Mørk og dyster tåkestemning i Hålandsdalen i romjula. Nede i dalen var det grått, tungt og mørkt og lite som minnet om hvit jul. Oppe i høyden fikk jeg likevel en vakker og trolsk utsikt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-02 22:17:16
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231360} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (49)
Rune S.
Nydelig landskapsbilde i lager av dis og en flott dybde innover! Meget bra, synes jeg. Gjorde seg bra i svarthvit, men er sikkert bra i farger også.

Mvh
Rune S
ingebjørg fyrileiv g.
Vakkert og trolsk, ja, det skal være visst! Tåka ligger som et tykt teppe over skogen og den godt plasserte hytta skimtes bare såvidt. Når det gjelder utsnittet, er jeg litt usikker der. Jeg vet ikke helt om jeg ville ha hatt med himmelen da den ikke tilfører bildet noe spesielt for min del. Jeg tror også at nedre del hadde fungert veldig godt som panorama med den slanke furua som hovedelement. Litt mer kontrast hadde kanskje gjort seg!?

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er som å trå rett inn i en eventyrverden dette her,
helt utrolig lekkert stemningsbilde,
får sterke assosiasjoner til en viss Strømme`s velkjente tåkebilder,
det er som tatt rett ut av en scene i ''Ringenes herre''-filmene:-)

Flott eksponert!

Inger Anne
Avsluttet .
Dette hadde en nydelig trolsk stemning som får meg til å tenke på tusser,troll,huldra og nøkken:-)Et meget godt bilde som formidler en eventyrstemning man bare kan drømme om,herlig for øyet.
Hilsen Tone!
G. Hanna W.
Hei Ivar!
Ja jeg sa det til ditt forrige bilde!
Her beviser du det jeg mener....
Helt utrolig nok en gang!

Mvh G.Hanna,
Terje K.
Tåke er ikke alltid like lett å få gode bilder...hverken i aller av, men du har truffet veldig bra her syns jeg :-) Syns kontrasten er fin og jeg syns også du får fram de fine overgangene på en fin måte. Ville beskåret i toppen, syns himmelen forstyrrer mer enn den tilfører.

Fin stemning du får frem her :-)

Terje
Nils G.
Elegant gjenomført er mine første tanker. Det er alltid så fascinerende med slike bilder og dette liker jeg spesielt godt.
Blikket mitt forstyrres imidlertid kraftig av den lyse himmelen.
Og så er jeg glad i naturens farger jeg da.

Nils
Geir Helge S.
Flott landskapsfoto, med mange detaljer å se på. To trær som utmerker seg, fjellgarden og lysningen oppe. Jeg er uenig med de som mener du skal ta bort lysningen. Den er bare med på å vise hvilken landskapstype du har beveget deg i. Jeg for min del ville i allefall tatt den med, som et slags uromoment (det er vel ikke alltid slik at bilder må ha en stereotypisk og harmonisk komposisjon...?). Vel smaken er jo delt, og dette var mitt syn på saken.
Mvh Geir
Øyvind A.
Flott stemning, ser ikke noe behov for annet utsnitt her.
Jeg legger merke til at du også her er relativt forsiktig mht utnyttelse av toneskalaen.
Ø.
John H.
Hei
Et vakkert stemningsbilde. Det er utrolig hvordan lys og tåke omformer et landskap og motiv. Lagdelingen innover i bildet er flott, men jeg lurer litt på om du ikke med fordel kunne kuttet bort den lille kløfta av himmel. Den stjeler litt i mine øyne. Fokuspunkt og blikkfang ligger i to furutopper som er fremtredende.
John
Julie E.
Hei! Dette ble nesten FOR mektig for meg...akkurat slik naturen selv er det....
Håper du skjønner at dette ikke er ment som negativ kritikk.:)
I dette bildet er det også flere fine utsnitt. Jeg fant meg en favoritt nederst i venstre hjørne. Halvveis opp og halvveis bort......med tretoppen som nydelig midtstilling. :)

Men hele bildet......NYDELIG!!!
mvh Julie
Stig Børre E.
Flott tåkelandskap. Liker gjengivelsen i v1 best. Fin komposisjon.
Er veldig usikker på lysningen øverst. Litt forstyrrende med og litt intetsigende uten. Uansett - et veldig bra bilde.

StigB
Inge S.
Hei.
Et flott motiv hvor jeg søker etter en favorittbuske og den
fant jeg litt nede til høyre. Falt for den enslige lange buska:-)
Meget bra dette Ivar

Mvh Inge
Ivar B.
Hei folkens, takk for komentarer

Øyvind: Jeg er kanskje litt for lite tøff på dette med kontrastøkning. Jeg skal jobbe med saken:-)

Ser at mange foreslår kutt av himmelen. Mulig jeg legger ut en versjon med kutt i morgen. Må sove på det, for det ligger litt langt inne. For meg er denne himmelen svært viktig for bildet. Formasjonen går igjen i bunnen også. Jeg er enig i at den trekker en del oppmerksomhet. Men jeg opplever det som et positivt irritasjonsmoment som skaper spenning i bildet. Uten himmelen taper bilde dybde og dramatikk i mine øyne. Synes også denne fliken av himmel øker dramatikken og storheten i bilde ved å antyde noe om miljøet uten å avsløre hele hemmeligheten og på den måten skape en spenning i bildet. Geir Helge sin kommentar dekker mye av mine egne tanker om bildet.

Igjen,takk alle sammen. Delte meninger er bra. Mvh Ivar.
Cornelia T.
Det meste er sagt allerede, mektig bilde, flott stemning som setter fantasien i sving, motivet passer bra til sort-hvit. Gratulerer.
mvh, ct
Kenneth K.
Jeg syns dette ble et veldig godt bilde. Jeg likte at det var i svart/hvit. Fin stemning med tåka der. Veldig praktfullt bilde dette her. Meget bra jobba. V2 ble best.

mvh Kenneth
Svein B.
Jeg støtter egentlig dine egne vurderinger av bildet fullt og helt. Når det skal sies så er min skjerm bittelitt for liten- jeg må scrolle i bildet og mister dermed muligheten til å vurdere bildet helt rettferdig. Jeg finner øverste del minst innholdsrik, men ikke mindre viktig for bildets helhet av den grunn.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Flott landskapsbilde dette Ivar. Tåken ligger som et mykt teppe inne mellom trærne. Liker utsnittet som det er. Enig i forslaget om øket kontrast. Hytten sammen med himmelkløften der oppe til venstre gjør kanskje at øyet trekkes litt mye i den retningen.. vet ikke. Vel, liker det veldig godt som det er!

Kjell S
Fred S.
Hm..., kjent materie. Det ble jo ganske så flott. Jeg må også scrolle, litt tungvint det, men når jeg omsider får med meg hele bildet synes jeg det er å fortrekke MED fjellskaret øverst, litt spennende det, og det bryter den tåkefylte monotonien. Ellers tror jeg at jeg har falt for samme granbusk som Inge, nemlig den langbeinte outsideren. Den hadde gjort seg som hovedelement i en billedvariant fra denne tåkedagen.

vh fred
Njål D.
Flott tåkebilde du har fått til her. Jeg synes hele greia er veldig stilig, og jeg selv er utrolig svak for slike bilder. Har du en fargeversjon i tillegg? Jeg synes det ble litt mørkt og trist det hele. Jeg ville iallefall hatt bildet litt lysere...
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv! Tåke gir så fin stemning og her ble det riktig så flott med en trolsk stemning. Jeg liker komposisjonen du har valgt.
Foretrekker v#1, da den passer best til motivet.
Håper å finne om så litt av et slikt motiv en dag :)

Inger-Lise
Erik J.
Kjempeflott, førsteversjonen og valgt utsnitt fungerer utmerket - ingen grunn til endring! En annen ting er at vi alle kan falle i staver over å finne et slikt motiv, og at vi kan forelske oss i både trær og kløfter - kanskje du har flere eksponeringer vi kan forelske oss i?
Avsluttet .
Et suverent tåkebilde i kategorien stoooort veggbilde...veldig bra...
Ville ikke kuttet bort himmelen, synes den delen av bildet er med på å skape dybde innover, og viktig for å vise det storslåtte landskapet, så for meg så er det faktisk prikken over i´en..uten den blir det noe flatere....

T
Ivan H.
Stiller meg i rekken og sier at dette er et kjempeflott bilde, som de andre bildene dine :)

Dette ville vært flott veggpryd!
Ellers liker jeg v2 best.

Hilsen
Ivan Holmedal
Odd Tore S.
Typisk og pent tåkebilde.
Tre detaljer skiller dette ut i positiv retning (i tillegg til at det er teknisk bra og OK komp ++):
- langstammet tre mot høyre hjørne
- stort tre til venstre fra midten
- dalen i bakgrunnen
Fint med noen slik fixpunkter som øyet kan hvile ved på veien rundt i bildeflaten, hvor det forøvrig også er nok å se på.
Odd Tore
Rolf S.
Stemningsfullt og velkomponert. Himmelen MÅ være med.
Kontrastøkingen i v2 var til det bedre.
Tom A. T.
Riktig så severdig bilde. Jeg også mener at himmelen bør være med her. Ikke minst pga dens v-form som går igjen helt fra forgrunnen.
mvh Tom T
Tormod I.
Igjen et flott bilde fra deg. Synest du har valgt et godt utsnitt. Bra!
Stine J.
Tåkelaget er så tykt at det ser ut som om skyene har falt ned. :)

Veldig bra tåkebilde.

mvh Stine
Andreas S.
Heisann

Et så vakkert landskap fortjener en kommentar nr. 30:) Meget flott formidlet, synes s/h er ypperlig her. Flott toneomfang og en fin vinkel! Holder en liten knapp på v1 pga. tonene, litt hardt i v2. Veldig fint dette!

Mvh. Andreas D.
Espen A. I.
Jeg legger ikke ut noen stor kommentar, men huset, tåka og stemningen gir meg frysninger. Knallbra!

mvh Espen
Ivar B.
Tusen takk alle sammen!

Godt å se at jeg fikk litt mer støtte på at jeg valgte å ta med himmelen:-), som sagt betyr den alt for dette bilde i mine øyne. Delte meninger og synspunkt er likevel viktig og lærerikt. For at jeg skal komme meg videre som fotogref, er det viktig å være kritisk og stille spørsmål med egne valg. Tusen takk for at dere hjelper meg i den prosessen. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Oioi, nok et flott tåkebilde. Her synes jeg himmelen gjør seg bra, spesielt siden du har fått med den samme v-forma nede til høyre i bildet. Tåka fungerer bra, men jeg synes dette blir litt grått og trist. Jeg tror kanskje jeg ville lagt på et svakt blå, sepia eller grønn-filter, men det er sikkert bare en smaks-sak.

Torbjørn
Anne-Grethe S.
Dette likte eg knallgodt! Klarer ikkje heilt å bestemme meg for versjon men kanskje nummer 2 blei best. Skodda ser kraftigare og tyngre ut på denne.
Fint med alle tretoppane som stikk opp.
Finn ingen ting å pirke på her

Mvh
Anne-Grethe
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et meget flott tåkebilde. Blir nesten omtåket selv når en ser et slikt flott bilde.
Tåken ligger tett og skjuler endel av landskapet som virker spennende og trolsk. Flott at trærne kommer så fint frem, der det er stor variasjon av tilvekst. Det meste er vel sagt, så jeg henger meg på de positive kommentarene. Meget flott fanget Ivar. Et severdig bilde!

Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Frank N.
Spennende landskapsbilde. V2 har litt mere liv.
De andre har vel sagt det som bør sies.
God helg!
Terje S.
Her er det skrevet det meste ,så jeg bare sier ''vakkert ''

Mvh Terje
willy m.
alt er sagt tror jeg og følger på med bare vakkert igjen fra deg...
mvh willy
Hilda Hol E.
Hei Ivar.
Det meste som kan sies, er allerede sagt. Jeg slutter meg til.

En tittel rinner meg i hu fra barndommens lesebok:

''Småguttene som møtte trollene på Heddalskogen.''

Vennlig hilsen Hilda.
Ivar B.
Hei folkens takk for kommentarer!

Torbjørn: hørtes spennende ut med et svakt blåfilter. Har alldri prøvd det men skal gjøre et forsøk.

Odd E: takk for anbefaling!

Mvh Ivar.
Brita Helen E.
Hei!
Føyer meg inn i rekken av ros her,den er velfortjent! ! !
Et vakkert tåkebilde,der s/hv forsterker den trolske og smådystre stemningen i bildet. Et eventyrbilde man bare kan drømme seg vekk i!
Knallbra!!

Mvh Brita...
Kim Charloth F.
Fy flate dette var lekkert!
Så trolsk og vakkert:
Kunne faktisk ikke blitt bedre.
Ketil K.
Trolsk og velkomponert. Det eneste jeg kanskje ville vurdert å tenke på er at tåkepartiet omtrent midt i bildet blir litt innholdsløst og tar såpass stor del av komposisjonen. Ellers er bildet godt komponert med fine linjegjentagelser og dynamiske elementer. Skulle gjerne hatt det i farger.
Ritva F.
Wow, dette var utrolig flott!!
Ritva :o)
Peter W.
Verkligen en mäktig bild! Stämningsfullt med dimman som sveper in det storslagna landskapet. Mycket bra val av komposition och bilden känns helt rätt i svartvitt.

Mvh Peter
Bergliot E.
Ja dette var et velkomponert bilde av en tåkeheim. Jeg tilslutter meg all rosen du alt har fått. Likte virkelig bildet ditt. Den litt trolske stemningen var bare topp her.

Bergliot:)
Kristoffer Ø.
Jeg henger meg på her, og støtter meg til alt det positive som er sagt:)

Kjempefint å se på!

Inspirerende!

- Kristoffer -
Sondre S.
Nå har jeg ikke lest alle kommentarene, så jeg sier sikkert noe noen har sagt før. Det er et spennende og trolsk bilde og jeg liker at det stikker opp trær her og der. Det er også tøft å se at tåken på en måte deler skogen nedert i bildet og at den ene siden har tett skog, mens den andre er spinkel og ganske åpen. Det eneste dumme er at huset oppe til venstre ødelegger litt. Jeg prøvde å ganske enkelt blure det vekk, og det funka faktisk veldig bra! Du burde prøve det!

Sondre
ingeborg w.
Dette var flott. Himmelen må være med. Den skaper dybde. Kontrastøkningen var til det bedre. Enkeltstående trær kommer bedre fram. Spennende landskap du har fått til her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu