Gluttsniper ved skogstjernet
Pjuh- pjuh - pjuh - pjuh, varsler gluttsnipa i noen få sekunder før den forsvinner mellom trærne og bort fra skogstjernet. Da vet jeg at jeg er oppdaget av alle skogens innbyggere.

Et forsøk på å lage et stemningsskapende bilde, men jeg lurer på hvor godt jeg har lyktes?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Aleksander M.
Hei
Dette bildet hadde jeg sansen for!
Jeg synes du har klart veldig bra å skape en stemning!
Veldig flotte farger synes jeg. Synes også du har lykkes i panoreringen og bildet er akkurat passe uskarpt.

Mvh Aleksander
Ivar B.
Som stemningsbilde har du lyktes meget bra synes jeg. Et herlig lys som oser sommer og den litt flyktige bevegelsen av fugl i flukt slik vi ofte ser den. Bildet gir meg en god følelse og fint skildret naturopplevelse og da har du vel kommet langt på vei skulle man tro. Ideelt sett ville jeg nok sett hodet på bakerste fugl en tanke skarpere. Mvh Ivar.
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Mye fine bilder i det siste, ser jeg! Og dette intet unntak. Liker også den fine stemningen i bildet, men syns nok at de utbrente områdene nederst til høyre tar vel mye plass. Kappe litt? Vet ikke, kanskje det forstyrrer balansen i bildet.

Kær kveðja, Jóhann
Bent O.
Hei Kjartan, synes du har lykkes ganske bra med bildet. Har fått mer o mer sans for denne type bilder. Er enig med Johann i at det lyse feltet nede til høyre tar vel mye oppmerksomhet. I tillegg til dette synes jeg treet som deler bildet på midten er noe forstyrrende. Tror kanskje tenkt meg et kutt i bunnen, men ser faren for å få speilingen av bakerste fugl for tett ned i bildekanten. Absolutt et severdig bilde Kjartan.

mvh Bent
Espen B.
De forrige bildene dine ble jeg nesten målløs av. Min ærlige mening om dette bildet er at jeg dessverre ikke synes det var noe spesielt med det, beklager. Mye fart her og ideen er bra men det blir ved det liksom. Bedre lykke neste gang.

mvh
Espen Bergersen
Kjartan T.
Takk til dere som har gitt tilbakemelding. Godt å høre litt om bildet fra flere her. Har ingen invendinger mot det som skrives, og jeg setter pris på at du er ærlig Espen Bergersen. Trykk til når du vil under bildene mine.

Morsomt å høre at andre kanskje finner noe stemningsfult i bildet. Jeg føler selv noe når jeg kikker på dette, men det er også et men...
Svein B.
Helt klart mye stemning i dette bildet Kjartan. Det lyse feltet nede hører vel med i mine øyne- der har du den lave kveldsola(?) som gjør mye av stemningen. Selvfølgelig bidrar gluttsnipene med sitt også ;) En flott vader- men jeg synes den er den vanskeligste å ''hanskes'' med. Men det er flott stemning der gluttsnipa er, mye lyd i den. Panoreringen er fin, det er noen detaljer (trestammer eller noe i den dur) i bakgrunnen som trekker blikket til seg litt- men helhetlig er dette et godt bilde synes jeg.

Mvh
Svein B
Ole Martin D.
Hallo Du.Som noen sier så det lyse partiet for lyst og for å være helt ærlig Kjartan, så ble dette litt midt i mellom. Du har bedre en dette!! Sur i dag.
Ivar B.
En kjapp kommentar igjen. I mine øyne så må det lyse feltet nede være med. Trekker oppmerksomhet gjør det så absolutt, men mye av stemningen i bildet er avhengig av dette lyset i mine øyne. Mvh Ivar.
Ole Birger S.
Tja, jeg synes nok du har lyktes bedre med mange av dine tidligere stemningsbilder. Jeg tror at skal et stemningsbilde bli bra for betrakteren, så må bilde vise en situasjon/stemning som betrakteren selv har hatt en positiv opplevelse med tidligere. Et bilde blir da en ''trigger'', og henter fram en tidligere opplevd stemning. Hadde jeg hatt en opplevd situasjon, positiv sådan, med gluttsniper en sommerdag, så hadde jeg trolig likt bildet mye bedre. At du som tok dette bilde, opplever en god stemning, har jeg derimot ingen problemer med å forstå. mvh obs
Kjartan T.
Takk igjen for fornuftige kommentarer. Ole Martin jeg tror du har vrangstilt dataskjermen din:) Men godt å høre din oppriktige mening om bildet.

Takk også til Svein, Ivar og Ole Birger for fornuftige kommentarer som gir litt å tenke på og en klar mening.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu