Flotte lysforhold på Orrestranda i dag.
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF NIKKOR 80-200mm 1:2.8 D
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger775
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Ole. For en flott eksponering! -Slo det meg da jeg så dette. Kritthvite bølger og et behagelig lys i skiftende toner på himmelen. Regnskye antar jeg (?). Måkene fyller opp den tomme flaten fint og de er passe uklare + en skarp. Jeg synes at dette var fint, men det når nok ikke helt opp til dine tidligere.

vh ingebjørg
Monika Frisvold V.

Hei
Fint bilde med stemningsfarge og opprørsk hav... likte måsen som ligger å gynger på bølgene..... og måsene i luftet som gir en fin komp.....
mvh monika
Avsluttet .

Hei Ole
Jeg var nesten på vei ut døren i dag ettermiddag når solen en tid tittet frem. Men så gadd jeg ikke:)
Det jeg først merket meg her var de forfriskende og skummende hvite bølgetoppene hvor det endatil er et streif og sol helt nede i bildet. Bra. Måkene ser jeg du har matet og stiller seg opp villig vekk til å få være med på bildet.
Øverst merker jeg de tunge skyene som var ganske mørke ja men de fôr fort forbi uten særlig nedbør.

Det kan se ut som at du har endret himmelfarven noe, og det er greit, men jeg hadde i grunnen forventet meg noe rusk rundt fuglene da??? En måte å gjøre det så flott på er kanskje å klippe ut fuglene og lime dem midlertidig inn en plass og så behandle himmelen og sette fuglene på plass igjen.

Du ser det, jeg reagerte litt på himmelen og fuglene, i de fleste tilfeller i slike bilder går det utover kvaliteten på enten det ene eller andre, og jeg syntes at du har fått en så flott himmel uten støy.
Vel, jeg bare undres.
Vakkert ble det iallefall.

mvh arild
Jan Helge H.

Du er en kunstner!
Dette er nydelig. Bildet gir en fredelig følelse, selv om det blåser.

Mvh
Jan H.
Aleksander M.

Nydelig bilde!
Det meste stemmer.

Mvh Aleksander
Anne-Lise S.

Kameravinkelen er upåklagelig! Det er det første jeg legger merke til. Får frem følelsen av bølgehøyde og frådende hav. Tror jeg holder meg til å kommentere det. Resten er sagt.

Anne-Lise
hilde b l.

Det er fasinerende å være ute langs kysten for tiden, og jeg syns du har fått et nydelig bilde her som beskriver det. Liker det skummende havet, og fuglene som leker i vinden over. Flotte fargetoner. Bra dette.

-hilde b
Rune S.

Nydelig bilde med fine bølger og måker i et nesten uvirkelig lys. Stilig!

Mvh
Rune S
Ole E.

Takker så mye for raske kommentarer, og takk til deg Jan Helge for anbefaling!

Ingebjørg: Jepp, det stemmer :-)

Arild: Du skulle ha kommet deg ut i dag, det var helt spesielt lys på stranden og himmelen å himmelen, det var helt supre forhold. Beste fotolys i år ihvertfall. Jeg klarte selvfølgelig å sette stativet ut av spill, så jeg fikk ikke så mange bilder som jeg ville ha, men men, slikt skjer.

Jeg har nok ikke matet fuglene, de stilte villig opp til fotografering uten bestikkelser :-) Jeg har heller ikke endret fargene, eller klippet ut fuglene for så å lime dem inn igjen. Det jeg har gjort er å behandle sjøen og himmelen hver for seg, der himmelen er blitt mørknet ved bruk av et kurvelag i multiply modus og hvor sjøen har blitt maskert vekk.
Steinulf L.

Flott lys. Måkene gir himmelen dybde.
Andreas S.

Heisann

Perfekt flateinndeling, et meget flott lys og måkene som tilfører det hele liv. Et nydelig motiv som passer meget bra inn i strandliv-serien din. Flott!

Mvh. Andreas D.
Stig Børre E.

Du imponerer hver gang du legger ut et bilde.
Kvalitet både når det gjelder motiv og etterbehandling. Nydelige toner, flott komposisjon og måkene gjør det hele perfekt. Bildet ser usansynlig perfekt ut så her må du ha jobbet mye i PS. Alle ti tommeltotter opp herfra!

StigB
Brita Helen E.

Hei!
Igjen et flott bilde fra deg.
Nydelige fargetoner på himmelen,som om
den er i brann! Vakkert! Fint,frådende hav og måkene som flyr rett over
gjør hele bildet synes jeg. Virkelig bra dette!

Mvh Brita...
Tone A.

Hei Ole
Eit vakkert bilde med den friske sjøen med skummande bølger i forgrunnen, som har den varme lyset på seg. Sjøen går i grøntonar og bølga bak ligg i skuggen. Himmelen med sine mørketonar øverst pga regnet og orangetonane nederst, har svake linjer av blåtonar. Himmelen er mest malerisk i fargespelet og uttrykket. Måkene gir også lufta liv. Spesielt godt likte eg den skummande randa i forgrunnen som er så opplyst av det gylne lyset. Flott redigering av bildet i PS slik at du får fram den spesielle himmelen. Og akkurat det skulle eg ha lært meg ein gong.
Jammen er du heldig som var ved Orrestranda i dag på den første dagen med sol lenge i 2007.
Me bur på toppen av Lyefjell og ser over Jæren og til sjøen. Eg gjekk fram og tilbake til vinduet for å få med meg dette skydekket som hang over Jæren mot sør og slapp ned litt regn lengre bak, og med dei varme orangetonane som var over sjøen. Pga ungar, middag og lekselesing var det umogleg å koma ifrå. Eg var framme med fotoapparatet, men har jo bytta Canon 70-300mm IS inn i Canon 15-55mm 2,8 IS, så eg fekk ikkje koma så nær det vakre lysspelet over Jæren i dag.
Objektivet er eg fornøgd med spesielt så mørk som denne hausten har vore.
:) Tone
Ole-Kristian T.

Et utrolig flott bilde :) Bra utsnitt, vakre farger/lys og en perfekt komposisjon. Meget bra synes jeg :)
kåre l.

Vil våge meg på å kalle det et flott 'postkort' :-)
Jeg ville blitt glad hadde det dumpet ned i min postkasse.
Veldig flott.
Erik J.

Nydelig bilde, absolutt severdig! Enkelt og rent i vann, luft, fugler, flott lagt inn i bildeflaten! Bra!
Ole E.

Takker igjen for hyggelige kommentarer!

Jeg var selv veldig usikker på dette bildet her, så takk for tilbakemeldingene.
Jan Frode A.

Bildet ditt er virkelig flott. Utsnittet og bruken av flatene er meget bra. Forgrunnen med det sydende vannet som bryter inn mot stranda, i kontrast mot den mørke bølga i bakgrunnen, er skikkelig vellykka. Flotte lnjer i denne delen.
Fint lys og fargetoner i bakgrunnen. Himmelen virker akkurat passe både tung og lys, i det den mørkner av oppover i bildeflata. Fuglene gjør veldig mye for bildet syntes jeg, da de gir liv og forsterker miljøet. Tror faktisk at det hadde blitt litt vel tomt uten, siden himlen er såpass entona uten skyer som bryter.

mvh Jan Frode
Eivind B.

Herlig!
Upåklagelig lys og stemning.
Riktignok litt flatt og tungt i øvre del av bildet synes jeg. Men var vel slik det framsto antar jeg. Mvh Eivind
Terje S.

Flott lys ,dramatisk bølge og en fin komposisjon gjenngitt på en utmerket måte.

Mvh Terje
Torbjørn K.

Knall-lys her, Ole! Et spennende nært kyst-landskap, der du har fått et herlig toneforløp i bildet. Synes himmelen ble bra såpass, og lurte først på om du hadde brukt gradert filter, men ser at du har gjort litt i etterkant. Ideelt sett så tror jeg at jeg ville foretrukket noe flere lag med bølger nederst.

Torbjørn
Espen A. I.

For det første ganske pent inndelt landskap. Fuglene er et stort pluss, men her stopper det også, kanskje et fyr hadde gjort seg? Eller et eller annet som hadde brutt den nesten perfekte himmelen. Tonene og skarpheten derimot: ++++!!

mvh Espen
Odd Tore S.

Tydelig at vær og hav og dyktige fotografer avler gode bilder.
Settingen med lavtflyvende fugler og glefsende bølger gir mye dynamikk/dramatikk.
Øvre del av bildet er tung, skikkelig uværsfarge, men forrevne skyer mangler. Ble det litt for mye av den? Tja, det er i alle fall nok, men jeg ser ikke at bildet vil balansere bra om det kuttes i topp.
Odd Tore
Anders N.

Herlig skarphet og nydelige gultoner på himmelen. Dramatisk og samtidig en varm forgrunn pga lysrefleksjonene i bølgene helt forrest. Dette kan du være stolt av!

- Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu