- Januarkveld ved Vojen -
Sjølv om det bles kuling i dag så måtte eg ta ein tur til Vojen, pga at eg har ikkje vore der i 2007. Eg kom ikkje ned før solnedgangen var over under eit tungt skydekke og det mørkna fort, slik at dei store bølgene fekk eg ikkje fotografert i dagslys. Neste gong skal eg ned i dagslys når slike bølger herjar. Det vart ein kald tur pga kald vind og litt regn. Månen lyser opp rullesteinane i forgrunnen.
Her måtte eg ha midtstilling pga ein båt i høgrekanten.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-01 01:07:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-01 01:26:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5
  • Lukker30s
  • FilmtypeDigital ISO 160
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløysar. Eg skulle tatt med noko til å henga under stativet i vinden, men festa det litt mellom steinar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236821} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Geir F.

Hei i natten Tone.
Du gir deg ikke med dette motivet, og det skønner jeg. Du finners tadig nye grep på et kjent og kjært motiv. Her er det alle steinene i forgrunnen som danner en sammenhengende rekke som gjør bildet så delikat og vakkert. Det gir en litt trolsk og mytisk stemning synes jeg.
Lyset i bakgrunnen ville jeg nok lagt mer i det gylne snitt... men samtidig: Det fungerer dette også.

Beste hilsen
-fløde-
Avsluttet .

Hei Tone!
Enig med Geir,enda et flott bilde fra Vojen,stemningen er litt mystisk,steinene i forgrunnen lager dybde og steinene som går ut i sjøen på høyre side forsterker denne følelsen.Lyset på pynten gir liksom håp i mørket.Finfin stemning:-)
Hilsen Tone!
Ivar B.

Litt tung og dyster stemning, men flott. Jeg velger versjon en da jeg synes det er viktig at fyret midtstilles. Forrgrunnen har såpass mange elementer at midtstillingen av fyret gir bildet litt mer ro. I versjon 1 ledes blikket fint gjennom forgrunnen til bakgrunnen, mens jeg i versjon 3 der fyret er mindre midtstilt, blir blikket vandrende fram og tilbake i forgrunnen. Flott formidlet naturstemning. Mvh Ivar.
hilde b l.

Hei Tone,
Flott bilde igjen fra deg. Jeg liker det tunge uttrykket her. Flott med fyrlyset som nesten bli som en liten sol i horisonten. Jeg velger versjon 2. Der himmelen har fått mye rom, og du har kuttet litt på venstre siden. Syns kanskje husene helt i venstre kant forstyrret den ellers rolige og fine stemningen i bildet ditt. Flott dette.

-hilde b
Steinulf L.

Vakkert dette. Synes at det er fint at du kommer tilbake til samme motiv på forskjellige tidspunkt. Spennende å se hva du greier å få ut av dette relativt enkle motivet. De tre utsnittene uttrykker forskjellige stemninger. De fungerer alle fint og det blir feil å velge kun et av dem.

Godt jobbet.
Rune S.

Meget vakkert og rogivende nattbilde. Fin stemning med blinkende fyr og stjerne på himmelen. Fine aftenstoner på himmel og landskap. Jeg synes versjon #1 er mest behagelig for øyet.

Mvh
Rune S
Stine J.

Hei Tone

Tydelig at du er glad i Vojen. :) Jeg liker tonene godt i dette bildet, litt dystert men også rolig og fint. Litt ubalanse i komposisjonen, men det kommenterer du jo selv også.

mvh Stine
ingeborg w.

Rolig kveldsstemning med dype blåtoner du har fått fram her. Jeg ville nok beveget meg litt mot høyre og svingt kameraet litt mot venstre for å få fyret mer i høyre billedkant og mindre hav. Dette forutsetter selvfølgelig at det ikke var stygge lagerbygninger eller noe rett utenfor venstre billedkant. Står det bil med lyktene på og lyser på steinene nede til venstre?
Tone A.

Hei
Takk for alle kommentarar og gode råd. Her står eg i le rett attmed eit naust, pga at det bles slik ute ved rullesteinane lengre til høgre at eg ikkje hadde sjanse til å få stativet til å stå i ro. Difor vart det denne vinkelen, pga at eg ikkje med hadde noko tungt å henga under stativet. Og om ein kler seg godt i slikt eit ver, så er det jo ansiktet som får lida i den kalde vinden trass i skjerfet.
Likevel gjer eg det gong på gong, pga at det er ei oppleving å stå der i mørket og oppleva naturen sine krefter avbroten av litt fugleskrik av og til.
Dei kvite husa på høgresida er Hå gamle prestegard som er to hus som blir brukte til diverse kunstutstillingar.
:) Tone
Avsluttet .

Hei Tone
Det kan se ut som om det er v2 som gir meg mest her. Vet ikke helt men føler at steinene i forgrunnen på v2 skaper en bedre dybde i bildet. Flott levert, meget vakker stemning.
Jeg tror jeg ville tatt å klonet bort de flyene som står i kø i venstrehjørnet, de venter vel på klarsignal for landing på Sola:)

Eller kanskje det er fugl:)
Det er i grunnen ikke så mye mer å si om bilde, flott flateinndeling, god balanse og bra lyssetting.

Jeg orker nesten ikke tanken på å dra ut i slikt vær vi har for tiden, bra med en stemningsrapport i fra deg.

mvh arild
Torbjørn K.

Hei Tone

Fin kveldsstemning i dette bildet. Jeg liker best utsnittet i v2, da jeg synes det blir vel mye stein i de øvrige. Som jeg kanskje har sagt noen ganger før, så synes jeg forgrunnen blir for mørk og tung. Prøv med gradert gråfilter eller highlights/shadows neste gang :-)

Torbjørn
Jan Frode A.

Joda Tone, du bør utropes til ambassadør av Vojen! :-)

Jeg har sikkert skrevet det tidligere også, at du med bildene fra dette stedet i alle fall har gjort meg nysgjerrig, og at dette er et sted jeg må prøve å få besøkt neste gang jeg er på de kantene.
Jeg sitter og veksler litt mellom versjonene 1 og 2. Klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken av disse, men heller nok mest mot versjon #1.
Jeg liker forgrunnen. Litt mørkt i steinene, men egentlig syntes jeg bare det forsterker stemningen i bildet. Sånn sett har du valgt et godt kamerastandpunkt, bare litt synd at den store steinen mot høyresiden tangerer steinrekka (molo?) lengre uti sjøen.
Brytningene i sjøen og mot sand- og steinstranda der bak, er gode detaljer som gjør mye for bildets helhet. God 'gnist' i fyrlykta, og det lysglimtet blir et ekstra interessepunkt. Tror jeg ville ha dempet ned de andre lysene innover landskapet. Et lite irritasjonsmoment er det hvite oppå himmelen oppe mot venstrehjørnet. Sånn sett er kloneverktøyet en god ting ;-)

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu