Torghuken
Romjulsrapport fra torghuken i Tromsø.
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 50mm 1:1,4 USM
  • Blenderf/8
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230865} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Martin E.

Hei. Dette var utrolig bra. Kjempefine farger i havet og veldig fin stjerneeffekt på lysene. Var ute og tok bilder av samme plassen i dag siden mange allerede har begynt å skyte opp raketter.

Godt nytt år Mvh. Martin
Ole-Kristian T.

Stemningsfullt, nydelige lysspeilinger :)
Kenneth K.

Den stjerneeffekten likte jeg fik lisom litt julestemning av det. Meget vakkert med denne speilingen her. Det likte jeg veldig godt. Bra bilde dette her.


Godt nytt år mvh Kenneth
Wenche J.

Et meget vakkert bilde med alle fargene og speilingen i vannet. Stjernene ga bildet et extra pluss:):)
Godt nytt aar.
Mvh Wenche
Aleksander M.

Fine farger i vannet.
Brygga ligger ganske midtstilt - Ok. Ellers flott. Synes det er stilig med stjernene. Har du brukt stjernefilter?

MVh Aleksander
Frank K.

Hei og takk for interessen.

Var ute på moloen for å få til et panorama, men solid vind gjorde at det ikke ble så bra som først tiltenkt. Noe av bevegelsesuskarpheten finnes også i dette bildet, men nedskalering og USM gjør det mindre synlig. Likevel er det mulig å avsløre denne om du ser nøye etter.

A.M: Om en tenkt horisont eller i dette tilfellet bryggekanten hadde vært et hovedinteressepunkt, så hadde det i mange tilfeller spilt en rolle at det var midtstilt. Men her er det etter min mening bygningene og delvis speilingene i sjøen som er av interesse. Og disse ligger innenfor ''reglene'' om tredeling, en regel som man i det stor og hele ikke skal binde seg alt for mye opp til synes jeg.

Stjernene i lyspunktene er et resultat av blenderlamellene i objektivet. Disse lager ikke en perfekt sirkel. Når man så blender ned vil dette fenomenet oppstå i økende grad.

Godt nytt år.
Venche J.

Liker bildet jeg. Skarpt og fint, til tross for det du forteller.

Godt nytt fotoår til deg Frank.

Wenche.
Rune L.

Rett og slett nydelig.

Ser ikke den bevegelsesuskarpheten du mener man kan se. Kan ikke være av betydning iallfall. Alle lyspunktene (stjernene) ser nå såpass symetriske ut, og stjernene armer såpass rette ut, at de isåfall synes upåvirket av bevegelse.

Angående midtstilt bryggekant. Vel uansett hvordan man ser det, så er jo dette et typisk bilde man kan gjøre til panorama om man vil. For all sjøen må jo ikke være der. Nok et bilde som kan fungere i ulike høyde-bredde-format alt etter hensikt. For akkurat dette fungerer, etter min mening, nesten like bra i begge formater. Selv synes jeg at dette, som det er, fungerer best. Fordi det er såpass mye detaljer på øvre halvdel at det synes å kreve litt motvekt i nedre halvdel

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu