No title yet
Godt nytt år!
-
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger773
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231112} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jan Frode A.

Jeg har veldig sansen for bevegelsen i bildet, der vind og bånd så absolutt bidrar med det lille ekstra. Lyset sammen med fargetoner, og et godt utsnitt/komposisjon, gir et helhetslig interessant og spennende bilde.

Ønsker deg et godt og kreativt nytt år.

mvh Jan Frode
Gunnar G.

Jeg er dessverre uenig med Jan Frode, og her er grunnen:

På det lille bildet så dette veldig spenende ut, men da jeg fikk opp bildet i full størrelse, ble jeg dessverre skuffet.

1. Det er ikke noe skarpt eller ''rolig'' punkt i bildet. Altså har du fått håndryst i bildet. Øynene finner derfor ikke noe rolig punkt. Derved ødelegges også det som kunne vært ''urolig'' - dama og skjerfet. Et stativ hadde trolig reddet bildet, slik at naturen ble knivskarp. Da ville damas bevegelser blitt spennende kontrasterende.

2. Det er brukt blitz. Og med svak sidebelysning. Noe som har gitt forunderlige skygger. Skyggene forteller at dama står helt inntil en vegg hvor det er et bilde av naturen. Det var vel ikke meningen? Bruk av blitz er nok nødvendig her, men plasser den rett over kameraoptikken slik at du unngår sideskyggene.

Gunnar

PS: Horisontlinjen din er svakt hellende nedover til høyre.

PPS: Du har vel ikke prøvd å mekke dette bildet i fotoeditor? For meg ser det ut som om dama ikke står virkelig på berget.

Elise M.

Tusen takk, Jan Frode!

Til Gunnar: Dette bildet er kun justert i levels og curves, blå farge fordi jeg hadde hvitbalansen innstilt på lampelys... (Dama står på berget..)
Jeg har brukt blitz, på håndholdt kamera. Du har kanskje rett i at det hadde vært bedre å brukt stativ.. Det var veldig kaldt og vindfullt, både for fotograf og modell, så jeg er egentlig glad for at jeg ikke hadde stativ å slite med i tillegg. Jeg synes ikke det har så mye å si at det er bevegelsesuskarphet i landskapet, for jeg synes det gir et litt drømmende uttrykk.
Horisonten kan jeg jo se om jeg får gjort noe med...

Ellers synes jeg kanskje du har en litt nedlatende måte å kommentere på,
men takk for synspunktene:)
Gunnar G.

Jeg synes det er leit at du synes at direkte tale er nedlatende. Jeg har bare kommentert bildet ditt, ikke deg som sådan. Når jeg kommenterer et bilde prøver jeg alltid å gi begrunnelse for mine meninger. Det er det jeg selv lærer av. Hvis andre har avvikende gode begrunnete meninger blir det spennende, noe man kanskje kan lære av.
Når jeg skrev om bildet, trodde jeg du ville forstå. Nå ser jeg at det var dumt tenkt. MEN: jeg er aldri nedlatende, bare direkte. Jeg har ikke sagt et eneste ord om deg som menneske, bare uttalt meg om forhold knyttet til bildet du har laget.
Gunnar
PS: Jeg likte utgangspunktet for bildet, men er altså uenig i at den måten du løste oppgaven på er den aller beste, og har prøvd å gi deg saklig begrunnelse for dette (sett fra mitt ståsted vel og merke - andre kan ha andre begrunnete meninger om bildet ditt).
Elise M.

Hei Gunnar. Jeg er glad for at du kommenterte bildet mitt, og dine synspunkt setter jeg veldig pris på! Kjempefint at du er direkte!
Men formuleringen på enkelte ting kan bli litt ovenfra og ned, synes jeg..
''Skyggene forteller at dama står helt inntil en vegg hvor det er et bilde av naturen. Det var vel ikke meningen?''
''PPS: Du har vel ikke prøvd å mekke dette bildet i fotoeditor?''
Litt syrlig, det er du vel enig i?

(P.S. Jeg hadde blitsen min rett ovenfor kameraoptikken, det er derfor dama ser så flat ut, og det ser ut som hun er klippet inn i bildet.)

Godt nytt år!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu