Dei store lavafelta strekk seg langs store delar av sørkysten på Island og munnar ut i milevis med strender av lavasand.
Bildet inngår i albumet Island - Bilete frå Island, hovudsakleg frå mai 2006 og august 2007. Ulike uttrykk og motiv.
Utstyr
  • Hasselblad
  • Normalobjektiv
  • Blender-
  • FilmtypeTMAX 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger875
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231659} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kenneth K.
Dette var veldig vakkert! Jeg syns sola og lyse ned på sjøen var veldig bra her.Meget god stemning med tåka å. Jeg syns du har fått til en veldig god dybde her ser milevis morover stranda. En ting jeg ønsker her er å få sett fargeversionen for å sammenligne litt mere av de to versionene. Skarpt bilde dette her. Dette her har du fått til syns jeg. Meget bra! Svart/hvit var bra til dette, men jeg vet ikke hvordan fargeversionen er.


mvh Kenneth
Ivar B.
Et utrolig flott toneforløp og kontrast i bildet. Komposisjonsmessig sitter det som vanlig med sterk dybdeskapende linjeføring. Sola og skyen balanserer fint opp tyngden i høyre side. Flott struktur innover stranden. En spennende,vakker og litt mystsisk naturstemning som fortjener en anbefaling. Meget bra! Mvh Ivar.
Eirik H.
Takk for kommentarane.

Kenneth: Kva i alle dagar får deg til å tru at det er ein fargeversjon her? Det står oppgitt at opptaket er gjort på TMAX 100 film. Dette er ein svart/kvitt-film, og då eksisterar det sjølvsagt ingen fargeversjon.
Erik J.
Nydelig. Svart hvitt på sitt aller beste. Det får meg nesten til å tro at gammeldags film som jeg har hatt mye glede av likevel er best.
Dag J.
Enkelt og vakkert, som mange av bildene i serien din fra Island. Det litt tåkeaktige preget er veldig flott.
Arne S.
Et helstøpt landskapsbilde med linjer, lys og pen sorthvitt. Nytes.
Amund Blix A.
Nytes er så absolutt det riktige ordet her. :-)
Terje S.
Ett herlig landskapsbilde med knallbra komposisjon. Severdig til tusen.

Mvh Terje
Øyvind A.
Fint. Disen, skyene, linjene... Bra s/h arbeid.
Det minner meg forresten om utsikten vestover fra fyret ved Dyrhólaey. Men det kan sikkert være mange andre steder også.
Ø.
Eirik H.
Du har heilt rett Øyvind, dette er frå fyret ved Dyrhólaey.
Øyvind A.
Ok, jeg har et med nesten akkurat samme utsnitt. Jeg vet ikke om jeg tør å legge ut det på en stund ;o)
Ø.
Knut-Inge J.
Framifrå! Praktfulle toneforløp og linjer. Det som ser ut som hjulspor (?) i lavasanden er viktig her for proporsjonane. Fyret må vera høgt.....
Ole E.
Skikkelig deilig s/h bilde, med god trøkk! Dramatisk og flott, men litt venstretungt i mine øyne. Uansett ren nytelse.
Marion N.
Eg er imponert over detaljane og toneforløpet som kjem fram i dette motlyset. ''Klassisk'' komposisjon, men eg syns det er det er lyset og disen som gjer dette bilete interessant. Du har funnet eit flott standpunkt der den lange strandlinja verkeleg kjem flott fram på bilete.

Mvh Marion
Torbjørn K.
Knallbra landskap dette her, og kanskje min favoritt fra Islands-serien din. Fin dybde og dramatikk i bildet. Jeg har stor sans for at du bryter litt med ''lærebok-landskapet'' og bruker sort-hvitt og normal-objektiv i stedet for velvia-farger og kraftig vidvinkel.

Torbjørn
Eirik H.
Takk for kommentarane.

Litt av trikset med toneforløpet er å skanne med full informasjon, altså gjere alle justeringar i etterkant av skanninga. Det hjelper òg at skannaren klarar å få ut all informasjon frå negativet. Dette biletet er skanna med ein Nikon 9000.
André M.
Helstøpt landkapsbilde sier Arne. Enig. Lekre linjer, lys og tekstur i motivet (det siste ville jeg nok nyte best i større format enn webvisning tillater). Får vel ta meg en tur til utstillingen din i Nordfjordeid :-). Heter det på eller i Nodfjordeid?
Eirik H.
Takk for kommentaren André. Utstillinga er i Bergen og ikkje PÅ Nordfjordeid :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu