Forfall til bekymring
Bildet er tatt innvendig i gamle erverdige Ekeberg Resturanten i Oslo. Ekeberg restuaranten er en av de få funkisbyggverkene som står igjen i Oslo. Riksantikvaren har fredet stedet, men det blir dessverre ødelagt av vandaler. Synd at dette skjer.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 880
  • Standard 8-20mm
  • Brennvidde8mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFlattbrød med minne
  • Nei
  • AnnetFjernet et blått nylontau som gikk tvers igjennom bildet. Utført med PS 6.0
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23159} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Erlend M.

Bra bilde! De er idioter som har gjort hærverket. Men er du sikker på at brennvidden er 8mm? 38mm er vel mer sannsynlig..
Paal F.

Takk for kommentaren Erlend! Det var et mye bedre ord å kalle pøbelen for idioter!! Det neste som blir vandalisert er vel gode gamle Ingierstrand bad utenfor Oslo. Politikerne sitter bare på rumpa og foretar seg ingenting. Tragisk er det.

Du spør meg om brennvidden virkelig er 8mm, så må jeg bare bekrefte at dette er riktig. Digitalkameraene har en helt annen verdimåling når det gjelder brennvidde. Det kan ikke sammenlignes med f.eks. analoge kameraer. Dette bl.a. av at bildebrikken/bildeflaten er betydelig mindre på CCD brikkene enn på 35mm film. Dessverre kan jeg litt for lite om dette, men det er sikkert andre som kan informere mer om denne saken. Det finnes en omregningsformel, men den jeg kan ikke.

Jeg var en liten tur innom Interfoto og sjekket. Der opplyses det at Coolpix 880 har en CCD brikke på 1,8'' og linsa er på 8-20mm. Dette tilsvarer 38-95mm i 35mm formatet. Så du har helt rett at dette ser ut som om det er 38mm.

Ha forøvrig en riktig god internatt! :-)

Beste hilsen Paal

Erlend M.

Å selfølgelig, det tenkte jeg ikke på. Er så vant til kun å tenke på 35mm formatet. Men er det ikke vanlig å skrive i 35mm?
Paal F.

Du skriver: ''Å selfølgelig, det tenkte jeg ikke på. Er så vant til kun å tenke på 35mm formatet. Men er det ikke vanlig å skrive i 35mm?''

Jeg vet ikke riktig?? Jeg er helt fersk her, så dette må jeg finne ut av. Det kan jo fort bli galt at jeg oppgir verdier for 35mm når det gjelder digitalt. Stiller meg åpen for råd og veiledning i denne sammenhengen.

M.V.H. Paal F.
Erlend M.

Oi, beklager skrivefeilene mine, det gikk visst litt fort. Det er jo alltid lettere å forholde seg til 35mm formatet. Alle vet jo f.eks. hvor mye vidvinkel 38mm er i 35mm-formatet. Det kan jo oppstå en del misforståelser om du oppgir 30mm, og folk tror det er vidvinkel mens du egentlig har brukt zoom. Men jeg er usikker på dette området..
Nils L.

Bra bilde, politisk og samtidsmessig beskrivende, og desverre ganske riktig. Tittelen passer bra.
Rune Edvin H.

Hvordan kom du deg inn?
Bra dokumentasjon.
Rune
Paal F.

Rune skrev: ''Hvordan kom du deg inn?''

Dessverre for noen, men bra for meg. Døra stod åpen. Det var bare å spasere rett inn. Jeg var der for ca to år siden og filmet ca 60 min råtape på Betacam Video. Utrolig nok var det heldigvis ikke gjort så mye mere hærverk siden den gang.
Da jeg tok dette bildet, så kom det to håndverkere som skulle sikre stedet inntil videre. Håper inderlig at de klarer det :-)




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu