Drømmen
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger729
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23240} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Marcelo V.
Fantastisk bra bilde!Blå tonene, komposisjonen. Originalt, Kontakt mellom elementene. Meget bra. Får lyst til å spørre hvordan du gikk frem i dette bilet?
Hilsen

Marcelo
Ann F.
Helt enig med Marcelo. Skulle gjerne visst mer om teknikken. Riktig bra ble det!
Mvh Ann
karianne t.
Spennende bilde! Her har du vel brukt endel effekter fra PS?
Frank W. G.
Tar gjerne et kurs jeg.
Om bildet, tja, hva skal en si. Det er jo bare helt nydelig. Det utstråler varme, spenning og generell nysgjerrighet. Rett og slett flott.
/;-)

Frank
John G.
Hallo!
Her er det jobbet i PS, ja!
Morsomt og godt utført, men synes vel kanskje det blir litt lite bevegelse i halmstråene i den ene armen og hatten. Burde - etter min mening - vært liiitt bevegelse her, også. Hadde vel vært naturlig.
Ellers pluss for en god og morsom idé!!!
Fin komp.
Har ellers en litt lei følelse av at vi går i fella? Kansje AS ikke har bearbeidet dette i PS i det hele tatt :-) ?????
Mvh,
John
Avsluttet .
Veldig bra komposisjon!
Mye eventyr og lekenhet. Flott blikk og bevegelse på jenta, og den lille bevegelsesuskarpheten i ''stråmannen'' er prikken over i'en.
Fargeskalaen i blått er veldig fin.
Dessuten er det gøy å se photoshop brukt på skikkelig måte
MVH
Jon-Petter
Roy S.
Virkelig kreativt og bra. Uvanlig og spennende komposisjon.
Tove H.
Ja da -slutter meg til komplimentene over. Dette synes jeg var vannvittig flott !
Fine farger og enkel komp. Lekenhet og humor.

Så var det den drømmen da....hmmm :-)
god helg
tove
Arild M.
Hei Arne.

Dette var spennende.Fin bevegelse i det svevende fugleskremselet. Plasseringen av ''personene'' gir også en fin dydbe i bildet. Og som alt annet du gjør, så er det utrolig flott gjennomført.

-Arild
Aleksander J.
Hmmm.
Bakgrunnen ser ut som en sløret fjellside. Enser vel kanskje en regnbue bak der også.
Synes bruken av radial blur blir for åpenbar og for konkret.
Komposisjonen er bra, men jeg lar meg ikke bergta. Synes bildet er mangelfullt. Savner noe mer, en punchline, for å bruke et mangelfullt uttrykk.
Bjarne R.
Forsåvidt et brukbart bilde med god komposisjon, men enig med AJ ang. bruken av blur.
Tom A. T.
Som AJ sier så er det bra komp, men det er liksom ''noe'' som mangler. Jeg får det for meg at bildet mangler holdepunkter, og blir litt flytende. Bildet er kreativt og greit nok, men min mening er at du har vist atskillig bedre her før.
mvh Tom T
Bjørn H.
Dette falt så absolutt i smak hos meg.
Flotte varme blåfarger!!!
Skikkelig glad bilde!!

BH
Arne S.
Mange takk for kommentarer!

Normalt liker jeg ikke å snakke om teknikk, ganske enkelt fordi det tar oppmerksomhet fra selve bildet. Men teknikk er og blir viktig innen fotografi - for å kunne uttrykke det man vil. Jeg har selv lært mye her inne og setter pris på den åpenhet som utvises, om blant annet tekniske spørsmål. Slik kommer vi videre som fotografer.

Det er ikke benyttet veldig mye photoshop her, men det som er benyttet er til gjengjeld åpenbart. Jenta, fugleskremselet og bakgrunnen er original. Bakgrunnen er ganskse riktig en fjellside - med en liten naturlig regnbue - som er duset ut ved hjelp av stor blender i opptaksøyeblikket.

Photoshoparbeidet begrenser seg seg til å ta bort pinnen som fugleskremselet står på, og ganske riktig som Alexander er inne på, radial blur i regnjakken. Det hadde kanskje vært riktig å velge noe mindre blur og et litt annet annet ''midtpunkt''. På den annen side kan det være greit at bevegelsen overdrives litt, med tanke på at bildet representerer en ''drømmetilstand''.

Jeg kan være enig med John i at en ørliten bevegelse i armene kunne gjort seg, i og med at stokken er fjernet.

Mvh

Arne
Thorfinn B.
ganske så annerledes og absolutt i toppklasse. spennende og delikat med god porsjon humoristisk snitt. Jeg tillatter meg å bruke betegnelsen ''tøft''.
Erlend M.
Originalt bilde! Enig med det som er sagt om blur og manglende ''punchline''. Kanskje du kan forklare nærmere hva du mener med tittelen?
Carsten A.
Jeg er vel i likhet med AJ heller ikke bergtatt, for å si det pent. Siden mange andre åpenbart ser noe i dette bildet, er det kanskje min feil at jeg ikke gjør det - men det gjør jeg altså ikke. Og tittelen hjelper ikke, men det skal den jo heller ikke.
MVH CA
Arne S.
Jeg er takknemlig for alle kommentarer, både pluss og minus. Verden hadde vært en kjedelig plass dersom alle tenkte likt.

Det som er viktig, ikke minst i bildkritikken, er at vi respekterer hverandres syn og meninger. Det virker som bildekritikken er inne i et godt spor for tiden, der de fleste tør å si hva de mener, og der bildeskaperen aksepterer synspunkter som divergerer fra egne tanker omkring sitt bilde.

Når det gjelder dette bildet, er det laget spesielt for dette fora. Jeg er klar over at det er kontroversielt, og det var også meningen. Det er interessant å registerere hvordan vi opplever bilder forskjellig, ikke minst når det gjelder selve MOTIVET.

Beskjæring, fargevalører etc. kan være interessant å diskutere, men originalitet i motivvalget - selve ideen - er etter mitt syn en viktig ingrediens i et bilde, og noe som er relativt lite fokusert i bildekritikken - dessverre.

Beklager EABM, men jeg kan ikke forklare tittelen. Det blir for banalt. Noe må få ''henge i luften'' :)

Arne
Marcelo V.
Jeg synes bildet er originalt. Det er det som slå meg først.(se min første kommentar)
HIlsen
Marcelo
Daniel H.
Dette er veldig bra gjort, noe spesielt. Fargene funker perfekt.
FLOTT bilde.
-dane-
Rune Edvin H.
Alt bra med unntak av alt for mye effekter på ''fugleskremseljakka''. Jenta er helt konge.
Rune
Lars-Anders M.
Noe av det beste fra deg. Meget bra.
Atle A.
Fyfan, du er deprimerende god!

100% enig i at vi ikke skal drepe greiene våre med pjatt. Men dette forumet er jo - som du selv er inne på - en sånn fotograf til fotograf-greie. Da er det naturlig med litt håndverksmessige utvekslinger og ''sånn ville jeg gjort det''.

Mer, mer, jeg vil lære. Nei, ikke fan. Jo!

Sponge
Arne S.
Hehe, takk for den!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu