Picnic
Da jeg tok dette bildet frøs jeg på fingrene og forestilte meg gjennom søkeren en festlig picnic i sommersol. Ideen ble forfulgt da jeg kom hjem og lånte med meg råvarer til søndagmiddagen ut i snøen på terrassen.
Komposisjonsmessig måtte jeg legge maten på benken i steden for på bordet. Fuglen smakte bedre enn hva en kan tro av bildet, men smaker bildet av fugl?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-10 23:16:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon AF DX Fisheye 10,5 f/2,8G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger637
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232754} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bergliot E.
Et knallbra bilde i utgangspunktet, men jeg syns den fuglen og det du har lagt på benken forstyrret. Hadde vært bedre med en litt gammeldags nistekurv plassert på benken. Men etter min smak hadde du ikke trengt å legge noe i det hele tatt. Bord og benk taler sitt i forhold til tekst på bildet.
Foten på benken skulle ikke vært kuttet. Ellers var det et kjempeflott bilde med fine farger, lys og en utrolig flott dybde.
Odd Tore S.
Her er min mening så sammenfallende med det Bergliot skrev at jeg henger meg på denne i stedet for å finne andre ord med samme mening.
Personlig ville jeg foretrukket dette (uten maten) i gråtoner, alternativt blåtonet med en nyanse som får fram kulde. Men helst gråtoner, er litt grå personlighet sånn.
Odd Tore
Tor-Magne O.
Flott bilde som falt i smak men......... som nevnt tidligere tror også jeg at bilde hadde klar seg godt uten maten, liker ellers godt farger og stemningen
som e helt topp.

mvh Tor-Magne
Øyvind A.
Jeg tar det for gitt at intensjonen her er å lage en litt surrealistisk greie, og at maten dermed er et hovedpoeng med bildet. Dog stusser jeg litt på at maten ligger på setet og ikke på bordet. Uten maten er bildet helt greit og temmelig tradisjonelt. Maten gjør bildet mer spesielt og interessant etter min mening.

Jeg synes ikke det bidrar positivt med krumme fisheye-linjer her. Jeg ville ha forsøkt en software-oppretting, det pleier å være kurant med bilder tatt med det objektivet.

mvh
Ø.
Jan Frode A.
Jeg har sansen for litt 'sære' bilder, og med den avkledde fuglen sammen med sitron og paprika, dandert på benken....som på vent til å serveres på et dekket bord, blir dette absolutt passe surrealistisk. Jeg har sansen for de få elementene som bidrar til historien. At du har med sitron og paprika som med sine farger blir en motvekt til tonene ellers i bildet, er absolutt et pluss.

Komposisjonsmessig blir det litt tomt mot nedre venstredelen, så benk/bord burde vært trukket mere den veien. Fisheye-effekten er jeg ikke alltid like begeistra for, men her er det ikke så helt gale da. De to lett synlige sporene omtrent midt i bildet, forstyrrer noe syntes jeg, spesielt siden det ene er kappet av bildekanten. Kan lette klones bort.

Og ja, digitalt mørkerom er til tider mere behagelig enn tiden med film, papir og masse kjemikalier, sjablonger for å holde igjen lys, skalpell og blyanter av div. hardhetsgrad for retusjering osv...osv...

mvh Jan Frode
Brita Helen E.
Hei!
Sier meg enig med det som er nevnt tidligere ang maten. Synes bildet er kjempeflott uten den. Idèen var god,skjønner den,men synes den ble et veldig forstyrrende element her i dette stemningsfulle og flotte bildet.
Passende fargetone du har valgt her. Fint med di treene i bakgrunnen. Litt malerisk.

Mvh Brita...
Anne Kari Berg K.
Enig med de som sier at fugl og mat er unødvendig. Bildet er vakkert. Hvis det skulle ha noen hensikt å legge inn disse rekvisittene, burde du gjort mer ut av det og f.eks. gått tettere inn på.


mvh Anne Kari
Kjetil N.
Hei.
Du spør om bildet smaker av fugl. Det gjør det absolutt - men kanskje enda bedre uten fugl. Det fine motivet, komposisjonen og sepia-tonen hadde kommet enda bedre til sin rett uten rekvisittene. Gjerne litt dempet fish-eye effekt også. Men du verden - det fenger.

Mvh
Kjetil
Erik J.
Gøy og lærerikt å få kommentarer! Jeg blir ofte hekta på min egen ide og dermed delvis blind, og da er korreksjoner viktig. For det første: Bergliot, det med foten på benken var flaut, slikt ser jeg vanligvis umiddelbart på andres bilder! Enigheten er ganske klar på at høna ikke hadde noe der å gjøre, jeg har et varmere forhold til den jeg som har spist den. Odd Tore, du har alltid noe viktig å si og vil ha gråtoner. Øyvind syns det var mye fisheye og Jan Frode syns det var tomt på venstre side og ville ikke ha spor av mennesker. Det var en glede å forsøke å ta hensyn til dere alle i versjon2:
jeg har satt fram foten, ingen mat, nye toner, dratt ut bildet for å dempe fisheye og gjøre venstresiden mindre tom, klonet fotspor. Jeg er med på alt, kanskje unntatt det med fisheye som sitter litt som en dille i meg, forutsatt at det ikke er mer enn her. Anne Kari, jeg var virkelig nær høna med fisheyen!
(hvis den hadde vært der, den var et helt annet sted og ble tatt med 18-70mm)
Takk til alle!
Bergliot E.
Se dær ja. Det ble et renere og mye bedre bilde. BRA !!

Bergliot:)
Arne S.
Ideen er for så vidt god, men maten burde vært original, dvs med på det opprinnelig bildet. Lurer også litt på fotsporene. Når du først er ute på en surrealistisk galei burde kanskje sporene understreket dette, for eksempel ved et (ett) fotavtrykk på bordplaten.

:)
Inge S.
Hei.
Ute på tur aldri sulten....:-) og likte ideen. Men går helt
klart for v2 som jeg syns ble meget bra. Rent og fint
med en flott dybde.
Flott.

Mvh Inge
Espen A. I.
Flott lokasjon. Her har du en skatt av forskjellige utsnitt og potensielle gode bilder. Dette bidraget synes jeg kanskje blir litt for surr. og lite engasjerende, det må være noe mer som gjør betrakteren surrete.

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu