Grankorsnebb
En ung grankorsnebb dukket opp på foringsplassen her om dagen. Dårlig med lys, men bildet får være et eksempel på hva Sigma 300 - 800 mm kan levere. Klart at denne fila ikke er helt optimal.

Så langt har jeg bare fått testet objektivet på litt dunkle og grå dager. Slik er det jo ofte her oppe ved Nordlandsgrensa i januar. På et solid stativ går det greit å få brukbare bilder ned på 1/25 sekund. Mye av dette skyldes nok tyngden på objektivet (seks kilo) som gjør det stødig.

Sigmonstret leverer absolutt bra resultater, det er godt balansert, men altså vel tungt. Lysstyrken gjør også at jeg av og til får lyst til å gå tilbake for å hente min Nikon til 300 mm 2.8, men det er jo nyttig å ha hele brennviddeområdet mellom 300 og 800 å velge mellom når man sitter godt på post og fotograferer naturens små krabater.

Så langt har jeg bare durt avgårde på 400 iso og det som høyere er, på lavest mulig blender. Dybdeskarpheten blir selvfølgelig svært begrenset. De som er interessert i hvordan det presterer under bedre lysforhold får følge med. Skal legge ut flere eksempler under bildegalleriet de kommende dagene.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-16 17:08:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-16 17:09:27
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 300-800mm DG F 5.6
  • Brennvidde480mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetFast kamuflasje med foring i flere måneder. Sacthler stativ av den litt tyngre typen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233964} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Marius O.
Hei Kjartan!
Det var for meg en ukjent art! Fin fugl dette, gjør seg som motiv. Artig å se hva som går ann å få til ang blender og lys nå for tida.
Jeg og min gode kompanjong Stian har i det siste konkludert med at stativet er ganske vesentlig for og få gode bilder på denne tida, og det ser ut til at du også legger vekt på dette. Da er vi vel ikke helt på villspor!

Marius
Aleksander M.
Ikke verst bilde av grankorsnebben, men ikke helt topp skarphet og litt støy. Jeg synes likevel bildet er bra, spesielt med så kort lukkertid. Da var det veldig bra!

Mvh Aleksander
ingebjørg fyrileiv g.
Gratulerer så mye med nytt objektiv. ''En fuglefotografs drøm'' sto det om objektivet (ja, jeg måtte se hvilke monster du har gått til anskaffelselse av) og det kan jeg vel godt forstå. Javisst er jeg imponert. Bildet har spennende farger og en skarphet jeg trodde var mangelvare på 1/80 sek. i disse dager (og med slik avstand). Det er ikke akkurat sol og blå skyer ute. Utsnittet i v#1 klarer seg så bra at jeg i grunn liker den best med tanke på plassering av fugl i flaten. Men som du sier, er det ikke helt optimalt.

vh ingebjørg
Knut H.
De blir spennende og følge biledserien
etter nymonstret.Skarpheten på hode
virker god likeså fargene.Ny fugl for
meg men de kommer vel flere fra deg
nå.Lykke til i skjulet.
Mvh Knut
Knut Børge S.
Ja dette var en sjelden gjest! Et flott bilde, skarpt og fint! Skal bli spennende å se fler bilder av denne litt spesielle fuglen.
mvh KBS
Vegard L.
Interessant det med linsen. Vil følge med deg videre. Ingen vanlig fugl på våre kanter heller. En runde i NI vil redusere støyen på bakgrunnen og vil kanskje heve bildet. Jeg hadde ihvertfall testet det.
Mvh Vegard
Kjartan T.
Takk til dere som har skrevet noen ord.

Marius, du har rett i forhold til stativet. Både selve stativet og stativhodet er svært viktig når man bruker teleobjektiver (spesielt på denne tida av året:) Du må vel bare investere litt igjen.

Aleksander, bildet er vel heller kjedelig biledmessig, men det viser en fugl som folk ikke tar bilder av alt for ofte. Ellers er blikkretninga ganske ødeleggende, fuglen ser jo bort fra oss. Støy er derimot ikke noe stort problem her etter min mening. Ta en kikk på ''mellom vingespissene'' eller noen øvrige bøker om fugler fra de siste åra. Støy ikke bare godtas, men er også med på å sette stemning. Det bærer et bud om vintermørke, om skumring eller tidlig morgen. Problemet her er vel at dette bildet er såpass kjedelig at det bli fokusert på støyen:)

Ellers får dere andre bare følge med, nytt bilde på bildegalleriet i morgen.
Brita Helen E.
Hei!
Grattis med nytt superobjektiv---alle naturfotografers drøm! :)
Et fint bilde av denne flotte fuglen. Bra komp. og fin diffus bakgrunn med mørke og lyse partier. Ikke et av dine beste bilder,men absolutt flott og se på!

Ser frem til å få se flere bilder fra deg tatt med ditt nye objektiv. FotaPå! :)

Mvh Brita...
Robin J.
V1 best etter mitt skjønn. Ikke av de beste bildene du har presentert..........
Men greit nok at vi får se denne arten samt hva din nye ''kanon'' er god for.
Mvh RJ
Kjartan T.
Takk igjen

Tida og lyset er absolutt ikke på dyre- og fuglefotografens side nå. I mange år har jeg sagt at fotolivet begynner igjen den 15. februar her i Namdalen. Enda verre er det for dere som bor lengre nord. Neste år skal jeg satse på mer landskap og stillestående natur på denne tida, men det klør i fingrene når jeg nå fikk denne nye linsa midtvinters (etter lang tids venting).
Ole Martin D.
Hallo. Artig med ein ''ny'' art, ikke enkel å få på ein tørrkvis utpå Otterøya.
Som du selv sier så er jo dette et''ornitologisk'' bilde men hvem har ikke ønsket et slik bilde selv. BRA
Birna R.
Artsportrett, og det nokså teknisk ullent i tillegg. ''Fugl på kvist'' sjangeren er blant de vanskeligste å få skikkelig til, det vil si om man er opptat av det bildemessige og ikke dokumentasjonen. Her her du opplagt ikke lykkes i mine øyne.
Kjartan T.
Takk igjen for tilbakemeldinger. Helt enig i det du skriver Bjørn Rørslett. Jeg jobber hardt med å prestere bedre fugl på kvist bilder. Det kan vel Ole M. skrive under på:) Objektivet er innkjøpt for å prøve å bygge opp småfuglarkivet.

Legger vel ut et par bilder til på galleriet som heller egentlig ikke er noe for skrytealbumet. (Regner med at det tåles her på Foto.no) Jeg gjør det bare for å vise litt av det første som kommer ut av kameraet ved testkjøring av objektivet. Årsaken er altså at flere har vært interessert.
Svein B.
Jeg henger meg på BR sin kommentar- men vet også at dette er noe du selv er godt klar over. Bildet overbeviser ikke som bilde i seg selv, ei heller om hva optikken duger til. Bekrefter vel heller at dette er glass som behøver litt lys for å gi topp resultater- noe du selv også sikkert vet fra før. Når det er sagt så er det ikke så ofte en får anledning til å fotografere korsnebber i nivå med fotografen, og å få de på foringsplass er interessant i seg selv. Jeg regner med vi får se bedre ting fra deg og Sigmaen etterhvert.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu