løsning med noe mer kontrast. Slik det framstår nå, virker det litt blasst.
Ø.
Anne-Lise S.
Ønsker også deg et fredelig og herlig NYTT ÅR, og selvfølgelig med mange spennende foto-opplevelser slik at vi kan få enda mer glede av det du velger å dele med oss her inne! Tusen takk for alle lærerike kommentarer og tips du har gitt meg på mine bilder! Det er flott å hele tiden være i utvikling! :-)

Til ditt tåke-stråle-bilde! V2 slår jeg så absolutt et slag for! Med mer kontrast får du frem det smellet som dette bildet fortjener! :-) Det er utrolig spennende hvordan naturen gir oss slike naturopplevelser nærmest helt gratis! Vel må vi kanskje reise litt rundt for å få dem, men det er jammen meg verdt hver km. Synes du fint får frem strålene fra sola gjennom tåka her, og lys+farger er virkelig vakre. Sitter samtidig og undrer meg litt over hvor statiske disse strålene faktisk er i akkurat dette bildet. Der er masser av dem på venstre side, de går tett i tett og nesten i lag oppå hverandre der. På høyre side er det mye tammere. Det har kanskje noe å gjøre med hvor du sto ift hva du så og hva du viser oss her, men det er litt merkelig å se på samtidig som det er fint... Hm... Man kan visst ikke alltid forstå alt man ser...

Anne-Lise
kine p.
Kjempefint bilde. Ble veldig bra med sollyset som skinner gjennom tåka og nedover trærne. Likte best versjon 2 med mer kontrast.

mvh Kine
Odd Tore S.
Lyset og tåka er motivet her, resten blir statister som sørger for at den rette stemningen kommer.
v1 er litt blass, mens v2 blir i kraftigste laget på denne skjermen.
For meg virker det som om trærne heller mot høyre. Dette bekreftes ikke av måling med vinkelhake på skjermen, så her har vi med et synsbedrag å gjøre.
Ser at du også har skaffet deg Kritikkens arbeidsuniform, D200. Gratulerer, skal bli spennende å følge med både bilder med det og dine inntrykk med å bruke den.
Når jeg skumleser kommentarene før meg, ser jeg at Torbjørn synes det heller for mye til venstre. Noe merkelig er det i alle fall!
Godt nytt år!
Odd Tore
Øyvind A.
Ja det var noe sånt jeg tenkte på, eller ev. enda noe dypere mellomtoner. Men v2 er en klar forbedring etter min mening.
Ø.
Ole E.
Lekkert bilde, Ivar. Går for V2. Stemningen er på topp. Jeg nyter dette. Gratulerer med nytt kamera forresten, hvordan føles det i forhold til D70?
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et fasinerende flott bilde, der tåkedisen tegner flotte skygger innover i furuskogen. Tåken ligger fint plantet innover i bildet, der dybden og skarpheten i bildet er meget bra. Der tåken er på det tykkeste, vises flotte konturer av skogen. Også den gulvarme lyseffekten i tåka gir en fin og noe trolsk stemning i skogen. Komposisjonen samt utsnittet er meget bra. Liker versjon # 1 best, da det gir det naturligeste lyset.

Anbefales på det beste.!!

Mvh

Odd E.
Reidun G.
Jeg er svak for slike bilder som dette.
Jeg testet ut bildet ditt med unsharpmask, amount 30 og radius 50, og synes det blir bedre (min smak)

mvh
Reidun
Robin J.
Hei Ivar. Ser du har fått D200 hos julenissen. Grattis. V2 for min del. Meget vakkert stykke norsk natur rett og slett, og et meget tiltalende lys. Veggpryd.
Mvh RJ
Chr. G.
Fotogent landskap, får mye av den samme opplevelsen som i Kjørlaugs siste bilde.
Svein B.
Ver #1 for meg Ivar, og den er akkurat slik den bør være mener jeg. Det er fort gjort å overdrive i bilder som dette- men i den første versjonen synes jeg du balanserer stemning og det vage- mot kontraster og det spektakulære som lett får oss til å trekke mer i spakene enn godt er. Komposisjonsmessig er jeg mest nysgjerrig på hvordan fortsettelsen til venstre er- hvor strålene ender. Men ikke på bekostning av høyre del av bildet heller. Et enda romsligere utsnitt med litt mer i venstre del kunne kan hende være et alternativ? Men jeg synes dette er lekkert. Godt nytt år til deg også Ivar, og takk for året som er gått.

Mvh
Svein B
John B.
Hei !!
GRISEBRA, det er min ærlige mening om dette....
John B.
John B.
Opps det går litt fort av og til, men det var ver. 2 som var grisebra. Ver. 1 var bare svinbra..
Still John B.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig skue. Misunner deg som var der akkurat da. Det måtte ha vært en utrolig fin dag! Bildet har en god varme og naturen viser igjen sin utstråling. Når det gjelder utsnittet, så synes jeg at det fungerer sllik. Men komposisjons/innholdsmessig savner jeg kanskje noe. Hva dette noe er, vet jeg ikke. Takk for alle gode bilder og kommentarer du ha delt med oss dette året. Dette var en veldig god avrunding og jeg liker v#1 best.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Lyset og strukturen det skaper i tåken er meget flott. Støtter forslaget om større utsnitt. Synes ikke at øket kontrast eller oppskarping vil tilføre bildet noe positivt. Det er nettopp den avmålte dynamikken i bildet som gjør det så fint. Ser forøvrig at julenissen var raus med gavene til deg i år, det er vel bare snille gutter som er så heldige :-) Takk for flotte bildeopplevelser fra deg i 06, ser frem til nyskapende saker fra deg også i 07. Godt nytt år!

Kjell S
Inge S.
Heisan.
Et herlig motiv med ditto lys. Beundringsverdig. Ønsker
deg et godt nytt fotoår:-)

Mvh Inge
Kenneth K.
Oi her har det skjedd noe galt, men jeg kan komentere nå. Jeg syns faktisk v2 ble best fordi det er mye bedre fargespill her. Dettte var et fantastisk bilde. Skarpe å fine detaljer. Pluss at tåken er der så gjør det mere stemningsfylt på dette bilde. Fine fargespill. Meget vakkert. Godt Nytt År! Håper på et like bra eller bedre fotoår i ''2007''!


mvh Kenneth
Ivar B.
Tusen takk folkens for kommentarer og engasjement!

Torbjørn: Torde ikke satse på julenissen, men synes derimot selv at jeg har vært veldig snill i år og syntes jeg fortjente det nye vidunderet:-)gleder meg til å ta det ordentlig i bruk.

Anne Lise: forskjellen i lys på høyre og venstre side har vel noe med vinkelen på solen og hvor mye tåke der er. Har ingen annen forklaring i alle fall.

Odd E: takk for anbefaling. det varmer!

Svein. Har lagt ut orginalutsnittet med litt mer i venstre kant slik at du får dempet nyskjerrigheten:-)

Ser også at det er delte meninger om kontrast og farge metning. I versjon 1 er saturasjonen bare så vidt økt. Jeg er enig i at det kan virke noe blasst, men samtidig så var opplevelsen jeg hadde ganske kontrastløs og soft. Jeg har lagt ut orginal utsnittet også i en versjon 3.

Igjen takk alle sammen for gode innspill. Mvh Ivar
hilde b l.
Hei Ivar, flott motiv du har fanget her. Jeg velger meg versjon 1, likte veldig godt at fargene var litt avdempet. Ellers klarer du på en flott måte å formidle de tåkedagene vestlandet har bydd på i julen. Herlig stemning i bildet ditt. Veldig severdig.

-hilde b
Rune S.
Nydelig landskapsbilde i flott fargetoner. Jeg vet ikke hvilken jeg liker best. Synes de alle er bra på sin måte. Flott med disen i landskapet og dybden i lagene innover. Jeg ville ha fjernet den hvite rammen slik at #3 kommer penere fram. Godt Nytt År!

Mvh
Rune S
Ivar B.
Takk til dere siste også!

Ole: glemte spørsmølet ditt i mitt forrige innlegg. Har ikke prøvd nykameraet mer en en tre/fire økter, men førsteinntrykket er veldig bra. Jeg føler rett og slett det er en fryd å jobbe med i forhold til det gammle. Søkeren er lys og fin og god å jobbe med også i lite lys,autofokusen er sikkrere. Foreløpig kan jeg ikke si så mye mer enn at førsteinntrykket er meget bra og kameraet er flott å jobbe med. Gleder meg virkelig til å få kjørt det litt ordentlig:-) Mvh Ivar.
Geir Helge S.
Hei Ivar. Du leverer som vanlig et bilde med mange kvaliteter. Lyset og utsnittet i originalversjonen (v3) sitter flott for meg. Godt nytt år til deg og dine, og lykke til med nyekameraet!
Mvh Geir
Nils G.
Verson 1 for meg som jeg synes gir det mest naturlige inntrykket. v2 er nok mer dekorativt men for kraftige farger.
Herlig å se sollyset og skyggene i tåkedisen, det virker nesten trolsk.

Nils
Steinulf L.
Jeg liker litt smell i fargene og falt dermed ned på v#2. Vakkert.
Rolf S.
Flott stemningsbilde som det oser villmark av, her har du vert på rett plass til rett tid.
Bilde føyer seg godt inn i rekken av gode bilder fra deg.
Versjon 1 syns jeg funket best.
Håper vi få se flere slike bilder i det nye året som kommer, godt nyttår.
Mvh Rolf
Jan Frode A.
Du får en skikkelig flott glød i lyset i versjon #3, men allikevel går jeg for versjon #1. Grunnen er nok at den siste (3'ern) virker litt 'kunstig oppskarpa'. På tross av den fine gløden i sistnevnte, foretrekker jeg det mykere uttrykket i versjon #1.
Fine fargetoner, godt utsnitt og gode detaljer sammen med former og linjer, gir et absolutt severdig helhetsinntrykk.

mvh Jan Frode
Terje S.
Nok ett ''blinkskudd'' fra team Bjørdalsbakke med skikkelig villmarkspreg.
Herlig lys og en komposisjon som gir innertier. V3 er vel den som falt best i smak.

Takk for alle flotte og konstruktive kommentarer i året som har gått og lykke til med nytt arbeidsredskap.

Mvh Terje
Tormod I.
Her var det stemning til tusan. Meget pent med fargenyansene her. Syenst nok også den siste versjonen du har lagt ut er den beste.
Stig Børre E.
Lekkert! Versjon 2 sitter som et skudd. herlig glød i fargene.
Lyset er fantastisk og jeg syns du har et veldig velfungerende utsnitt her.

Takker for mange flotte og inspirerende bilder i år og konstruktive tilbakemeldinger på mine bilder. Godt nytt år!

StigB
Fred S.
Et favorittmotiv for meg, dette, og kan ikke si annet enn at det ble ganske spektakulært. Versjon to for meg, og jeg ser også muligheter for en ørliten innstramming både oppe og nede.

vh fred
Espen A. I.
Skummelt pent bilde, ikke det at det skremmer meg, men dine ferdigheter gjør, slike situasjoner er vanskelige å fotografere i, du gjør det helt perfekt. Lyset får sin naturlige posisjon når du drar frem megapixlene dine. Knallbra!

Godt nytt år!!

mvh Espen
Ketil K.
Hva skal man med snø når man har tåke? Helt nydelig bilde, der jeg ikke ville endret på noe. Gratulerer med nytt kamera og riktig godt nytt fotoår til deg Ivar!
Ivar B.
Tusen takk alle sammen! takk for konstruktive komentarer og engasjement. Igjen til alle sammen: godt nytt år! Mvh Ivar.
Morten W.
Dette bildet kan du være stolt av! Meeeget severdig. Jeg liker V3 best.
G. Hanna W.
Hei Ivar!
Ja så gjør du det igjen...
Det er ikke mange av oss som overgår sitt forrige bilde med det nye hver eneste gang! Det gjør du nesten uten unntak ...
Jeg merker jeg blir litt fåmælt, du tar litt innersvingen på meg. Resultatene dine er mektige, mistenker deg for å lufte kameraet ditt veldig mange timer i uken! Ja for hvordan kan man ellers få så mange vanvittig gode resultater ...

Gleder meg ALLTID til ditt neste bilde, å forventer knall kvalitet, da det er hva du gir hver gang! Takk!

Mvh G.Hanna
Inger Anne Maritsdotter V.
Du snakker om et magisk lys, det var ganske spesielt og veldig vakkert, og veldig bra eksponert, stemningen er til å ta og føle på.

Ønsker deg et godt nytt foto-år, og vil samtidig takke deg for alle fine tilbakemeldinger i året som gikk.

Mvh Inger Anne
Ina W.
ååååååå!

..det var alt jeg fikk fram..

For dette var nydelig!!!



Ivar B.
Hei! takk for kommentarer!

Morro å se at det varierer så mye om hvilke versjoner som faller best i smak

G. Hanna: takk for fine ord, det varmer at andre liker det man lager:-) Du mistenker mye tid bak kamera ser jeg, selv synes jeg det blir for lite:-), men jeg prøver å komme meg ut en tur hver uke i alle fall.

Igjen, takk alle sammen. Mvh Ivar.
ingeborg w.
Her var det spennende lys og varme farger. Jeg liker det rolige kvadratiske utsnittet og at det bare er trær, ikke noe annet. Jeg går for v1, med et rolig, drømmende uttrykk kontra et mer fargesprakende og hardt et. Dette ville jeg anbefalt hvis jeg kunne det.
Ole E.
Nå som jeg ser V3, så er det helt klart den versjonen som faller mest i smak. Utrolig stemningsfult.
Julie E.
Du er veldig flink med lys!
Alle versjonene er flotte, synes jeg.
mvh Julie
Anne Lene B.
Hei Ivar
Dette var utrolig vakkert!! Lyset er bare praktfullt!! Fin sett og fanget, klarer ikke å bestemme meg for en versjon da jeg synes alle har sine kvaliteter!!

Bokmerket! :-)

Hilsen Anne Lene
Avsluttet .
Hei Ivar!
Bildene dine holder en særdeles høy standard, og dette er intet unntak. Som fortjent har både bildet og fotografen fått masse positiv oppmerksomhet. Jeg mister litt pusten når jeg ser dette bildet!

Hilsen Jan R
Åsmund K.
Dette var usannsynlig vakkert. Flott levert.
mvh åsmund k
Anne Ø.
Du verden for et øyeblikk!!!!!!!
I V2og3 får du frem flotte kontraster og detaljer.
Synes det er så bra at lyset kommer skrått inn i bildet.
Dette bilde må du ta godt vare på!

Anne:)
Håvard S.
Du verden hva jeg har gått glipp av på siden her som ikke meldte meg inn før i august! Dette kan jeg sitte i evigheter og niglane på=)
Et helt fantastisk lys du har her Ivar. Vil tro det var en enorm opplevelse.
Synes v1 gir meg det mest naturlige og ekte opplevelsen her!
Tusen takk for kjempefine bilder her på dotten. Det er veldig inspirerende.

Mvh. HåvardS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu