Snart er middagen klar!
En av mange gjødselbiller (scarabaeida) som tok for seg av fersk elefantmøkk.
Bildet inngår i albumet Sør-Afrika -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-14 12:35:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon 70-200 2.8 IS USM
  • Brennvidde165mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/3200s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger637
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233525} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Fredrik E.
hehe,ser ut som den lille billa skubber ballen oppover en bakke med svak helling,vittig bilde. Eller er det uvesentlig forskjell på v1 og v2. Jeg hadde ellers ville prøvd meg på ett tettere utsnitt.
Avsluttet .
Morsomt bilde og tittel

Liker plasseringen av billa i v2 best, men liker formatet i v1 best. Det at bildet er tatt skjevt gjør det spennende og mer utfordrende for billa som plutselig dytte drittklumpen i oppoverbakke istedenfor :)

Veldig gjennomført med farger, og fine detaljer.

perarne
Avsluttet .
Hei!

Et utrolig morsomt macrobilde må jeg si, et motiv utenom det vanlige. Artig artig.

Med vennlig hilsen Jon Martin
Nina S.
Etter min mening ditt beste på dotten.
V2 er best, det understreker bevegelse framover.
Du har klart å fange bevegelsen til dette krypet, og du har skarpheten på rett plass, både på dyret, fangsten og på marka foran, og fin dus bakgrunn.
Mvh Nina
Odd Tore S.
Litt av en appetittvekker i lunchen!
Stakkarn jobber hardt i motbakken, spesiell arbeidsteknikk i revers.
Utsnittet kunne kanskje vært tettere, men det er viktig at du sannsynliggjør at dette er en motbakke og at den begrensete dybdeskarpheten ikke blir for synlig. Jeg tror nok at jeg hadde spandert noen opptak med mindre blenderåpning her, hodet på gjødselbilla kunne gjerne også vært skarpt. 1/3200 s og IS er vel ikke nødvendig om ikke dette var sprinterutgaven av bille?
Odd Tore
Dag T.
Litt for rett på til å falle i min smak. Ren avbildning uten å bli mer enn en artsbeskrivelse. Odd Tores tanker om mer dybdeskarphet er jeg enig i, og jeg ville også gjerne hatt mer bakgrunn slik at vi så mer av miljøet billen lever i.
Thorbjørn R.
Takk for gode innspill.

Billen beveget seg raskere enn man skulle tro, selv når den dyttet gjødselklumpen foran seg. Men jeg er enig i at en lukkertid på 1/3200 s er unødvendig hurtig og at jeg heller skulle prioritert en mindre blender slik at hele billen hadde kommet i fokus. Jeg hadde like før fotografert en bille i et skyggeparti og det gikk litt raskt i svingene når jeg skulle fotografere i sollys igjen. Elefantmøkka var fersk og det var slett ikke umulig at elefanten var like i nærheten. Og disse elefantene var slett ikke i like godt humør hele tiden.

Når det gjelder komposisjon, så var jeg bevisst på å ta bildet fra siden slik at det ble litt luft mellom billa og gjødselklumpen. I motsatt fall tenkte jeg at billen lett kunne gå i ett med gjødselklumpen. Men jeg ser poenget med at bildet kunne blitt mer spennende hvis det for for eksempel hadde vært tatt på skrått forfra. Jeg tar med meg tipset til neste gang.

Hvis man hadde hatt tid og mulighet, kunne disse billene bydd på mange morsomme motiver. For eksempel stanset de med jevne mellomrom og klatret oppå gjødselklumpen for å orientere seg. Jeg så også to biller som sloss om gjødselklump. Også dette får jeg ta neste gang.
geir olav h.
Flott bilde dette. likte versjon 2 best.
Kjetil Greger P.
De jobber hardt disse billene her, og effektive er de jo også..
Et artig bilde, av en hardjobbende skapning
Arne S.
Torbjørn, du sier: ''Hvis man hadde hatt tid og mulighet, kunne disse billene bydd på mange morsomme motiver''. Fotografering handler om å skaffe seg tid og muligheter. Det er resultatet som teller for betrakteren - uansett. Dette bildet er greit nok som dokumentasjon, men langt fra godt nok som fotografi.
Veronica K.
Litt av en arbeidskar dette, imponerende.
Et morsomt øyeblikk, for oss men kanskje ikke for denne streberen.
Fint dokumentert, likte V2 best ;)
ingeborg w.
Morsomt motiv, men som noen har nevnt er det litt for liten dybdeskarphet og litt for lite detaljer på billen. Det blir et gjennomsnittlig bilde av et morsomt motiv.
Cornelia T.
Veldig fint motiv dette, hadde hørt om biller og ekskremener men hadde ikke sett det på så nært hold før. Liker bildet ditt godt, til tross for alt man kunne si om det rent tekniske.
mvh, ct
Per Harald O.
Morsomt!
V2 best. Noe hardt lys, noe som går utover detaljene.
Rolig og fin bakgrunn:)
Odd E. k.
Hei Thorbjørn!

Et fasinerende skue, der billen er i ferd med å bringe heim næring til billefamilien.Utrolig at de greier å navigere seg frem til det lille reirhullet på bakken. Det skal mye til for å stoppe disse, der de er veldig raske med å komme seg frem, og der det er ingen hindringer som stopper de med å bringe maten til hjemmet. Flott formidlet dette Thorbjørn!

Mvh

Odd E.
Steinar Dahlen V.
Eit godt ög fasinerande bilde. Her ser vi virkelig korleis dei minste insekta arbeider, og dei er faktisk veldig sterke , trur nok det han driver og skubber på veger mykje meir en det han gjær. Eg synast personlig at V1 er best.
Synast du har formulert korleis desse insekta arbeider hardt..

*SV*
Kathrine Wegner s.
Vanvittig morsomt. Hadde vært fint å sett billa litt bedre, men lyset på bæsjen er jo fint. Jeg tipser min naturfascinerte far. Går billa baklengs og dytter med bakbeina?
Line Kristin W.
Ta gjerne også med deg en liten, sammenleggbar reflektorskjerm neste gang (eller et hvitt papir), så vi får se hva for slags sjarmerende vesen du har møtt. Det blir billedmessig ganske tynt (nesten) bare å vise frem hva den gjør.
Det er med insekter som med andre folk vet du, det er personligheten som teller! ;-)

- Line :-)
Thorbjørn R.

KWS: Ja, billa gikk på forbena og dyttet gjødselklumpen med bakbena. Og teknikken var utmerket - billene beveget seg som nevnt rimelig raskt, selv med gjødselklumpen foran.

LKW: Enig i at litt jevnere belysning (+ bedre dybdeskarphet) nok ville fått fram flere detaljer og kanskje noe av personligheten til denne skapningen.

Takk for alle kommentarer og tips. Nå står jeg atskillig bedre rustet til neste gang jeg støter på disse krabatene.
William L.
Hei, dette er serriøst et bra bilde, det eneste negative er at du ikke fikk mer detaljer av selve insekten den blir for mørk
Maiken S.
åh, det så tungt ut ;P
Morsomt! :)

/Maiken
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu