Ørn på åte
Hadde en kjempedag i havørnskjulet til Ole Martin sist lørdag. Resultatene på brikken sto kanskje ikke helt i stil med hva jeg trodde jeg hadde fått til. Men øvelse gjor vel mester. Føler ikke jeg har helt taket på etterbehandlingen, men jeg prøver så godt jeg kan( og kjartan er heldigvis en tålmodig læremester)!
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-06 12:37:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-06 12:38:30
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-02-07 22:07:13
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 350d
  • Canon 300mm f4 l is
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRaw 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger839
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
erlend g.
utrolig bra!!!!

du får sikkert høre noe om at folk ville sett begge fuglene, og er enig med dem i at det også hadde blitt et fint bilde, men jeg synes dette var artig og litt andeledes.... likte særlig det skarpe hodet til ørna
Aleksander M.
Hei
Jeg ville nok hatt med ørna som E.G. nevnte.
Men dette er jo en kjempeflott situasjon. Skarpheten på hodet hever bildet. BRA!!!!

Mvh Aleksander
Kjartan T.
Ikke noe vanlig ørnebilde du serverer her. Sjelden å se fuglene så skarpe når de er i en kamp, men samtidig ser du sikkert at skarpheten også ødeleger litt av bevegelsen i bildet. Det er kombinasjonen mellom de uskarpe partiene, og sylskarpe klør og øyene seom virkelig er vanskelig å få. Du har mye av det i ørna som er hovedmotivet her, men du mangler litt på komposisjon. Jeg vet ikk om du har sett Miguell Lazas bilder fra Lauvøya, han er vel den eneste som også har klart å få litt form inn i disse situasjonene. Ta et søk på nettet for å se.

Ellers synes jeg ærlig talt at dette er veldig bra. Klart du skulle ha heva kameraet noen hakk og fått med mer av den andre fuglen, men man må jo ha noe å sikte mot - og med et slikt bilde sikter du veldig høyt. Bra Marius!
Ole Martin D.
Du skal være meget fornøyd med dette Marius!! Det er vanskelig når slike situasjoner oppstår , er kanskje fokuser på hovedmotivet og så plutselig er det ein annen som dukker opp,da er det lett å kappe både det ene og det andre. Flott jobba. Det er Miguel Lasa Kjartan mener , med S
Avsluttet .
Kutt rett over den svarte klumpen på treet (i nedre del av bildet) så har du plutselig et bilde med mer action, og et annerledes format.

-Stian Håpnes
Kjartan T.
Jepps, sorry. Jeg retter opp med en link som viser noen av bildene:

http://miguel-lasa.smugmug.com/gallery/381851#P-2-15
Svein B.
Slett ikke dårlig dette. Jeg synes miksen av skarpt og uskarpt er svært bra her, men bildet blir noe ''midt i mellom'' komposisjonsmessig. Ideelt sett kunne en hatt begge fuglene med, evt har Stian H også et alternativt utsnittsforslag som kunne være verdt noen forsøk. Spennende dette Marius.

Mvh
Svein B
Marius O.
Hei alle sammen! Takk for raske tilbakemeldinger!

Har nå lagt ut to nye versjoner, med forskjelig kutting i bunn. Personlig likte jeg v2 best.

Selfølgelig skulle jeg ønske at begge fuglene hadde vært med, men det er de ikke i utgangspunktet. Bildet hadde da også blitt bedre komposisjonsmessig!

Så neste gang skal jeg heve kamera noen hakk, når det brygger opp til en kamp!

Som Ole M skriver er det å få fokus i en slik situasjon vanskelig, men noen ganger blir det treff.

Takk til alle som kommenterer!

Mvh
Marius
Kjell Ivar Ø.
Hei Marius.
Fart og spenning på åte plassen her. Hadde selfølgelig vert artigt med
begge ørnene hele,men det er ikkje altid så enkelt.
Skarpheten sitter der den skal, at venger ikkje er skarpe gjer ingen
ting på et sånt bilde er min mening. Flott dette.
Mvh Kjell Ivar
Gunnar K.
Hei
Synes du har fått til et svært bra bilde her. Som nevnt over ville det nok vært bedre å fått med begge fuglene, men ting skjer fort og det er ikke alltid lett å få alt perfekt. V3 synes jeg blir for avkappet i nedre kant, V1 og 2 er bedre. Nebb og øyne er jo svært skarpe, noe som hever bildet mye, det kunne nok vært spennende med litt mer uklare vinger for å få frem bevegelse, men det er en vanskelig balansegang. Du har god grunn til å være fornøyd med dette. Mvh Gunnar K.
Håkon K.
Tror jeg liker V1 best. Ellers er dette etter min mening et svært godt og annerledes fuglebilde. Bra.

Mvh
Håkon K.
Stig B.
Kjempefin situasjon, det er i slike tilfeller man skal ha både øyne i nakken og zoom som gir større komposisjonsmuligheter. Ikke lett å gjøre noe når situasjonen plutselig oppstår. Fin blanding av skarphet og bevegelse. Liker forresten godt #1 der kråkene utnytter situasjonen til å rappe litt mat.

Mvh Stig
Morten W.
Kjempefin action her, det er sikkert! Har begynnt å helle litt mot å skaffe meg en lyssterk zoom, for å zoome ut i slike situasjoner.
Odd E. k.
Hei Marius!

En meget flott fanget situsajon, der posituren på ørnene er fasinerende. Meget god skarphet, noe som fremmer situasjonen meget godt. Når det gjelder utsnitt, så er versjon # 1 best. De andre beskjærningene amputere bildet. Jeg synest at hvis det skal beskjæres for å fremheve situasjonen bedre, så vil jeg ta utgangspunkt i versjon # 3, der jeg ville beskjært bilde noe mer i høyre del og midt mellom stjerten og bildekanten i venstre del av bildet. Ville samtidig tatt med noe mer av som nesten ligger på ryggen, lik versjon # 2. Dette er en smakssak, men det vil fokusere mer på den aktuelle situasjonen som ønskes fremhevet. Uansett en flott fanget situasjon du kan være stolt av!

Mvh

Odd E.
Eirik G.
Hei,

Synes dette ble et ''nesten'' bilde. Liker godt skarpheten i hode og passe uskarpe føtter. Jeg synes bildet faller gjennom komposisjonsmessig. Slik det er nå synes jeg v1 er best. Hadde du hatt med ørlite grann av hode og nebb til den øverste ørna tror jeg V3 blitt meget stilig. Men som sagt; nesten river ingen mann av hesten..du får skjule deg igjen :-)

EIG
Bent O.
Kjempebra Marius!! Meget bra å få fanget ørna så skarpt i denne situasjonen. Hadde jo vært perfekt å fått med den andre også; men vet jo hvor vanskelig det kan være. Neste gang sitter den. Gratulerer!

mvh Bent
Marius O.
Arti med så bra respons, på et bilde som jeg var helt i tvil om jeg skulle legge ut!


Vurderer å legge ut enda en versjon , med kun fugel og bakgrunn. En liten kloningsjobb altså!

EIG: skal skjule meg igjen ja, å det blir ikke lenge til heller, en sånn dag frister til gjentagelse!

Mvh
Marius
Anne-Lise S.
Her holder jeg meg til din første versjon, om enn V3 også er bra! Synes V1 formidler så mye ekthet og realisme at det er helt utrolig bra dokumentert. T.o.m. fjøra fyker her. Synes også det ble bra med kråkene som i kampens hete mellom kongene koser seg her. Super skarphet og fokus!

Anne-Lise
Rune S.
Meget tøfft, og hva jeg vil tro, uvanlig bilde. Artig også med de rutinerte og coole kråkene. Meget flott fanget!

Mvh
Rune S
Stig Børre E.
V4 er et kjempeløft. Veldig bra og actionfyllt.
Utsnittet rommer akkurat det som er vesentlig og interessant i bildet.

StigB

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu