betraktere av en ruin
Det første i serien; visualiserte drømmer, øyeblikksinntrykk fra livets scene.

Bildet ble ferdig uten at jeg forsto innholdet, det bare vokste fram på skjermen. Former og farge var greit, bildet var ok å se på, men hva med handlingen?
Da jeg plutselig forsto bildet ble det ett sjokk, familien i ruiner, viljeløse betraktere til oppgjørets time, avkledd all verdighet, uten en fornuftig tanke igjen, en situasjon mange opplever på sin ferd gjennom livet.
Dette er min framstilling av sammenbrudd, derfor tittelen: Betraktere av en ruin.
Nyt det!!

Jeg lager bildene i mørkt rom, på full skjerm, for å få det optimale inntrykket bør du gjøre det samme.
Takk for at du er innom bildet mitt, hilsen
Helge
familielykke/ulykke
Bildet inngår i albumet visualiserte drømmer - Her jobber underbevistheten for meg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-05 19:50:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-09 11:05:50
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-01-10 17:18:41
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-01-11 10:57:37
    Versjon #5
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFlere lag, ruin, utstillingsdukker, torso, musikk av det ulystige slag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger1005
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Geir F.

Hei Helge.
Satt klar nå klokka elleve for å vente på bildet ditt og her soratt det opp gitt. Her er de omtalte fabrikkruiene ser jeg.

Jeg må til optikeren nå straks og få nye briller. Kommer derfor tilbake senere med nye ''øyne'' og forhåpentlig vis friskt blikk.

Dette ser spennende ut så jeg gleder meg til å bruke litt tid på dette. Ha det godt så lenge.

-fløde-
John Andre A.

og jeg som ikke har fått med meg dette kl 11 greiene:-)
da må jeg venne meg på å skjerpe sansene på dette tidspunkt!
vel. jeg synes dette er treffende, og med en mening, eller fremstillingsbakgrunn som ihvertfall er godt beskrevet, og som passer.
manipulasjonsteknisk kan jeg ikke uttale meg, annet enn at jeg ikke ser åpenbare ''feil'', mer en visuell utforsking av detaljer! og ikke minst fargene slår kraftig; sparker ifra, uten at det går over kanten, men balanserer...omtrent like godt som Philippe Petit mellom twin towers.
bra saker, og en finfin start på nyåret.
vi har alle våre årsaker til anbefaling, men denne treffer meg såpass at jeg vil at flere skal oppleve det.
John
Laurberg G.

Et meget alvorligt billede som vækker til eftertanke. mvh. lau
Espen A.

Mornings!

Har du tatt bildene du setter sammen til montasje? Eventuellt, hvor tar du de ifra?

Må jo si at jeg ikke får noen sammenbrudd-følelse av å se på bildet... Heller tvert om. Fargene og lyset gir en god stemmning samtidig som gresset er grønt og greier.

Mvh
Espen Amdahl
Avsluttet .

Hei Helge!
Du er som alltid dyktig i det du gjør og dette er intet unntak.Et bilde som en bare må studere ei stund,det gir så mange tanker,og det preger en.Sånne bilder trenger man også iblant.Ser at Espen kommenterer at bildet ikke gir ham det inntrykket du selv(og sikkert mange andre)sitter med pga.fargene og lyset.For meg betyr det at uansett hvor håpløst ting kan føles iblant og om man føler man står ved ruinene til sitt eget liv så er det håp,lyset er der bak et sted om man ikke ser dem på nåværende tidspunkt.Vel,dette er jo et bilde som sikkert får mange til å tenke mange forskjellige tanker,dette var bare litt av mine.Du er god.
Hilsen Tone!
Sven Magnus A.

Hei Helge
Spennende dette her, bra jobba med manipulasjonen. Syns selv at det hvite feltet ''inni armen'' på barnet er noe kunstig. Mulig at det er lyssettinga på de to voksne er ulik hverandre som gjør det. :)
sma
Avsluttet .

Hei helge så på dette bilde litt tiliere idag, men fikk ikke tid til å kommentere, men nå så ja..
Dette bilde traff meg rett i hjerte når jeg så på det men kunne ikke sette fingern på det, men når jeg tenker mer på det så er det som om menneskene ser tilbake i tiden, siden det er gamle ruiner de ser på. Å kanskje de holder på fæle hemmeligheter siden de er nakne å blottlagt.
Men uansett ellers teknisk sett så er dette veldig bra, med unntak hva sven magnus kom meg i forkjøpe på å si, det helt hvite feltet mellom barnest arm å kropp.. burde kanskje blitt fikset på :)

keep up the good work
Renato M.

Det er Fredag og Helge er på plass............ en tradisjon som må bare forsetter :-)
ciao Renato
Helge R.

Hei alle sammen og masse takker. Jepp, en tabbe på armen, skal legge ut nytt til mandag, i morgen er trettende dag jul og julaften her i Spania, alt stengt, derfor mandag. Jeg er ganske flau over tabben.
Takk til John for anbefalingen, den varmer.
Ha en god helg, masse hilsener
:)Helge
Avsluttet .

Hei,
Et eller annet ved dette bildet gir assosiasjoner til Odd Nerdrums malerier, i det minste som jeg husker de fra en tid tilbake. Hans ”mumier” var påkledde, dine figurer er avkledde. Følelsen er likevel noe av den samme. Kanskje fordi mumiene kunne være som reivede spedbarn, forsvarsløse. Som også figurene her.
Jeg innrømmer gjerne at mine assosiasjoner gjerne flyr til flere forskjellige kanter. En tidlig utkrystallisert tanke var også nåtidsmenneskers, gjerne turisters, betraktning av tidligere kulturers byggverk. Mennesker avkledd mye innsikt (jeg sier ikke hodeløse), er likevel sympativekkende i naken nyfikenhet.
Din egen utlegning er flott, gir mange pespektiver og innfallsvinkler. Kanskje en intethet snart når oss igjen, kanskje den allerede har gjort det.
Gleder meg til å komme tilbake til dette bildet.
Mvh. Rune
Eivind B.

Helgens lykkepille! Denne gang med besk kritikk av menneskets natur.
Et smertefullt faktum du peker på, at mange mennesker, inkludert meg selv, altfor lett glir inn i den hodeløse betrakterrollen, i takt med rutinene og TV-programmet, uten egentlig å være aktive deltagere i sitt eget og andres liv. Helt til en møter seg sjøl i døra selvsagt. Og da er det gjerne for sent.
Digger den lydige posituren på barnet bak foreldrene, ennå ikke med blikket i deres retning, men fortsatt hodeløs.. Er det ikke håp for oss?
Jeg aner starten på en absurd og festlig serie :) Mvh Eivind
Karl Otto T.

Heisann Helge, og godt nyttår.
Et utrolig bilde, med kroppene som vekker assosiasjoner både til Odd Nerdrums hudfargede kropper, og Nico Wiederbergs torsoer.
Hvor mange motiver har du kopiert inn i fabrikkruinen? Eller var de grønnkledte steinene allerede inne i ruinene? En morsom avsløring er at lyktestolpene har skyggen på feil side, og at den er til venstre på den nærmeste, og til høyre på den lengst borte :-).
Rita S.

En tänkvärd och mycket bra bild du skapat och med text som väcker till eftertanke....kreativt i både bild och ord..tack..
Wenche J.

Oensker deg en riktig God Spansk Jul:) Jeg har aldri vaert i Spania 13. dags jul saa jeg vet ikke hvordan den feires, men regner med at du faar en fin dag. Du har gitt bildet ditt gode, sterke og rike farger og det liker jeg godt. En ruin er en ruin uansett hvor vakker den er synes jeg da. Med din kreativitet gleder jeg meg til fortsettelsen av denne serien og ser frem imot hva underbevistheten din har at perler.
Mvh Wenche
Helge R.

Hei alle sammen og god 13. dag, den store julefesten med pakker og mat her i Spania.
Tusen takk til alle dere som er innom og ikke minst til dere som skriver noen ord, jeg er glad for både ris og ros.
Til det tekniske med bildet: Himmelen er en layer, alt av ruin, vegger og bakke er en, det er en lyktestolpe, bra observert Karl Otto, det er to utstillingsfigurer, kom over dem i et tomt butikkvindu og en torso. Damen med paraply er warpet slik at hun blir fyldigere samtidig som hun griper paraplyen.
Jeg har laget omgivelsene fargesterke, personene er bleke, for å understreke forskjellen i å være og å leve.
Igjen masse takker til alle som tar seg tid til bildene mine, ha en flott weekend, varme hilsener fra
:)Helge
Geir F.

Hei Helge.
Og bare for å ha sagt det: Ventetiden var heller ikke denne gangen forgjeves. Dette bildet var for meg mer direkte i formidlingen og ikke med så mange symboler. Men de som er brukt kommuniserer og man begynner nesten å grøsse litt når innholdet etter hvert begynner å synke inn i hodet.

Dette er både en menneskelig ruin, men livet ellers kan også synes å ha gått i grus. For meg understreker den blodrøde himmelen også det hele. Og er med på å forsterke budsskapet i bildet ditt.

Det eneste som for meg gir noe håp er lyktestolpene med sitt sparsommelige lys. De antyder en retning, men likevel noe forvirrende der de to stolpene retter lyset sitt ulike veier.

Rent teknisk blir du stadig bedre. Elementene blir stadig mer troverdige. Det eneste som seg ikke er helt fortrolig med er det lyse feltet mellom armene på jenta. Jeg ser du har justert på det i toern men fortsatt virker feltet så lyst at det ser ut som det ikke er klippet ut. Når det gjelder bakrunnen av fabrikkruinen med kanten mot himmelen virker de litt unaturlig skarpe når avstanden er såpass stor. Her er det mulig du kan gå over og blure kantene ørlitegrann.

Du har ditt særpreg Helge. Dette blir bare sterkere og sterkere, Både innholdsmessig og visuelt. Følger deg med falkeblikk. Snart får jeg nye briller også. Har allerede begynt å glede meg til fredag.

Ha en god uke.

-fløde-
Helge R.

Takk Geir og all dere andre som er innom bildene mine.
De er små, personlige betraktninger i hverdagen, kan de gi deg noe positivt, eller bare være en tankevekker har jeg oppnådd noe med dem.
Det kommer ett nytt fredag kl 11. til da ha en god uke hilsen
:)Helge
Rune S.

Flott og tankevekkende skapelse du har gjort. Interessant å lese om hvordan den ble til. Får håpe noe godt kan vokse ut av disse ruinene like fort som i Tyskland efter krigen:-)

Mvh
Rune S
Helge R.

Hei alle sammen!!
Så la jeg til slutt ut bildet slik det var i utgangspungtet. Her avslører jeg årsaken til ruinen, utroskap, fra hvem?? utroskap er en fornedrelse av andres og eget liv.
Det kom så sent at få ser det, best slik, hilsen
:)Helge
Avsluttet .

Dærsken... Det her har jeg sansen for, digger konseptet og synes du har utført det bra. Hvis jeg skal pirke så kunne jeg tenkt meg å se figurene bitte litt lenger inn i bildet. Bra jobba!
Geir F.

Hei Helge.
Jeg ser du har lagt inn en tredje versjon. Mye spennende her og mange vellykkede grep.

Lyktestolpen bak gir det hele mer perspektiv men kan nå nesten virke som den er litt liten. Ellers hadde jo jeg veldig sansen for at lyktestolpene var vendt ''feil''. Dette ga bildet et surrealistisk preg.
Skjønner at du har bluret litt på ruinen i bakgrunnen. Kan nesten ikke se det men det føles riktig likevel. Kan i slike sammenhenger være lett å overdrive men det har du ikke gjort her.

Ellers?: Vel, TVen. Flott plasmakasse men den passer ikke helt inn. Den er det eneste som ikke er ruin her og tar dermed litt for mye fokus etter min mening. Så røsk ut kontakten og kast den ut. Kan også ha noe med at jeg er blitt vant til de første versjonene og dermed føles unaturlig... kanskje.

Støtter ellers forslaget om å dytte figurene noe lenger inn i bildet. Og mellomrommet mellom armene på jenta virker mye bedre nå.

Godt jobba Helge. Måtte kreativiteten blomstre!!!!

-fløde-
Helge R.

Hei igjen og nok en takk for at dere ser og ikke minst kommenterer bildene mine.
Etter at jeg har fixet bilbatteriet, flatt må ha nytt, skal jeg humpe hjem, flytte personene noen mm lenger inn, slukke tven (var uhyre usikker på den) se en gang til på lyktestolpen i bakgrunnen.
Dessuten er jeg ved vegs ende på det nye fredagsbildet, det kommer kl 11.
Ha en utsøkt behagelig onsdag, masse hilsener fra
:)Helge
Stein Oleiv B.

dette er et av de beste psyko bildene dine! alt henger sammen, og det ligger en flott og gjennomført helhet i hele greia. fargene, ikke minst. ekstremt fargerikt, men alle fargene passer sammen. og la meg spørre, hvordan har du fått til lyset? alt sammen har jo samme lys. du danner din egen levende verden i photoshop! liker definitivt v#3 best, med tven og greier gjør bildet totalt. man finner stadig nye ting, og ikke nok med det men man kan også lete og undre seg over bildet i tvskjermen. først trodde jeg det va fugleperspektiv av to siamesiske tvillinger, eller en, jeg vet ikke hva man ska si, en eller to. men senere ser jeg jo at det er stikk det motsatte. tilbake til ps verdenen, får men jo litt sympati for stakkaren som ikke for sett tv, selv om ingen av dem har hode så dem kan se. paraplyen er noe av det siste jeg så, men gjør som alt annet i bildet, bildet enda bedre. som sagt, dette er et av de beste bildene dine, etter min mening. sier det igjen, du har laget din egen stil, som ingen andre klarer å kopiere. helt spessielt.
Terje S.

Du har virkelig god fantasi Helge. Har prøvd på samme teknikk som deg men forsatt på nybegynnerstadiet. Jeg prøvde meg på en fugl og litt solnedgang men enkelte syntes bilde så så kunstig og uekte ut. Ha, ha .

Jeg har virkelig sansen for stilen din som jeg tror du er alene om. Du er allerede bokmerket for lenge siden. Som jeg skrev tidligere -hvordan blir det neste psyko bilde fra Helge ?

Gleder meg allerede til fredag.

Mvh Terje
Helge R.

Hei til Stein Oleiv og Terje.
Nå har jeg (kl 11 torsdag) lagt ut den endelige versjonen. Har hørt på det som er kommentert og rettet opp etter det, jeg er megt takknemmelig for alle gode råd, noen prøver jeg andre blir brukt.
Lyset,, tja, ruinen er en gammel sukkerfabrikk i Nerja, stengt i 1929 årene, har fått sitt freg etter det. Dette bildet tok jeg når solen sto lavt, mekker først bildene i RAW i Capture før jeg fortsetter i ps med lys og farger. Det er noe av de tingene jeg prøver å trene opp. Jeg har lekt meg i 3d i flere år, tror at det er dette som gir meg perspektiv og dybde i dagens bilder.
Jeg har satt av 5 måneder til bilder, focuserer bare på det, er uten sosiale forpliktelser så jeg kan bruke hele døgnet på bildene mine, tenker ikke på stort annet.
I morgen kommer ett nytt, til dess ha en god dag hilsen
:)Helge
Geir F.

Hei Helge.
Nå har du det. Du skal ikke røre bildet mer nå. Nå er det perfekt hvis man kan bruke et så pass sterkt uttrykk.
...Det eneste måtte være paraplyen... den synes litt dårlig har jeg begynt å tenke på.
Men perspeltivet stemmer nå... personene skaper bedre balanse i bildet etter at du dyttet litt på dem... og tíl slutt.. Gatelysene som står hver sin vei underbygger en passe kaotisk og forvirrende stemning.

Du har fått mange visninger på dette og det sier jo sitt. Ellers spent på hva morgendagen vil bringe... sånn rundt elleve!!!

-fløde-
Helge R.

Takk til Geir for tipset om bluer, satt i går og lærte meg teknikken, ser at jeg får masse å leke med i bildene som ligger å venter på verdenspremiere på dotten.
Det er slike tips som bringer skuta mi framover, jeg er takknemmelig for allt som kan gjøre bildene ett hakk bedre, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Kamran I.

heldig du som kan være der nede, ligge i sola, og jobbe med det du brenner for.

dette bildet er en god skildring av undertegnedes hittil voksne liv. Nederlag, feilslag, tabber, og mye mere enn det...

fikk egentlig til å føle meg bedre da det kun betyr en ting, at det finnes sterke sjeler der ute som tross motgang ikke gir opp.

ellers er bildet en meget god skildring av samlivsbrudd og hva dette medfører for barn som blir offer for våre handlinger. og ikke minst i krig

takk for meg.

mvh,
-m:kamran-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu