- Frostlagt Selestrand 07.01.2006
På same dagen i fjor gjekk eg på ei strand som var hard, pga frost i 3 veker. Det var også frosne isrender etter sjøen oppå stranda. Det var iskaldt å fotografera også pga den kalde vinden. Men nå lengtar eg etter kulde, snø og herlege blåtonar pga regn og gråver så lenge.
Bildet er tatt utan stativ.
Bildet inngår i albumet -Vinteren er mangfaldig - - Her er det vinteren med stilla, stormar og skodda som eg vil formidla.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger527
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232201} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Wenche J.

Hei Tone. En vakker presentasjon av et nydelig motiv. Det duse fargespekteret i himmelen som gjenspeiler seg i vannet, grenen paa stranden som skaper spenning og stranden med fotsporene danner grunnlaget for den flott stemningen som bildet uttrykker. Liker utsnittet med hovedvekten paa stranden.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Enig med Wenche,dette er et nydelig bilde,liker både fargene du har fått fram her,komposisjonen din med den frosne stranda med fotsporene,greina og hele stemningen du klarer å formidle i dette bildet.
HilsenTone!
Stig Børre E.

Hei Tone!
Syns det blir litt vel mye strand her. Problemet i mine øyne er at stranden med frost ikke er spennende nok. Jeg hadde ikke skjønt at det var frost hvis det ikke sto i tittelen din. Som vanlig er komposisjon og toner veldig bra, men jeg savner det lille ekstra :-)

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Du har et svært flott lys her, Tone. Himmelen gir et sug innover bildet og bølgene har en fin diagonal. Greina kan tyde på hardt vær og forblåst landskap og gir bildet et fint interesseelement. Jeg synes at frosten tilfører bildet noe ekstra og det fungerer for meg. Det er fint med de varme fargene i himmel og på hav for å lette opp litt.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Hei Tone
Jeg savner ikke frosten, så det er greit. Fint bilde og føler et lite sug selv med en brennvide på 24mm. Det skyldes nok et lavt standpunkt og den flotte himmelen.
Kan ikke huske jeg noen gang har sett så stor gren på den lille selestranda, medbrakt? nei.

Fint bilde Tone, greit med noen bilder whitout Feistein too.

mvh arild
Stine J.

Hei Tone,

Det var et annet vær i fjor på denne tiden ja. Til og med jeg som ikke liker snø, savner den nå. Så lang tid med regn og triste farger er nok! Men, vi hadde da et lite solgløtt innimellom i går. :)

Bildet: Det er horisonten og himmelen som fasinerer meg mest her. Jeg syns det er greit med såpass mye forgrunn fordi blikket ledes innover, men jeg blir ikke helt fortrolig med komposisjonen. Mulig det er vinkelen som skurrer litt, jeg er jammen ikke sikker.

Flott er det uansett. :)

mvh Stine
Jan Frode A.

Lyset er nydelig, og maler sjøen og stranda på en fin måte. Spennende med lavt kamerastandpunkt, og detaljer i forgrunnen som gir masse liv i bildet. Greina burde nok vært trukket mere mot venstre, slik at den hadde blittt frigjort fra neset som en aner bakom. En plassering av denne et stykke ut fra venstre bildekanten, hadde nok vært ideelt komposisjonsmessig, og gitt en fin balanse. Men for seint å flytte den nå etter at bildet er tatt, men ha det i tankene ved en evnt. neste anledning.

mvh Jan Frode
Tone A.

Takk for kommentarar og ulike synspunkt når det gjeld komposisjonen. Dette bildet er mest som eit minne om frosten og kulda på same dagen i 2006, nå me nå har regn og tåke kvar dag.
Vandra på ei strand som er så hard av frost er sjeldan kost på Jæren. Komposisjonen er ikkje heilt god pga ei nokså tom venstreside.
Det var fotspora i den frosne sanden og greina eg ville få fram her. Greina var fastfrosen og rullesteinane i fortset med rullesteinsstranda og Feistein fyr i høgrekanten. Eg har eit par bilde med det også men då blei bildet iallefall høgretungt.
Jan Frode: du har rett, dvs at eg skulle stått meir til venstre for greina med eit lågt kamerastandpunkt slik at den frosne stranda kom fram. Eller helst flytta den fastsfrosne greina. Vidvinkelobjektivet hadde også gjort seg her.
:) Tone
Avsluttet .

Tone, de fotsporene må være mine fra dagen før bildet blei tatt...ler
Du har fått frem den magiske stemningen ved Sele strand. Lyset, harmonien og perspektivet stemmer. Langt i det fjerne kan en skimte den store ''tankaren'' som er på vei til en annen havn.
Flott, meget flott Tone.

Vennlig hilsen
Arne
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg kan godt forstå at du lengter etter kulde og normalt vinterver, det føles som om det har regna i fleire mnd.

Greina og spora i forgrunnen bidrar til eit interessant og velkomponert bilde, flotte pastelltonar i horisonten er med å skape den vakre stemningen.

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Her så det øde og forlatt ut, en stemning som jeg av en eller annen grunn forbinder med bilder fra strendene ved Dunquerque under WW2.
Siden stranda er det viktige her, kunne du godt latt den få omtrent hele bildeflaten, og bare latt det være igjen en smal tarm med himmel over horisonten.
Sporene og den brukne greina er viktige i dette bildet av kald forlatthet.
Odd Tore
Rune S.

Nydelig strandbilde med flott sjø og himmel i bakgrund. Jeg tenkte også, som Odd Tore, på strendene i Normandie under WW2. Grenen er jo falt og har gjort sitt. Den ligger fint i bildet. Synes også det er litt fint med tankeren som ligger i bakgrunden.

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu