Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger2816
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235096} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (58)
Helge L.
woow. Du imponerer igjen altså. For en komposisjon. Teknisk upåklagelig, som vanlig. Det er så renskåret dette.
Inspirerende.
Helge
Odd Haakon A.
Inspirerende er vel rette ordet her ja, meget bra. Som amatør og nybegynner så sitter jeg altid igjen med en drøss spørsmål når jeg ser slike fine bilder som det her, men de skal du slippe :)

Igjen, meget bra, og bra fanget av en av mine bokmerkede fotografer.
Nina S.
Dette er så veldig vakkert. En nydelig trekant med åren,horisonten og ned på personen i havet. Og fin balanse mellom flåten og båtene bak.
Mvh Nina
Erik J.
Dette var eksotisk! Du imponerer igjen. Få elementer, utsøkt plassert, god historie, nydelig svart hvitt!
Dag T.
Elegant linjebruk, båtene passer med stokken. Blikket til personen bak ser bort og ansiktet til hovedpersonen er intenst. Bra!
Øyvind A.
Enig med Dag. Nydelig skildring, fint komponert. Flott s/h arbeid også.
Ø.
Avsluttet .
Absurd.
Først den ene, så venter den andre. Dunk-plopp. (Dunk-plopp.)

Stian Håpnes
Merethe W.
Også enig med Dag. Bra jobba.
Eivind B.
Whoa! En Fascinerende situasjon, stramt komponert med rene flater. Masse energi i uttrykket, har spesielt sans for den lille bevegelsesuskarpheten på stokken. Mvh Eivind
Steinulf L.
Kampen for føden....

Du viser gang på gang en fantastisk evne til tilsynelatende tilfeldig og vellykket plassering av elementene. All erfaring tilsier at det ligger betydelig arbeid og dyktighet bak og at ''tilfeldighetene'' spiller en heller liten rolle.

Fascinerende bilde. Teknisk bra er det også.
ingebjørg fyrileiv g.
Det er en helt annen verden og jeg er så glad å se disse bildene. Komposisjonen er enestående og uttrykket på mannen er veldig flott. Fin diagonal, linjer og rom.

vh ingebjørg
Avsluttet .
Tilsynelatende voldsomme dimensjoner på karen i forgrunnen. Liker dybdefølelsen og samspillet mellom bildets elementer - dæ særlig de to mennene, men og båter og kjepp. Et komposisjonsmessig prakteksempel dette.
Julie E.
Nydelig utført!
Om man sammenligner dette og ditt forrige bilde, er det svært imponerende at det er samme fotograf som har utført dem begge, to sååå forskjellige bilder utført sååå bra!
I dette bildet tar jeg av meg den hatten jeg ikke har for en fantastisk lek med linjer og rom. Veldig godt arbeid.
mvh Julie
Odd Tore S.
Dette ser så helt logisk og enkelt ut, hvordan kunne man gjort det annerledes?
Når jeg får en reaksjon som dette, er det klart at her er det dyktighet og målbevisst jobbing som ligger bak, og ikke et gunstig sammentreff at utallige heldige omstendigheter.
All honør for dette. Jeg ser ingen grunn til å lage en avhandling om bildet ditt, det taler så klart for seg selv.
Odd Tore
Amund Blix A.
Alt er jo allerede sagt, men dette var utrolig bra!

Mvh

Amund
Knut-Inge J.
Ja, her var jo alt og alle på sin rette plass, som seg hør og bør i dine bilde - personar, horisont, båtar etc.etc. Og dertil FORTELLINGA.... Skulle gjerne visst kor lenge du venta på dette ''decisive moment''. Om ein skulle ta riktig hardt i her, og ønska seg noko annaleis, så måtte det (kanskje...??) vera at båtane vendte andre vegen, men det får jo vera måte på!
Stig Børre E.
Herlig! Her stemmer det meste. Den lille bevegelsen i stokken gjør mye.
Alle elementer er plassert meget bra i flaten.
Merkelig fisketeknikk...

StigB
Ketil K.
Fortellende bilde, der komposisjonen imponerer med geometrisk struktur både i bildet og utover bildekanten i blikkeretningen. Seilene i båtene i bakgrunnen gir også trekanter som forsterker retninger og linjer.
Torild H.
Fortellende bilde - en mann i sitt virke - fint lys, komposisjon som sitter, og som K.K. også nevner: det med trekanter - ser mange av de her, gjentatt i flere varianter som flater, linjer; imaginære og virkelige.

Husker en gang en fotokunststudent som uttalte, nærmest som et hjertesukk: ''Hvorfor skal vi lage all den kunsten, når det finnes så mange gode historier fra virkeligheten''. Sant nok. Kom på dette igjen nå, i.f.m. dine to siste bilder, du har tydeligvis hang til begge deler, og lykkes.
mvh Torild
charlotte s.
kjempebra
charlotte
André M.
Lekkert. Men mangler det ikke en fugl, her??. ;-)

Til bildet: Svært harmonisk komposisjon, og den sterke kontrasten gir hvite, fine flater som framhever de enkelte elementene i motivet. God skildring, Arne.
Håkon K.
Dette var bra. Flott komposisjon, svart hvitt fungerer bra.

Mvh
Håkon K.
Magnar B.
Herleg spill med geometri og menneske… likar kontrasten i avstand mellom båtane og mannen i front. Strenge visuelt fangande linjer og eit leikande uttrykk i andleta … livlig bilde m ein tøtsch av surrealisme. Bra!
Anne-Lise S.
Et utrolig godt bilde både teknisk og komposisjonsmessig. Liker godt ansiktsuttrykkene du får frem her, linjene og formene. Få delikate elementer!

Anne-Lise
Avsluttet .
Det beste bildet jeg har sett på foto.no på veldig, veldig lenge! Alt klaffer...helt målløs nå.
Avsluttet .
Vanskelig å si noe mere, men jeg får bare lyst til såvidt å nevne at det jo rett og slett bare er forbanna genialt.
Tor-A
suye m.
Jeg tror det her er et av det de beste bildene jeg har sett. Nå skal ikke jeg leke proff, men komposisjonen er feilfritt jo. Hvertfall for min del. Likte minen til mannen. Bøyer meg i støvet jeg as..:)
Line Kristin W.
Velfortjent positiv kritikk!

Spesielt fascinerende er det å se hvordan hvert enkelt elements uanstrengte plassering spiller på lag og sammen utgjør helhet og dybde, hvordan hver detalj er innbyrdes avhengig av de andre.
Dette forteller ikke minst om fotografens vilje og evne til å følge et misunnelsesverdig velutviklet indre visuelt blikk.

Flott igjen! :-)
John H.
Enkelt og greit. Men det kunne vel også være greit om vi fikk se hva personene på bildet ser mot?
Arne S.
Takker! :-)
Nils G.
En flott skildring av disse menneskenes verden og anstrengelsene for å hente nødvendig mat. Veldig heldig at de 2 båtene er akkurat der de bør være i billedflaten. Og naturligvis den drepende stokken i en flott vinkel for bildekomposisjonen.
Selv ville jeg ha valgt en helt hvit bakgrunn uten ramme rundt bildet. På den måten synes jeg bildet vil bli ''større'' og havets dimensjoner vil synes bedre i relasjon til menneskenes ''lille'' verden.

Nils
Arne S. G.
Mesterlig!
Så deilig å se et dokumentarfotografi av høy klasse her på dotten.
Når komposisjonen fungerer så vinner fortellingen. Det er de bildene/fortellingene vi husker.

Det at vi IKKE ser hva mennene skotter mot er det som gjør det spennende. Man gis anledning til å skape sin egen fortelleng.

Superlativene strømmer fortjent på, og jeg bifaller.

Jan-Eilert P.
Ja dette var virkelig en perle. Meget fortellende bilde av høy klasse.

Bevist plassering av elementene og som vanlig teknisk flott svart/hvit-foto.

Jan-Eilert
Ivar B.
En forelesining i god og sterk linjeføring og gjentagende former. Herlig positur og uttrykk i personen. Mye av spenningen for meg ligger i at man ikke ser hva som ligger utefor bildet. Dette virker positivt irriterende og setter fantasien i sving. På denne måten bevarer du også en hemmelighet, eller rettere sagt du antyder uten å avsløre hva som egentlig foregår utenfor bildet. Mvh Ivar
Stine J.
Oi! Dette har gått meg ''hus forbi''. Herlig motiv hvor fyren med staken har en utrolig positur og er fint plassert i bildeflaten. Blikket hans sier meg at her skjer det noe morsomt. Mannen til høyre og båtene er med å skape miljø og dybde i bildet. Yes, veldig bra! :)

mvh Stine
Rune S.
Flott bilde i nydelig komposisjon, synes jeg. Dette må da være Smackwater Jack:-) Skulle vært spennede å vite hvordan du har efterbehandlet bildet!?

Mvh
Rune S
Arne S.
Etterbehandlingen består i konvertering til sorthvitt og jobbing med levels. Ingen hokuspokus.

Takker for nye kommentarer!

Rune S.
Gratulerer som ukens fotograf!!! Det glemte jeg i hastigheten. Takk for informasjonen.

Mvh
Rune S
Arne S.
Takk! :-)
Mads R.
Storslagent! Heilt på grensa til utruleg.
aase r.
Dette er det beste bilde jeg har sett på lenge!

Fantastisk osv osv

MVH

Aase
Lars G.
Utrolig bra bilde.Ett av mange bra fra deg. Uttrykket til fyren er prikken over i'en. Flaks? Vel, litt flaks er det vel når alt blir riktig. Men ''flaksen'' er noe fotografen lager med hardt arbeid, og å sette seg inn i det en fotograferer.
Her stemmer alt. Fyren, vinkelen på staken, mannen som står der ute og båtene.
Om dette er tatt digitalt hadde det vært interressant å se en fargeversjon.
Keep up your good work! Lars
Lasse F.
Komposisjonen er flott. Alle elementa kjem bra fram mot den lyse bakgrunnen og kvar av dei spelar ei viktig rolle i bildet.

For meg verkar horisonten på ein spennande måte. Ein kan både sjå på bildet som flatt, men også med ei djupne i bildet.

Lasse


Tor Olav O.
Kommer stadig tilbake til dette bildet. Fin kombinasjon av aksjon og stor ro. Stram komposisjon som holder bra, men på thumbnailen ser jeg også at det kler godt mere luft rundt. Veldig bra !
mvh
Tor Olav
Oddrun B.
Utrolig bra! Digger det for å si det enkelt :) Har ikke mer fornuftig å si og er ikke så fotovant at jeg har mer å tilføye enn det som allerede er sagt:)

mvh Oddrun
Anne Ø.
Elegant, utrolig god komp. Flott å se konsentrasjonen til
han som fører båten og han andre som ser om alt går bra-
Slik jeg oppfatter bildet.

Anne:)
marianne f.
Det bilde her var helt rått. Nesten litt surralistisk. :)

mvh marianne
Avsluttet .
Et meget godt gjennomført bilde på alle måter. Utsøkt komposisjon. Det er en mørk stripe foran han på høyre side som er litt forstyrrende for komposisjonen, men det er jo bare småpirk på et utsøkt bilde.

TaS

John Andre A.
fantastisk fotografi!
John
Arne S.
Takker for alle nye kommentarer! :-)

Ragnar W.
Dette er jo veldig bra, men jeg synes faktisk linjen fra staven blir for nær diagonalen i bildet, slik at det blir en smule statisk.

Kunne vært spennende å se alternative beskjæringer, f.eks. med mer luft over og/eller til høyre.

/Ragnar
Arne S.
Skal se litt nærmere på formatet. Takker for innspill!
Stig Børre E.
Dette bildet blir bedre og bedre for hver gang det dukker opp.
Stort foto - komisk, stilfullt og fortellende. Liker at det er litt trangt i toppen, forklarer på en måte hvorfor mannen er såpass sammenkrøket.

StigB
Erlend B.
Dette er så fabelaktig beundringsverdig. Så absurd og ubeskrivelig moro. Vil ha det stort på veggen!
Tove H.
Ikke mer å si enn at her stemmer alt! Utrolig bra! Du stiller i en egen klasse!
Mvh Tove
Søren L.
Velfortjent skryt her.

Er dette en montasje?

- Søren.
Arne S.
Nei, ingen fiksfakserier her! Noen ganger klaffer det. Men det ligger (stort sett alltid) mye venting og posisjonering bak et vellykket øyeblikksbilde. Dette er ikke bare et knips, for å si det slik.

Takker så mye for alle nye innspill!
Roar B.
Føles rart å plukke fram et bilde nærmest fra 'steinalderen'. Den gang det var liv og røre her på dotten, 57 kritikker og nær 2800 visninger. Hvorfor? Mye folk, selvsagt, stort engasjement og mange fabelaktige bilder. Og, en iboende kraft for å kunne delta i rekken av lange, velfunderte analyser, som var interessante. Og som en kunne lære av.
Her et glimrende eksempel i så måte. Viser fotografiets muligheter. Styrke. Forvandlingen til kunst på aller øverste hylle. Av hvem ? Trollkaren him self, som 'danser med linser'..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu