~ nordlys stryker forbi ~
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker10s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237252} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Anna Rosa L.

Å deilig med grønt hus! Nydelig med blått hvitt og grønt!
Kjempefint bilde
-rosa-
Martin E.

Igjen, Kjempefint!
Nydelig farge og komposisjon.

Mvh Martin
Ingunn S.

Hei igjen!
Dette var også nyyydelig. En litt roligere himmel som gir komposisjonen et enkelt og rent preg. Teksten er like treffende her som på det andre. Dette må være en herlig foto opplevelse;-)

Hilsen IngunnS:)
Bjørg S.

Nok en gang et vakkert bilde. Henger meg på Ingunns kommentar, må være herlig med slike fotoopplevelser :-)

Bjørg
Arild P.

Flott bilde!

Likte veldig godt lyset og komposisjonen.

Aeild
Truls L.

Oi.....her var det en flott vinterstemning :)

Mvh Truls
Tom T.

Hei! Synes det bilde overgår det første, fordi det er mer ro i bildet. Det første jeg så var meget godt bilde. Heldig som kan få fanget sånne motiver:)
Anders N.

Utrolig nydelig stemning du formidler med dette bildet. Fint komponert. Liker at du har tatt med såpass mye av himmelen. Mykt og flott. Ett av de bedre nordlysbildene jeg har sett.

- Anders
Marte B.

hvordan tar man sånne bilder? hvor og når?
heeeelt utrolig vakkert!!!
Odd E. k.

Hei Rune!

En flott fotovinkel opp mot huset (hytta) og en fantastiske himmelen med stjernene. Nordlyset fremmer en flott magisk stemningen der det grønne lyset ligger lavt over horisonten. Utsnittet er utsøkt og fremmer begienheten meget bra Rune!

Mvh

Odd E.
Rune L.

Takker for kommentarer.

Mvh
Rune
Ann T.

Hei Rune - du har lagt ut 2 vakkert bilder av dette små hus med fantastiske nordlys-himmellen bak. Begge to er usedvanlig praktfullt, men dette er mitt favoritt. Utsnittet fungere veldig bra og opptaksvinkel er meget vellykket.
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Av alle dine aurora boralis-bilder som plutselig smatt frem her nå, ser jeg at mine øyne ikke hadde lagt merke til dette tidligere! Her synes jeg du lykkes svært godt, og det er hytta som gjør det hele. Jeg synes ofte det kun er landskap som tas med i slike bilder av nordlyset, om enn jeg også har sett andre da, men nettopp derfor finner jeg dette så vakkert. Her har du mer av miljøet, og jeg skulle mer enn gjerne sitti utforbi den hytta en slik kveld/natt som dette for å beundre det vakre skuet! Har hørt at det er litt av en kunst å få frem nordlyset. Har du lyst til å fortelle oss uvitende noe om det!!!???

Anne-Lise
Rune L.

Hei, Anne-Lise!

Å ta bilde av selve nordlyset er i utgangspunktet som all annen fotografering av motiver som endrer seg hurtig, og hvor man må bruke lang eksponeringstid.

Nordlys med mye energi beveger seg ofte svært hurtig (og kan varierere enormt i lysstyrke). I tillegg forsvinner det ofte helt for så og dukke opp helt andre steder på himmelen. I likhet med dyrefotografering krever det derfor mye flaks å få med fengende omgivelser. Man kan jo alltids besøke samme sted regelmessig og vente like tålmdodig hver gang - vel vitende om at nordlyset kanskje driver og bukter seg over himmelen et annet, kanskje like fint, sted.

Selv det å forsøke å ta bilde av et svært energisk nordlys uten forgrunn kan være utfordrende. Siden det til tider flytter eller oppløser seg raskt.

Så kunsten er igjen å være på rett sted til rett tid og ha kameraet klart, pekende i riktig retning - montert på stativ.

Bare pass på at for lang lukkertid gir stjernespor pga jordas rotasjon, avhengig av brennvidden man velger.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu