Ved regnbuens ende...
...ligger Feistein fyr.

Lyset var nydelig i ei lav vintersol, da værgudene med ett fant det for godt å sende ei nedbørsfull sky over fyret. Det var et spesielt og fascinerende syn.
(19. januar 2007)

Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70 mm
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Rune S.

Meget flott landskapsbile, synes jeg! Flott komposisjon med fine bølger og nydelig regnbue med lokal nedbør. Fyret er jo alltid et flott fotoobjekt.

Mvh
Rune S
Martin E.

Liker dette. fine skarphet i bølgene og en fin farge på himmelen og regnbuen. Veldig godt komponert bilde.

Mvh Martin
Avsluttet .

Ja er det ikke deilig når vi får oppleve sånne syn som dette og i tilegg klarer å få festa dem til minnebrikka:-)Veldig fascinerende syn som du formidler på en flott måte.Herlige farger og en spesiell stemning.
Hilsen Tone!
Tone A.

Hei Hege
Her har du fanga eit spesielt syn over Feistein fyr med både regnbogen like utanfor og regnet som kjemmest som eit slør frå det tunge skydekket.
Vakre blåtonar på himmelen bakerst og forgrunnen med sine friske bølger har eit flott lys. Skarpe detaljar på bølgene og ei flott sjeldan stemning der lyset i forgrunnen gjer også mykje for bildet. Fint eksponert og komponert.
:) Tone
Jan Frode A.

Du har klart å formidle forholdene med det mørke tunge sammen med regnbue, veldig bra. Jeg faller absolutt for den himmelen, og linjene som anes ifra horisonten og oppover mot skyene. Kanskje du kunne gitt på enda mere i etterbehandlingen for å få fram de mørke partiene enda bedre, og dermed skape mere dramtikk på himmelen. Muligens burde regnbuen vært littegranne mere til venstre i bildeflata, så kanskje en beskjæring i venstrekanten kunne vært en idé?

Ellers er der fint driv i sjøen, og linjene fra bølgene som bryter, er fint plassert og bidrar til det helhetslig gode inntrykket av bildet.

mvh Jan Frode
Bjorn F.

Hei.
Synns dette ble svært vakkert.Flott himmel med regnbuen og regnbyene som skimtes, fint med sollyset som treffer bølgene.Meget velkomponert.
Hilsen Bjørn.
Rune L.

Her var det mye vær gitt. Er spesielt bølgene jeg legger merke til. De er klart gjengitt og det er et veldig fint lys som treffer de.

Mvh
Rune
Avsluttet .

Hege, det meste er sagt, jeg henger meg bare på, meget flott motiv..

Ciao

Arne
Knut L.

Blinkskudd ved havets bredd. Her har du fått med elementene i en flott komposisjon. Dette var fint.

mvh
Knut
Odd Tore S.

Regnbue inne i en så kraftig byge er et annerledes syn. Bra med glefs i bølgene, og det hvite fyret står fint mot skura.
Snadder og dramatikk samtidig.
Jeg tok forresten en titt på det i gråtoner også. Da forsvinner regnbuen, men den lyse stripa som kommer i stedet gir mer dramatikk til været som bakgrunn for det hvite fyret. Meget spennende med litt kontrastøkning over horisonten, dog et annet bilde.
Odd Tore
Laurberg G.

Et rigtig dejligt naturstudie, hvor du har fået både den piskende byge, regnbuelyset og den frådende brænding flot afbildet. Mere af den slags. mvh. lau
Hege J.

Tusen takk for mange og positive kommentarer til dette bildet. Det setter jeg pris på. :-)

Jan Frode: Var litt usikker på om jeg skulle la fyret eller regnbuen ligge ''best'' plassert i bildeflaten. Registrerer ditt synspunkt og skal gjøre et forsøk med et kutt i venstre kant.

Ha en god (foto)søndag, alle sammen!

Mvh Hege
Ivar B.

Herlig naturstemning og landskapsbilde dette Hege! Elementene er fint plassert. Bølgen til høyre i bildet balanserer fyret og regnbuen. Liker at du bare har vann i forgrunnen der bølgene innover i bildet gir dybde. Bra! Mvh Ivar.
John B.

Hei !
Stilig bilde...
Jeg har bodd på denne stranda i 5 år, men dette har jeg ikke sett før...
John B.
Anne Ø.

Oj, så vakkert. Har aldri opplevd regnbuen der ute.
Herlige farger og liv i bildet.
Inge S.

Hei.
Et pent motiv dette med liv i vannet og en fin regnbue og litt nedbør
med fin blå himmel og sol. Hva mer kan man ønske seg? :-)
Bra dette.

Mvh Inge
Hege J.

Takk til dere siste også. Fint at bildet falt i smak. :-)

Ha en fin tirsdag, folkens!

Mvh Hege
Geir N.

Et meget godt komponert bilde med god flateinndeling. Fine bølger og regnskyer, regnbuen og fyret setter prikken over ien.
Meget bra.
mvh
Geir
Eivind B.

Stemningsfullt. Godt komponert og presentert. Nydelig bilde. Mvh eivind
Stig Børre E.

Vakkert. Et bilde med mye dramatikk og masse detaljer.
Farger, lys og komposisjon er meget bra. Topp!

StigB
kåre l.

Må bare henge meg på alle de positive komentarene før meg her :-)
Liker hvordan regnbuens bue følger formen til regnet. Også den bølgetoppen som starter å bryte til høyre, den gjør at bildet ikke blir 'tomt' på høyresiden.
Et lite kutt på venstresiden vil jeg støtte
Veldig bra! c'',)
Anne-Grethe S.

Hei

Så grått og trist (faktisk ikkje negativt meint) bilde, men samtidig lyst og friskt i framgrunnen..
Fine bølger som gjere mykje i bildet.
Plasseringen av fyret er alle tiders. Du er veldig flink med detaljer i bildene dine. Fyret i dette bildet MÅ vere med sjølv om det nesten ikkje vises. Skyene som er forma på samme måte som regnbuen var også fine detaljer.

Mvh
Anne-Grethe
Helge A.

Dette er en vellykket komposisjon med flotte farger.
Den klare , friske forgrunnen med 2 bølger som bryter mot stranda og bølgen bak som bygger seg opp, med fyret i horisonten, er et flott bilde i seg selv. Kontrasten mot den mer dystre uværshimmelen med en regnbue gjør dette til et meget severdig bilde.

Helge
Anne-Cathrine B.

Ja, det meste er vel sagt, og jeg er så absolutt enig i at dette var virkelig flott!!

Anne-Cathrine
Hege J.

Tusen takk for ytterligere mange og fine kommentarer.
Ha ei fortsatt god (foto)helg, folkens! :-)

Mvh Hege
Steinulf L.

Dramatisk bilde med fint fanget regnbue. Teknisk bra. Fint bilde.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Hege. Fint bilde med veldig gode farger og lys! Bølgene er også fine, og gir en god kontrast med sin rene hvitfarge. Fyret er godt plassert, og bølgen som brekker til høyre blir en godt balanseelement. Skyene er fine, spesielt liker jeg de over fyret.

vh ingebjørg
Marit O.

Hei Hege
En spesiel situasjon du har opplevd her, er ikke vær dag vi for se dette,mye dramatik og spenning du formidler på en gang her, utrolig pent med regnbuen bak fyre flotte farger i regnbuen og fint med brytningene av bølgene her. Dette syntes jeg du skal være stolt av :)
Mvh marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu