Tankefull
Fra gamlebyen i Havana, Cuba
Bildet inngår i albumet Cuba -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-27 12:17:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-27 12:18:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Anne Lene B.
Hei Nina
Nyyydelig, skarpt portrett med flotte harmoniske farger!! Jenta er svært godt plassert i bildeflaten og du har fanget henne i et fint ettertenksomt øyeblikk!!
Det er to jeg føler stjeler litt oppmerksomhet , sykkelen og lysstoffrøret, det kunne vært spennende å se en versjon uten disse elementene. :-)

Hilsen Anne Lene
Oddvar T.
Jentas ettertenksomme og litt såre uttrykk er virkelig bra! Men det er mye annet rart rundt som får bildet til å virke nokså tilfeldig komponert, og som stjeler oppmerksomhet.
Jeg synes det blir mye bedre om du kutter hele sykkelen og vinduet øverst. Da får du en fin fokus på jenta, samtidig som du beholder noe av miljøet rundt.
Ellers ser er bildet lagt ut i AdobeRGB, noe som forklarer litt for blasse farger etter min mening. Fargene er fine i Photoshop.
PS. Blenderen er 11, ikke 5.6 :-)
Cornelia T.
Hei Nina,
Fint portrett av jenta, fanget i rett øyeblikk. Er enig med Anne og Oddvar om at bildet kunne vært litt mer ryddig, i hvert fall uten lyset øverst. Sykkelen har jeg ikke SÅ store problemer med når det gjelder komposisjonen.
mvh,ct
Nina S.
Takk for kommentarer. Forstår innvendingene mot for mange elementer og regnet med at de ville komme.
Jeg valgte å ta dem med for å beskrive miljøet rundt denne jenta, det vi ser bak er en butikk, mange butikker ser sånn ut i Havana, og de slitte omgivelsene blir framhevet av den gamle sykkelen.
Legger ut en kuttet versjon.
Og takk Oddvar for blenderkorreksen, har nok vært litt slurvete her.
Mvh Nina

Steinulf L.
Ikke mye å tilføye. Skjønner at det er en miljøskildring. Hadde kanskje vært bedre om du hadde gått litt lenger bort. Savner beina...
Tom E.
Hei Nina - jeg ville også heller hatt mer rundt. Du har likevel fått med nok til at det gir meg den slitne triste følelsen. That aside - den store beholdningen i dette bildet er jenta og utrykket hun har. Både posituren og ansiktsuttrykket har en enorm tristhet som nesten gjør vondt. De slitne og uryddige omgivelsene bare forsterker dette for meg.

Mvh TomE
Anne Lene B.
Hei igjen Nina
Jeg må bare få korrigere meg selv litt. Jeg skjønner ønsket ditt om å dokumentere og formidle de slitte omgivelsen for det er svært godt sett, og omgivelsene speiles ikke minst i jentas sårbare uttrykk og positur. Jeg var slurvete når jeg snakket om fargene, det jeg mente å si er at hennes klær gjør at hun står naturlig ut og blir et midtpunkt, men jeg føler fortsatt at den grå sykkelkurven stjeler litt oppmerksomhet, det skal bli spennende å se den kutta versjonen, mulig den må være der.

Hilsen Anne lene
Odd Tore S.
Tankefull eller søvnig, kanskje begge deler?
Uttrykk og positur på jenta er talende.
Utsnittet er jeg tydeligvis ikke enig i, fordi jeg med en gang scrollet slik at toppen forsvant helt ned til rett over sykkelstyret. Mulig at et kutt i høyre side også hadde gjort seg, ville gitt mer fokus på jenta og fortsatt beholdt nok miljø slik jeg ser det.
Du har kuttet føttene, ingen stor sak, men jeg har fortsatt litt problemer med slike kutt som tar vekk bare litt. Enten ta med alt eller kutt mer. Ser ikke hvorfor det skulle vært et problem å ta med føttene her.
Bra miljøskildring, men med noen spørsmålstegn når det gjelder utsnitt.
Odd Tore
Stig Håvard D.
Hei Nina. For en fred i kaoset. Fantastiske toner, og veldig god komposisjon. Omgivelsene går i jordtoner, og alt virker slitt. Eksteriørt uttrykker jenta sterke farger og kontrast til sine omgivelser. Så kommer positur, og anskitsutrykk og gir dette bildet sjel og link til tittel. Jeg lerser ovenfor at mangen klør i saksa, og vil sakse både her og der. Ikke enig. Bildet står som støpt med - hud og hår. Omgivelsene er skal jo være grunnlag for å kunne sette seg inn i hva hun tenker på. - Dette bildet er en fantastisk skildring. Føler nærvær til situasjonen, som om jeg skulle ha vært der selv.
Geir F.
Jeg må si jeg falt for dette bildet. Alt ''rotet'' rundt bør være der. Det er dette som forteller historier i bildet. Men jeg også skulle gjerne kuttet noe. For meg blir hodet noe uheldig plassert nesten midt i bildeflaten. Ville derfor kappet noe i høyrekant for å få henne ut av midten. Tror heller ikke at det med et slikt kutt blir fjernet nevneverdig av informasjon i bildet.

Men fremfor alt har du her fanget et sterkt uttykk av en skjebne fjernt fra vår materielle velstand.

-fløde-
Stig Børre E.
Spennende bilde. Litt uortodoks komposisjon og rotete omgivelser. Fint med de avdempede fargene i miljøet og den knall oransje tskjorta til jenta. Teknisk bra. Liker dette.
Havana må jo være en utrolig spennende by for oss med over gjennomsnittet fotointeresse! Kommer det noen bilder av bilparken? Spennende med de gamle amerikanske flakene...

StigB
Sondre S.
Hei! Må si at dette var et interessant bilde. Ville nok kuttet en del av toppen og en del av høyresiden. Kansje senke fargenivået en smule og øke kontrastene?

Sondre
Linde G.
Hei

Ei nydelig jente , veldig flotte farger. Ville ha kuttet eller croppet vekk lampa i taket. Eller lysrøret. fargene er bra, men så liker jeg også litt mye metning og litt harde kontraster.
Supert bilde , vakker jente.

Hilsen
Linde Gilberg
Nina S.
Takker så mye for nye kommentarer.
Har lagt ut forskjellige versjoner etter forskjellige kuttforslag.

Enig med Odd Tore, skulle så gjerne hatt føttene med.
De er dessverre ikke med på originalen. Synes ofte når man er ute, særlig gatefotografering, at man har så dårlig tid, jeg har ihvertfall en tendens til å stresse med det. Ofte har man bedre tid enn man frykter, det hadde tatt meg et sekund ekstra å få med disse føttene.
Mvh Nina
Anne Lene B.
Hei Nina
Jeg tror jeg velger meg versjon 2. Portrettet er vakkert og inngir en sårbarhet som kommer så godt frem. Jeg føler at jeg får nok informasjon om en vanskelig hverdag av bakgrunnen som ser sliten ut, men det er henne som er hovedpoenget for meg. Hennes positur og uttrykk er så sterkt og slipper å komkurrere med andre elementer i denne versjonen. Hun er fint plassert i bildeflaten!! Knallbra dette Nina, gleder meg til flere møter!! :-)

Ha en fin helg!!

Hilsen Anne Lene
Steinulf L.
Synes v#2 er mest vellykket.
Stine J.
Hei Nina,

V2 for meg også. Er bildet ment å fortelle noe om miljøet rundt, bør også miljøet bidra til historien. Her syns jeg sykkelen og lysrørene i taket i v1 sjenerer mer enn de bidrar. Dermed v2 som er et tankefullt og bra bilde av en tankefull eller trist jente. :)

mvh Stine
ingeborg w.
Hun ser trist ut synes jeg. Det passer godt til det slitte miljøet og sykkelen. Så lenge det er så lite av sykkelen med kan den like godt kuttes bort. Jeg skulle gjerne sett et bilde med hele sykkelen og hele jenta, altså mer nede og til venstre, mindre til høyre og oppe. Jeg skjønner det er umulig å få til men i en ideell verden...
Chr. G.
Jenta er grei, men bildet det framstår rotete og jeg får ikke inntrykk av at omgivelsene er tatt hensyn til. Bilder der miljøet (og gjerne rotet) spiller en rolle i komposisjonen og linjeføringen er nok å foretrekke framfor et rett-på opptak der det ikke klart framgår at omgivelsene er bevisst inkludert.
Bergliot E.
Flott men samtidig litt trist stemning i dette bildet. Men sånn var kanskje verden til denne lille jenta, og da har du formidlet situasjonen godt. Er enig i at den sykkelen ikke burde vært med. Hadde det nu vært bare en gammel skranglete sykkel, men den grå kassa tok for mye av oppmerksomheten i bildet. Så dermed falt min smak på v2 her.

Bergliot:)

PS! Du har forresten mange spennende bilder her!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu