*****
løvetann frø med regndråper i vind
Bildet inngår i albumet BLOMSTER OG INSEKTER -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-03 16:07:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-10 17:27:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon macro 100mm 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Annetendra til negativ, dempet fargen på stilkene
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger569
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .
Utrolig stilig dette Ingunn,liker det duse fargene som gjør bildet lekkert,flott med dråpene som henger i løvetannfrøene:-)
Hilsen Tone!
Odd E. k.
Hei Ingunn!

Et nydelig bilde, der dråpene kommer fint frem og setter en fin stemning sammen med de duse løvetannbærerne. Skarpheten er behagelig der fine detaljer kommer frem. Lyset og konturene fremmer motivet meget bra. Komposisjonen sammen med utsnittet sitter som det skal her Ingunn!

Mvh

Odd E.
Bjørg S.
Nok et nydelig bilde med duse vakre detaljer. Lekkert med dråpene som kommer så godt frem med de duse fargene i bakgrunne.
Dette var behagelig å hvile øynene på.

Bjørg :-))
Jan Frode A.
Av de to variantene du har lagt ut, faller nok dette best i smak hos meg. Liker kontrastene i nedredelen, med gode linjer som forsterker mønsteret sammen med dråper innfor og utenfor fokusplanet. God balanse mellom det myke og det markerte. Tror bildet vil tjene på en liten beskjæring ifra øvrekanten, til like under den dråpa mot øvre venstrehjøørnet.

mvh Jan Frode
Ingunn S.
Tusen hjertelig takk for fine og positive kommentarer. Hyggelig at dere likte motivet:)
Jeg har lagt ut v2 med et lite kutt i øverkant etter forslag fra Jan Frode.

Hilsen IngunnS:)
Ivar B.
Versjon 1 treffer meg mest. Synes du har funnet en sprek og kreativ variant av et velkjent motiv. Liker det diffuse og drømmende utrykket. Var litt skeptisk til den helt hvite bakgrunnen, men etter å sett litt på det, så tilfører det et litt røfft uttrykk i et ellers mykt motiv. Mvh Ivar.
Ingunn S.
Tusen takk for hyggelig kommentar Ivar;-)

Hilsen IngunnS:)
Tom E.
Dette syns jeg ble veldig fint. Kombinasjonen av sirkler og linjer fungerer godt, og blandingen av duse røde, blå og grønne toner er behagelig å se på. Det diffuse tåkeaktige preget gir stemning til bildet. Er litt usikker på om et par-tre av de mørkeste linjene blir for mørke. Samtidig blir de en kontrast mot alt det duse, så det er mulig at de bør være der.

Mvh TomE
Jan O Ø.
Hei. Et nydelig bilde som jeg liker veldig godt.
Mvh Jan O.
Ingunn S.
Takk så mye til Tom og Jan for positive kommentarer til min løvetann:-)

Hilsen IngunnS:)
Birna R.
Hvor er ''manipulasjonen'' her? Å dusje motivet gør opptak har aldri vært regnet som ''manipulasjon'' selv i de mest fundamentalistiske naturfotokretser meg bekjent.

Utsnittet fungerer dårlig pga av den store lyse flaten nede mot venstre. Forsøk et djervere utsnitt og ikke vær redd for å gi slipp på den nå dominerene diagonalføringen.
Ingunn S.
Hei Bjørn og tusen takk for kommentaren.
Ser du spør hvor manipulasjonen er...bildet er gjort om til negativ og endret i fargene, se normalversjonen her bilde nr. 288552.
Dråpene på løvetannen er ikke dusjet på, men derimot var det lett yr og vind denne dagen:-)

Ang utsnittet er jeg litt enig i at det lyse feltet er for stort, men er redd for å kutte mer da jeg vil miste en del av løvetannen...
Skal prøve å legge ut en redigert utgave så får vi se...;-)

Hilsen IngunnS:)
Birna R.
Skal positiv -> negativ betegnes ''manipulering!'', så tror jeg du må bruke ordet om all fotografering. Reservér begrepet for de tilfellene hvor du faktisk har manipulert innholdet i bildet.
Ingunn S.
Hei igjen Bjørn og takk for informasjonen:)
Jeg trodde at hvis jeg endret bildet på en slik måte at det ikke lenger samsvarte med virkeligheten burde jeg plassere det under kategori manipulasjon, det du sier er at dette er vanlig bildebehandling...
Da skal jeg endre kategori til natur;-)

Hilsen IngunnS:)
Birna R.
Hva er ''virkelighet''? Blir natur uvirkelig om den fanges inn på en sv/hv film?
Ingunn S.
Nei Bjørn det synes jeg ikke det blir, men da ville også løvetannfrøene fortsatt være hvite. Ved neg funksjon blir di sorte, og da er det ikke virkelighet lenger. Slik er MIN oppfatning av saken og jeg respekterer ditt syn.
Kunne kanskje tenke meg en liten kommentar om kuttet i v3, for meg er det minst like viktig som denne diskusjonen om hvilken kategori jeg plasserte bildet i;-)
Hilsen IngunnS:)
Birna R.
Hvorvidt løvetannen er hvit, svart, gul, rødt eller usynlig avhenger av den tekniske fremgangsmåten for opptaket, herunder spektralområdet som anvendes. Intet er mer ''virkelig'' enn noe annet. Jeg har fotografert flere løvetenner enn de fleste og er det noe jeg vet, så er det at en løvetann kan fremstå nøyaktig slik man ønsker, bortsett fra de gangene hvor løvetannen har noen overraskelser på lager for egen del (f.eks. i UV).

Problemet med å bruke ordet ''manipulasjon'' slik du gjorde, er at det mister fullstendig betydning. Når vi støter på manipulering, så har vi ikke lenger noe gyldig uttrykk og må finne på et nytt.
Anne Ø.
Vakkert med litt skarphet og endel dust.
Flott fanget.

Anne:)
Ingunn S.
Tusen takk Anne for fin kommentar:-)

Hilsen IngunnS:-)
John H.
Hei
Virkelig annerledes og fin formidling av et kjent motiv. Versjon 1 for meg. Der har du lykkes best med bildebehandling og utsnitt. du har også lykkes med balansen mellom duse gråtoner ispedd litt farger.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu