Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1697
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Erlend M.
Hadde det vært tydeligere hva som egentlig skjer her hadde jeg kunnet like det. Jeg liker det grafiske preget. Korningen er kanskje litt kraftig og ensartet i øvre halvdel, liker det tekniske slik det fremstår nede bedre. Minner litt om Stephen Kasner.
Anne-Lise S.
Jeg ser en fugl som svømmer i sjøen. Hodet og nebbet er øverst, vendt til høyre, mens mønsteret rundt fuglen er sjøens bevegelser. Liker dette abstrakte uttrykket. Synes ikke det er noe korn for mye her. Fungerer fint. Utsnittet og formatet er også ok til dette.

Anne-Lise
Eirik G.
Som vanlig en smule abstrakt fra den kanten :-) Føler ikke jeg har kompetanse til å kommentere slike bilder, men forsøker nå læll. Ville kanskje forsøkt og fått litt mer symmetri ved å lage venstre nedre kant litt lysere og dermed blitt en del av den store ytre sirkelen (det mørke i øvre del). Ingen anelse om hvilken teknikk du har benyttet, men bildet gir meg (i disse tider) assosiasjoner om en oljedrept skarv. Tror forresten det er en toppskarv, men det er vel helt uvesentlig her.

EIG
Avsluttet .
Jeg ser ei tiur som leiker og strekker hals mot høyrermakter. Kanksje litt i grenseland dette; hva gjelder grad av grafiskhet i uttrykket. Ser ut som ei kullstifttegning.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at dette blir et spennende uttrykk og er enig i Anne-Lises syn på hva det er. På grunn av de dystre tonene og korningen (som forøvrig passer utmerket), har bildet et noe tungsindig uttrykk. Jeg ser melankoli og smerte og hører rop fra fuglen. Jeg liker bevegelsen den har og de mørke kantene.

vh ingebjørg
Øyvind A.
Dette smaker av fugl, Arne.
Sært og tøft.
Ø.
Marit E.
Ja, dette er passe sært og likandes!
En stakkars fuggel som har tatt noen runder i en sentrifuge. Rundt og rundt går det, fjør og alskens slenger veggimellom.
Ikke greit å værra fuggel i dag.....

Marit
Anne Lene B.
Hei Arne
Et annerledes og meget spennende uttrykk som egger fantasien, jeg fikk også kullstift assosiasjoner! Tonene og korningen sammen med komposisjonen gjør dette til en liten høydare!

Hilsen Anne Lene
Stig Børre E.
Sært og flott. Liker det meste ved dette. Finishen hvor kornene
gir sanden et nærmest metallisk preg er veldig fin. Fine toner.
Komposisjonen og vignetteringen er også vellykket. Skiller seg helt
klart ut i kategorien ''Fugler''.

StigB
charlotte s.
likte dette godt,og som tommy synes også jeg dette var mye kullstift,likte måten ''lysspiralen''trakk blikket mitt mot denne noe tufsete fuglen
charlotte
Merethe W.
For meg er dette noe fuglegreier; en fugl strekker halsen oppover. Noe mer klarhet i bildet får jeg ikke, og ønsker heller ikke å få det. Liker strukturen, tonene og det udefinerte innholdet. Bra, Arne.
Line Kristin W.
Ypperlig presentasjon av den frekke koko-gjøken som ellers glimrer med sitt fravær i sisik, trost og stær!

Tror ikke det pløyer seg dypt og evigvarende inn i sjelen, men som smårampete dagskommentar er bildet forbilledlig ;-)

- Line-rle :-)
Stine J.
Dystert preg over bildet som sikkert kommer av korning og de mørke tonene. Fuglens strekte hals og runddans assosierer jeg med at den er i fare (av en eller annen grunn). Minner litt om kullstiftarbeider, litt udefinerbart.

mvh Stine
Avsluttet .
:-)

Stian Håpnes
Eirik H.
Dette biletet minner meg om dei fantastiske fuglebileta til Camille Solyagua i boka ''Twenty One Red-Crowned Cranes and One Black Crow.'' Dette er ei nydeleg lita bok som eg kan tilrå på det sterkaste. Sjå http://www.camillesolyagua.com/

Eg likar dette biletet godt. Det utfordrar ein sjanger som er prega av statisk og kjedeleg artsdokumentasjon. Dette er meir eit portrett av eit individ.
Dag T.
Jeg tenkte først at den var død med knekt nakke (det er jo sånnt jeg driver med http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_fotograf.cgi?brukerid=1...rieid=7387 ) men den kjemper seg kanskje frem i vannet eller mot en matbit.

Dystert og stilig bilde av gakkgakk.
Erik J.
Jeg måtte se på dette noen ganger før jeg begynte å like det. Jeg tror kanskje at det er en type bilde som ikke ytes full rettferdighet på en dataskjerm. Jeg ser for meg at dette gjør seg kjempegodt som god gammeldags papirkopi!
Kai-Wilhelm N.
Det er ikke alltid en ting er hva det ser ut til å være men er bare det det er selv om det ser ut til å være noe annet. uansett hva det er så er det godt å se på det slik det er.

-k

Inger-Lise S.
Hei! Jeg har ikke lest kommentarene over (spennende å la være!) og jeg vet ikke hva dette er. Men jeg vet at det er noe med dette bildet, noe som trekker meg til seg. Dette blir en dårlig kommentar, for jeg kan ikke forklare meg bedre...Men ville i hvertfall gi uttrykk for at dette bildet har noe helt spesielt...

Inger-Lise
Leif B.
Et herlig og spennende bilde. Og som - DT - sier dystert og stilig. Korna i bakgrunnen gjör mye til at bakgrunnen blir forsölvet. Ser nesten ut som du har brukt hele skalaen fra mjukt til hardt i blyanter.
Odd Tore S.
Svanens død på nynorsk? Eller er det heller en finsk fra nasjonaleposet?
Annerledes, veldig annerledes, med mørk antydning av bakevje. Dødspiralen?
Kornstrukturen oppfatter jeg som en nødvendig rekvisitt, men her har den fått en glitrende utførelse som underbygger følelsen av vann.
Ikke mye optimisme og glede å spore her, men mye bedre enn det store sorte rektanglet jeg fikk opp de første n gangene jeg åpnet bildet.
Siden du har lagt det inn under kategorien Fugler kan det jo være et innlegg i en eller annen debatt som, som vanlig, har gått meg hus forbi, men jeg velger å se det på en annen måte. Stilen står i alle fall ikke i konflikt med det jeg oppfatter som din.
Odd Tore
Kjetil S.
Ett flott grafisk uttrykk synes jeg. Passer således til veggpryd i en urban leilighet eller liknende. Jeg blir imidlertid fort ferdig med dette. Det gir meg ikke en estetisk kunstopplevelse; ei heller en naturopplevelse. Fuglefotografi synes jeg ikke det er(feil kategori, definitivt..), selv om du skal ha for å være en knakende kreativ fyr.

god helg

Kjetil
Arne S.
Men Kjetil, det er da en fugl. Ei heller er det PS-triksing utenom vanlig optimalisering. Er det bare ''artsportrett'' som kan ligge under kategorien fugler?

Ellers takk for godt innspill fra deg og alle andre!

:)
Kjetil S.
hehe

ja, jeg så jo at det var en fugl. Kategorien abstrakt passer jo klart bedre synes jeg. Selv om du skal få lov å legge det der du vil..

Kjetil
Dag T.
Dette er jo ikke abstrakt, alle kan jo se at det er en fugl, og det abstraherer ikke begrepet ''fugl'' langt nok. Altså er kategorien riktig .-)

Glimrende illustrasjon av hvor firkantede reglene for visse typer fotografi har blitt!
Julie E.
Hei!
Dette synes jeg er interessant, både bildet og kommentarene.

JEg har for min del og mine bilder lurt på om jeg skal legge absolutt alle bilder under kategori diverse og at ingen skal ha tittel....slik at betrakteren bare kan forholde seg til bildet mitt...

Som betrakter av ditt bilde tillater jeg meg å mene at dette ikke er en fugl. Av en eller annen grunn, jeg opplever den ikke. JEg ser hva dere som ser en fugl ser, men for meg handler dette om kanskje bare et element. Kanskje et ospeblad på dansende vei mot bakken...evt et smykke. Det spiller imidlertid ingen rolle for meg om dette er fugl, fisk, blad, smykke...hva som helst....
Jeg nyter den lille fine bevegelsen i bildet. Skyggespillet/tonene/korningen er nydelig. JEg ser heller ikke dette dystre andre her ser. For meg er dette vakkert stilfullt og faktisk nesten litt sakralt. (spør meg ikke hvor jeg finner det sakrale)
Dette var veldig fint! MEn fugl? Nei, ikke for meg, men det gjør vel ikke noe? Iallefall ikke for meg.
Takk for en god bildeopplevelse!
mvh Julie
Rolf S.
Et bilde jeg gikk raskt forbi første gangen. Fikk ikke allverden ut av det. Men fordi du er den du er ble bildet hentet opp igjen flere ganger. Og det vinner seg for hver gang. Opplever mye fin poesi i dette bildet. Jeg begriper ikke hvorfor, men av en eller annen grunn får jeg assosiasjoner til Tor Jonsson. Kan det ha noe med stemningen å gjøre ?
Brita Helen E.
Hei!
Nå har jeg ikke lest kommentarene over,så jeg aner ikke hva dette er. Men det ligner da en fugl??... and el gås el no! :) Velger og tro det!
Får følelsen av å være under vann her,hvor jeg ser at fuglen strekker halsen mot solen. Stemmer nok helt sikkert ikke,hehe,men slik opplever jeg bildet ditt nå i de sene nattetimer. Kanskje jeg ser noe annet imorgen:)
Bildet falt iallefall i smak med sitt lett abstrakte uttrykk. Korningen og fargetonen her passer veldig fint til bildet. Flott utført,igjen! !

Mvh Brita...
Anya K.
Liker dette godt..jeg ser tydelig at det er en fugl.. Men ikke for tydelig. Det er det som gjør at jeg liker bildet. Det er ikke tatt ut fra en faktabok om fugler.. Dette er kunst.

Mvh Anya
John H.
Hei
Av og til glimter man til. Dette bildet er spennende og trigger meg. Korningen er grov men kler uttrykket i denne enkle komposisjonen. Kunne like gjerne vert en kullstifttegning. Vil ikke mene sterkt om hva jeg tolker i dette, men det tiltaler meg meget. Det beste bildet, kunstneriske uttrykket, på dotten i det nye året.
John
Hanne S.
Dette er en fugl....eller en blomst? Liker uttrykket.

-Hanne.
Ketil K.
Her har du laget et bilde som virkelig strekker på begrepet fuglebilder!
Et bilde som gir meg en ambivalent følelse. Hva er nå dette?

På den ene side så uklart og så motsatt av det vanlige, på den annen, og ved nærmere ettertanke et presist bilde i forhold til det jeg tror du ønsker å formidle. Bildet ser ut til å ha mange elementer. Fuglen, det konkrete, vannspeiling, skygger og ikke minst struktur.

Oljeskadet skarv – det er da helt likegyldig – det utydelige gjør alene formen til det viktige. Tatt ovenfra eller fra under havets overflate? Død eller levende? Den ser død ut, men er samtidig ikke i ro. Den sirkler rundt, men kommer ikke av flekken, enda halsen er strakt ut og viser vilje. Statisk og dynamisk samtidig på en måte. En enhetlig komposisjon med glimrende indre sammenheng, krydret med en kullstiftvirkende, sølvskimrende tunnelvirkning.

Går neppe hjem som et ordinært fuglebilde, men er etter mitt begrep mer å sammenligne med et kunstbilde. Artig å se kommentarene til de forskjellige, her er folk åpne og aksepterende.

I Biofoto hadde nok dette dessverre gått rett ut i første runde, det ville bli sett på som for uskarpt, for uklart og utydelig, og silt ut som et for dårlig naturbilde. Selv om Biofoto har begreper som originalitet, lys, komposisjon og teknikk som sine retningslinjer, blir det dessverre et forum der de sterkt konserverende, konforme og uformelle reglene gjelder, herunder, naturtro og tydelig gjengivelse, skarphet, farger osv. og der det å unngå bildemanipulasjon er viktigere enn å gå nye veier. Håper vi som deltar i Biofoto kan sette oss ned og forandre litt på regler og innstilling, og åpne også for helt andre typer bilder som inkluderer bilder av typen du her viser.

Som debattinnlegg i forhold til den som har vært gående i det siste tjener dette bildet også som et glimrende innlegg og en veiviser!
Espen A. I.
Hm, røft preg, nesten litt granittlignende - gråstein eller noe i den dur. Overfladisk dans på denne fuglen, ikke vet jeg engang om det er en fugl - men det ligner uanstendig på en. Liker det, men får ikke helt taket på det.

mvh Espen
Arne S.
Takker så mye for gode og teffende innspill.
Avsluttet .
Klasse! Et herlig antonym til vanlige, etter min smak kjedelige fjørkreportretter. Jeg liker ikke fugler, men ser gjerne mer av dette :)

--
Bjørnar Hauge
Oddbjørn K.
Dette likte jeg :)
Bilde er kornete og abstrakt og gir et preg av tristhet.. for meg så ser det ut som en fugl som drar sine siste åndedrag etter å ha blitt utsatt for oljesøl.. Dette enkle bilde gir meg mange bilder i hode, og det liker jeg !
Terje H.
Arne: Det er bare å gratulere til enda et fantastisk fuglebilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu