#1
Utstyr
  • Nikon D1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger721
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Nils B.

Motebide? Ta bort alt rotet, og trekk modellene litt nærmere. Likte stylingen på begge modellene.
mvh Nils
Anders O.

Skal hilse stylist med skrytet. Men jeg er helt uenig i kritikken av ''rotet''. Nå er bildet sett i sin enslighet, men det er en del av en serie tatt i et nedlagt verksted/kontor lokale, og i den sammenheng føler jeg at ''rotet'' passer. Man kan ikke sette en fasit på hva som er motebilder. Motebilder er fotografier som er med på å selge klær, men de trenger ikke være bilder av klærne. Det handler mer om å selge en livsstil, enn å selge et produkt. Se på Benneton som har brukt mye forskjellig for å selge sine klær. Mordere, aids-pasienter, våpen, gravsteiner osv.

Takk for kommentaren

anders
Peder G.

Hei Anders!
Fine bilder du har kommet med i det siste!
Kunne vært spennende å sett modellene litt nærmere, vil så gjerne se klærne og mønsteret litt bedre. Lyset fra vinduene er litt kraftig iforhold til lyskilden fra venstre siden mot modellene. God ide å trekke frem typiske ''kontor'' elementer i bildet! Likte gulvet! Var dette samme serien jeg så i lokalavisa? Lykke til!
Mvh. PG
Oliver S.

Anders:
Dette bilde er rotete enten du er uenig eller ikke. At det er rotet på bildet har ingen ting å si am bildet er ryddigt eller ikke. Det er kompsisjon vi snakker om her og ikke interiør. Hvis du ikke er at dette er rotete komponert har du mye å lære. Og rotete komposisjoner er så og si ALTID grunnen for at bildet ikke fungerer. Det er ikke behagelig for øyet å se, Og med det mener jeg at hjernen for for mye informasjon som ikke stemmer med din intensjon av hva bildet vil fortelle. Og jeg snakker heller ikke her om en stol, plante, vindu, osv, men om den grafiske formen som gis i bildet av en stol, plante,vindu.......

''Man kan ikke sette en fasit på hva som er motebilder. Motebilder er fotografier som er med på å selge klær, men de trenger ikke være bilder av klærne''-
Det høres fint ut, og det er sant også, men det er neppe noe man setter som grunnlag for sin egen fotografering hvais man ikke er SUPER-talent eller sitter med 40-års erfaring innen faget.
Og at det ser litt dumt under bildet ditt kommer av at bildet ikke holder mål.

Hvis man ikke er supersikker på komponering så fraråder jeg deg å ha så mange komponenter i bildet. Man begynner ikke å skrive et verk for et symponiorkester første gangen man skal skrive musikk. Så forenkl motivet nestegang og lek med færre elementer.

NB.Du vinner ikke noe med å nevne Toscani for å forsvare et bilde som ikke fungerer...




Anders O.

Oliver

Joda, jeg må være enig at det er litt rot, og jeg prøver ikke å sette meg i samme bås, eller på noen annen måte sammenlikne meg selv med Toscani. Jeg ville bare påpeke at det ikke var et fasitsvar på hva som er et motebildet. Jeg syntes at dette kan være et motebildet, men kan vel være enig i at det er dårlig komponert. Jeg syntes din kritikk av bildet var godt begrunnet, og ikke avfeiende, noe jeg følte at NBH´s sin var, og det er kanskje derfor jeg reagerte i så spontant forsvar. Jeg brukte ikke dette bilde da det skulle på trykk, men jeg var ganske fornøyd med poseringen til modellene. Jeg ønsker å bruke foto.no som et sted jeg kan få konstruktiv kritikk på de bildene jeg er usikre på, ikke et sted hvor jeg presenterer mine mesterverk (som sikker ikke kommer før jeg har fått 40-års erfaring, om i det hele tatt). Og kritikk fikk jeg.

Forøvrig er jeg ikke udelt enig i at man må ha supertalent eller lang erfaring om man vil sverge til filosofien jeg nevnte. Jeg vil heller si det er et utgangspunkt for å ta bilder, så for man ha det som grunnlag for å utvikle seg teknisk og skape sitt kunstneriske utrykk.

Så takk skal du ha. Jeg skal bli flinkere i komposisjonen.

anders
Oliver S.

Det blir du sikker!!! Det er bare å ''øve'' mye.

Men ha en ting i bakhodet neste gang du tar motebilder. ''det er forskjell på motebilder og bilder av mote''
La ikke motivet blende deg slik at du ikke ser bildet.

Stå på..jeg har nesten aldrig møtt noen som har blitt dårligere med trening, og du ser ut for å ha talent til å ta mange gode bilder fremover....
Magne S.

Vakkert bilde, likte det bedre enn det slicke med den dama. Men det er tydelig at du ikkje er eit supertalent. Slik som eg er.

Luv,

Magne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu