Forlatt sommerfryd
Noen som kan tipse om beste farge for bruk ved sepia duotone? Jeg synes ikke jeg finner riktig tone, det blir enten for gult eller for rødt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-02 18:14:10
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Utrolig flott stemning i dette bildet.Enkelt både i farger og komposisjon,og rett og slett lekkert:-)
Hilsen Tone!
Kjell G.
Jeg synes v1 formidler vinterlyset bra. Badebryggen kunne antagelig vært plassert litt mindre midtstilt.

Fin vinterskildring dette, Ann!
Avsluttet .
Versjon 1 er lekker. Myke fine vintertoner. Komposisjonen blir jeg litt usikker på. Litt lavere standpunkt kanskje?
Odd Tore S.
Så det ble ingen blåveis på deg, Ann?
I stedet fant du Dagen med snø.
Jeg synes at dette ble vinterlig, enkelt og pent, alltid litt spesielt med åpent vann, snø på trærne og tåke, og så badebrygga, da.
Om du skal ha med treet med snø, kryr det vel ikke av kamerastandpunkter her, kanskje litt mer klaring mellom tre og brygge? Uvesentlig etter min mening.
Men det er endel flekker på skjermen min som flytter seg når jeg scroller. Litt støvrens ville gitt et renere inntrykk.
Odd Tore
Ivar B.
Velger meg absolutt versjon 1 som har et vart og fint kontrastløst lys. Føler at mye av stemningen i bildet ligger nettopp i dette vare og kontrastløse. Følelsen av vinter er rikt ivaretatt i denne versjonen. Litt usikker på komposisjonen. Første tanke var at det ikke henger helt sammen, men etter å sett på det en stund og flere ganger så vinner det seg. Bildet har tre elementer som fort kan konkurrere om oppmerksomheten og gi flakkende blikk. Midtstillingen av badebrygga er derfor svært viktig i mine øyne da den låser blikkets fokus bedre og bidrar med ro i bildet. Ro er også en stemning som bildet formidler og dette forsterkes med midtstillingen. Spørsmålet ditt er nok ikke jeg rett mann til å svare på, dessverre:-) Mvh Ivar.
Nina S.
Likte godt v2, liker de blå tonene du får fram.
Ble også en fin kontrast til snøen på greina og stupebrett.
Mvh Nina
Stine J.
Hei Ann,

Nydelig vintersteming i et fint komponert bilde. Kulden formelig kommer mot meg i v1. Helt nydelig! I v2 er de kjølige blåtonene også bra, men det blir et litt annet uttrykk.

Til spørsmålet ditt om forslag til farge for sepia duotone, kan jeg foreslå f.eks. PANTONE 7413 C eller 7414 C.

mvh Stine
Steinulf L.
Kan ikke gi deg noen duotone råd, men synes du leverer et fredfyllt og fint vintermotiv. Smak og behag, men jeg synes mest om v#1.
Jan O Ø.
Hei. Nydelig vinterbilde dette her. Mulig det hadde blitt bedre hvis bryggen hadde ligget litt ned til venstre i bildet. Helt klart versjon 1 for min del.
Mvh Jan O.
Knut L.
#1 ! Aldeles lekkert. Fargetonen her synes jeg passer utmerket.
Fin komposisjon - stilig, dekorativt.

mvh
Knut
Erlend K.
Fint motiv, og jeg er nok best begeistret i V1. Du har litt støv på brikken din Ann, så dette kunne du med fordel klonet bort før presentasjonen. I V2 kommer dette klart frem.
Ann F.
Takk for kommentarer, og ja, jeg har oppdaget at jeg har støv på brikken- har nettopp hatt en frustrerende stund med å prøve å blåse det bort før jeg griper til hardere ''lut''. Må ta noen prøvebilder mot lyset i morgen.

Stupeplattformen kunne gjerne vært litt mer midtstilt mellom tre og øy. Det ville betinget tre-fire skritt t.v. for min del. Etterfulgt av en rask ''nedstigning'' på ca. 2,5 m og et sannsynlig behov for blålysbil. Det samme med lavere standpunkt, bare at da ville fallet vært nærmere 3,5 m (som dere forstår, stod jeg ytterst på en liten ''fjell''knaus).
Etter hvert har jeg kommet til at det er bra som det er, tyngdepunktet i greinene-stupeplattformen-tangen t.v. lager en diagonal, og stupeplattformen peker mot et parti hvor lyse tonr gradvis endrer seg. Og jeg er rimelig fornøyd med gjengivelsen av det fullstendig retnings- og konturløse lyset. Alt i alt bortimot OK er min egen dom.
:-)

Og takk for tips om sepiatoning, skal prøve dem ved anledning.

Mvh Ann

kåre l.
Oi hvilket flott sylskarpt tre :-)
Voldsom fin kontrast mot det duse.
Dette likte jeg :-)
Stig Børre E.
Flott tåkestemning og fin tonegradering.
Motivet er veldig bra, men jeg syns ikke komposisjonen er helt i boks (selvfølgelig en smaksak). Den avkappede stammen til høyre bør kuttes vekk - samt at jeg tror bildet vil bli mere spennende uten ''land'' på venstre side. V1 er en klar favoritt når det gjelder toner.

StigB
Tone B.
Her synes jeg du presenterer et flott vinterbilde! Jeg velger meg v 1 da jeg liker fargetonene og lyset bedre i denne. Synes også vinterstemningen er sterkere i denne enn v3. Komposisjonsmessig er jeg enig i kommentaren over ang den avkappede stammen. Ellers veldig flott!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu