• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-15 18:13:07
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger806
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233354} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Bergliot E.
Malerisk og stemningsfylt bilde med flotte duse farger og fin komposisjon. Så fredelig og stille ut her. Vannet og myrdun i forgrunnen var utrolig dekorativt.

Bergliot:)
Steinulf L.
Vakker og fin naturskildring med fine tegninger i skyggepartiene. Men himmelen er stripete..
Ole E.
Takk for kjappe kommentarer!

Steinulf: Det er meningen at det skal være striper i himmelpartiet, jeg har lagt et teksturlag over bildet. Noen striper er dessuten skyer som befinner seg høyt i atmosfæren.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Ole. Dette faller veldig i smak hos meg. Litt romantikken-feeling som også passer godt til det gamle uttrykket teksturen gir. Komposisjonen er fin og det samme gjelder lys og farger. Jeg likte dette godt.

Ha en fin lørdag!
vh ingebjørg
Stig Børre E.
Veldig flott stemning. Bra formidlet. Liker effekten du har tilført. Gir bildet et rustikt preg. Komposisjonen er bra, men jeg syns busken til høyre kokurrerer litt om hovedrollen. Tar litt oppmerksomhet fra skuret. Dette er flisespikking på høyt plan... Ser at du ikke kan beskjære den bort uten å ødelegge den flotte kompen.

Høy kvalitet som vanlig.

StigB
Avsluttet .
Ja dette kan jeg like. Synes dette er mye bedre en det forrige som du hadde lagt på slik tekstur, hvis jeg ikke husker feil.

Spennende landskapsbilde hvor jeg liker godt forgrunnen, det gamle skuret, treet og de store steinene og store fjell i bakgrunnen.

Nydelig.

mvh arild
Ann T.
Stemningen er utrolig bra her. Bra komposisjon og vakkert liys. Malerisk og eventyrlig. Jeg liker dette veldig godt.

Mvh. Ann
Jan Helge H.
Nydelig bilde, Ole.
Nesten som eventyrmalerier av Tiedeman og Gude.
Venter spent på bilder med 17-55mm. :-)

Mvh
Jan H.
Céline F.
JA, trollsk!!
Jeg synes dette bilde var veldig stemningsfullt!
Fin solnedgang lys ogsaa!
Céline.
Nina S.
Nesten som et eventyr, illustrasjon til Asbjørnsen og Moes samlede.
Ser nøkken i sjøen i front.
Veldig bra.
Mvh Nina
Gunnar John C.
Vakkert. Nært, ved alle de små hvite blomstene - fjernt, ved de blå åsene mot aftenhimmelen. Med min hang til gamle dager ser jeg linjer til Harald Sohlberg her. Spesielt dette romantiske drysset av små hvite detaljer.

I det hele tatt en nydelig, vár aftenstemning. Kan det i det hele tatt være fotografi? Jeg ser et maleri.

Gunnar
Håkon M.
Fantastisk bilde. Litt av en plass du har funnet her. Godt jobbet. Bildet har mye tyngde i høyre del. Men croper man det bort, forsvinner jo litt av vannet så....
Ole E.
Hjertelig takk for kommentarene!

Liker at dere også synes det er litt eventyraktig, det var det som var intensjonen. Jeg liker også kommentarer som betegner bildet som malerisk, jeg har forelsket meg litt i å legge et teksturlag over bildet for å gi det et litt røffere og malerisk uttrykk. Teksturlaget er et bilde av en gammel vegg.

Jan Helge: Takker for kommentaren. Tiedeman og Gude er helt klart store inspiratorer. Bilder med 17-55mm kommer nok etter hvert, har faktisk ikke fått brukt det så mye enda , det har vært så grått og trist vær her i det siste at det ikke har blitt noen fotoekspedisjoner. Gleder meg til å ta det skikkelig i bruk :-)
Anne-Lise S.
Theodor Kittelsen Look! Drømmende og eventyraktig. Hvor er huldra som danser?

Anne-Lise
Andreas L.
En herlig tekstur! Denne skulle jeg likt å ha på veggen!

-Andreas
Steinar Dahlen V.
Dette bilete er fantastisk. Det gjer meg litt (som nokon har sagt før) en følese av eventyrfølese. Synast det er mystisk og inspirerande.

Det at det ligger dug på marka og det vesle vatne gjer speilbilete av hytta/naustet(båthuset) gjer en ekstra piff på bilete.
*Men* der er eit lilte *men* her. Eg synast du burde fjerne tre`et borte ved venstre del, og steinen ved vatnet i bakgrunnen ved fjellet i bakgrunnen på høgre del av bilete. Men det er ikkje all væra og bry seg om .
Det er sikkert eg som gjær det(bryr meg om akkuratt den biten)

Men en ting er sikkert. MIN stemme for dette bilete *vertfall*
Avsluttet .
Nydelig stemningsfullt og eventyraktig,dette likte jeg kjempegodt,du er flink.
Hilsen Tone!
Erik J.
Første tanke var Theodor Kittelsen og Soria Moria. Kjempefin eventyrstemning! Myrullen i forgrunnen gjør dette heilnorsk. Gammel vegg som teksturlag fungerer utmerket, uten at noe overdrives. KJempebra!
Odd Tore S.
Fin og nokså resignert stemning her, drømmeaktig.
Himmelen ligner litt på den jeg har på bilder som jeg ikke har lagt ut her pga ''støy''. Jeg er derfor ikke særlig positiv til effektlaget i det området slik jeg ser det nå. Mulig at det bidrar positivt i forhold til utgangspunktet, kan ikke si noe om dette siden jeg ikke har sett originalen.
Treet i høyre side er på grensen til å bli eventyrfigur, men det mangler vel litt.
Uten å ha lest alle de andre kommentarene her, oppfatter jeg nok min kommentar som noe forbeholden. Jeg tror at det har med effektene å gjøre, av og til går slikt hjem hos meg, men oftest ikke.
Odd Tore
hilde b l.
Dette bildet likte jeg veldig godt. Som nevnt er det en eventyraktig stemning over det. Liker også etterbehandlingen du har valgt. Nydelig med speilingen i vannet, og myrullen gjør mye for forgrunnen. Fint valg av fargetoner. Flott!

-hilde b
Anne Lene B.
Hei Ole
Vakkert og malerisk!! Fint komponert, nydelige farger og svært bra etterbehandling gjør at dette bildet kunne gått ret inn som illustrasjon for et eventyr!! :-)

Hilsen Anne Lene
Ole E.
Takker igjen for gode kommentarer!

Jeg har nå lagt ut en versjon uten teksturlaget for de som måtte være interessert i det.
Rune S.
Et eventyrlig vakkert bilde. Fin komposisjon og flotte farger med et stort dyp innover i fjellene. Versjon #1 påminner om et gammelt maleri med sine fine effekter. Men jeg liker #2 bedre. Der kommer det flotte lyset , de vakre cirrusskyene (om det er det det er?), myrullen og vannspeilet bedre til sin rett. Slikt er jo selvfølgelig en smaksak. Meget bra jobba, synes jeg!

Mvh
Rune S
Brita Helen E.
Hei!
Dette var et helt utrolig flott og drømmende bilde. Som tatt ut av et eventyr. Liker den litt småtrolske stemningen her,samt teksturen du har lagt på som får bildet til å se ut som et maleri/gammelt bilde. Fantastisk vakkert!!!

Et bilde jeg bare må bokmerke og anbefale:)

Mvh Brita...
Odd Tore S.
Jeg synes at v2 er helt OK jeg, med litt tåke i forgrunnen og tegning i skyene. Jeg ville kanskje brukt mer forsiktig usm fra huset og bakover, men med tekstur antar jeg at dette er både et godt og velbegrunnet valg.
Pga teksturlaget har v1 i gjennomsnitt en fargetone som er mer tiltalende.
Odd Tore
Odd E. k.
Hei Ole!

Et nydelig stemningsbilde, der skumringen ? fremmer en fin stemning. Fin speiling i vannet, der myrulla sammen med hytta og det lyse vannet gir en noe trolsk stemning. Flott dybde i bildet med flotte fjell og en himmel fylt av lette vage makrellskyer. Komposisjonen sammen med utsnitter gir dette bildet en flott stemning. Flott levert Ole!

Mvh

Odd E.
Espen A. I.
Ojoj, utrolig bra Ole, helt fantastisk dette. Stemningen og det nydelig du får frem i naturen er jeg alltid like imponert over.

mvh Espen
Espen M.
Nydelig Ole! Har stort sett sansen for slik tekstur over denne typen bilder, men her syns eg faktisk bildet var så bra i seg sjølv at det gjorde seg best uten. Ta det som eit komplement!

Kor i verden er dette, forresten?
Ole E.
Takk igjen!

Espen: Først må jeg gratulere deg med 3 gode plasseringer i konkurransen. Vinnerbildet er helt fantastisk!

Dette bildet her er tatt ved Sandsavatnet som ligger mellom Gullingen og Blåsjø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu