Praktærfugl
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 300 2,8 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger871
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237770} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Aleksander M.
Hei
Flott bilde av praktærfuglen. De er veldig flotte.
Fin blå bakgrunn og bra skarphet.
Her har du fått et bra fluktbilde i tillegg til bilde av en flott fugl.
Meget bra bilde!

Mvh Aleksander
Odd E. k.
Hei Kjetil!

Meget flott fanget, der skarpheten er god sammen med fargene og detaljer i fjærdrakten. Noe mer luft foran fremre fugl har vært ønskelig. Posituren til fuglene er meget bra der de holder en fin avstand til hverandre. Flott levert Kjetil.

Mvh

Odd E.
Ivar B.
Teknisk er det jo en fryd. Du har vært heldig med at ene fuglen har vingen opp mens den andre ned. Bildet er selvsagt godt, og det ligger nok mye arbeid bak for å lykkes. Likevel synes jeg ikke dette har samme nærven og historien som kjennetegner mange av dine fuglebilder. Mvh Ivar.
Knut Børge S.
Hei Kjetil!
Et meget flott fluktbilde av den sjeldne Praktærfuglen. Fin skarpeht som fremhever detaljene i fjærdrakta. Nydelige farger på denne flotte fuglen. Meget vellyket bilde Kjetil!

Tipper bildet er fotografert langt nord i landet eller på svalbard??
mvh KBS
Odd Tore S.
Etter det jeg kan begripe må dette være et pangbilde av en fugl som jeg ikke visste at eksisterte. Ikke så rart heller når jeg ser på antall og utbredelse.
Nå ble jeg nødt til å finne ut mer om den, og kan vel bare si at som artsbilde med fart har jeg ikke sett noe som overgår dette.
Det virker nesten som om hanen har øyekontakt med fotografen.
Jeg antar at du har kuttet til det du mener er minimum klaring her for å få fuglene så tydelige som mulig.
Enda et imponerende fuglefoto her på dotten.
Odd Tore
Kjell Ivar Ø.
Nydelig fluktbilde, utruleg skarpt og fint. Flott blikk på hannen.
Mvh Kjell Ivar
Kjell Sigurd S.
Meget fint fluktbilde Ketil. At arten er sjelden gjør det ekstra interessant. Teknisk er det svæt godt. Skulle jeg pirke så ville jeg sett noe mer luft i fluktretningen, men det trekker overhode ikke ned totalinntrykket. Posituren på hannfuglen er svært severdig. Fuglebilde av høy klasse.

Kjell S
Egil Joachim J.
Flott komposisjon, eksponering og motiv. Kjempebra!
Kjetil S.
Nydelig fluktbilde av fine fugler. Teknisk topp, og perfekt skarphet. 1/1500 ser ut til aa vaere akkurat passe lukker her.

mvh Kjetil
Eirik G.
Herlig vinkel og skarphet. Synes også komposisjonen er god. Noe antydning til støy i hannens svarte bakkropp er det eneste jeg har å utsette. Et herlig artsbilde dette!

EIG
Kjell G.
Pluss for blikkontakten med fuglen til høyre - hannen - samt antydningen til bevegelse i vingene. Minus for snaut luftrom til venstre samt litt monoton bakgrunn.

Det er mange flere plusser enn minuser i et så bra bilde som dette!
Ketil K.
Takker for kommentarene til dette artsbildet - det er kappet litt ned i forkant av Fotono layouthensyn. Bildet er ganske riktig tatt på Svalbard. Det jeg selv liker best med bildet er at hannen snur hodet på skrå mot kameraet, slik at det vakkert fargede blisset kommer godt frem. I tillegg er fokusplanet kommet noenlunde riktig på begge fugler.
Stian H.
Du verden!

Alt er sagt. Føyer meg inn i rekken av rosende kommentarer; kjemfeflott bilde!

Stian
Svein B.
Mye flott å se for fuglefolka her i dag/kveld! Her har du jo et eksemplarisk dobbelt-fluktportrett av en småeksklusiv, og ikke minst vakker art Ketil. Foruten at bildet er glitrende teknisk er det også spesielt bra mht presentasjone av artskjennetegn- her får vi begge kjønn i ett bilde, i flukt- i positurer som beskriver ALLE detaljer for denne arten- hannens vingepositur gir oss rygg og vingetegninger, og hunnens karaktertrekk er også godt med.

Skulle jeg finne NOE å legge til som et ønske for et slik bilde måtte det være at fuglene var plassert litt høyere i bildeflaten, og at vi kunne skimte Svalbardfjell i bunnen........men det får da være måte på hvor kravstor en skal være og! Dette er meget flott Ketil.

Mvh
Svein B
Robin J.
Støtter all rosen du har fått. Skikkelig flott bilde av en ikke altfor ofte vist art her inne. Mvh RJ
Trond H O.
Flott bilde av praktærfugl i flukt

Mvh Trond
Øyvind A.
Teknisk sett er det fint. Som avbildning av hvordan disse ser ut i flukt, fungerer det selvfølgelig. Men det blir for sterilt og rett på til å gjøre inntrykk utover det.
mvh
Ø.
Anne-Lise S.
Flotte fugler dette her, og spesielt liker jeg den bakre som har disse fine tegningene på kinn og hode. God fokus av praktærfugl i flukt dette her.

Anne-Lise
Bent O.
Pent Kjetil!! Lite luft foran første fuglen er nevnt. Var jo på samme turen regner jeg med, men jeg klarte ikke å få fanget denne krabaten. :-)

mvh Bent
Rolf S.
Dette var ett blinkskudd mer er det ikke å si om den saken, gratulerer!
Mvh Rolf
Rune Edvin H.
Hei. Dette var i grunnen et fint familiebilde. Får vel ikke kommet med så mange forbedringsforslag selv om det er kritikksidene :). Enkelt og pent.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg må bar henge meg på her. Bildet er utrolig flott. Jeg tror ikke at jeg har ikke sett denne arten før, og ble meget fascinert. Meget bra. Teknsik på topp.

vh ingebjørg
Bjørn H.
Hei Ketil.

Shit, ..... jeg har for liten skjerm. Ser jo bare 1 1/2 fugl :) nå må jeg skifte den også ..... puuhh ... !!!

Bildet er ikke det mest spennende i innhold, men du verden for en oppvisning i teknikk, farger og eleganse ....

Bjørn.


Geir Arne M.

Skikkelig treff - meget bra teknisk , komposisjonen synes jeg er fin. Kanskje jeg ville hatt litt mer luft på begge sider. Hvor er det tatt Ketil ?


mvh
geir
Ketil K.
Takker for nye kommentarerer - bildet er som nevnt fra Svalbard Geir. Bjørn du får se på en fugl av gangen da?
Arne S.
Praktfull fugl. Gjennomført greit fluktbilde. Men det treffer ikke magen.
Ketil K.
Jeg er enig i innvendingene om at dette blir vel sterilt, mangler bakgrunn og innhold utover det artsmessige. Lover å komme sterkere tilbake.
Jan-Eilert P.
Det holder for meg! Nydelig bilde av praktærfugl i flukt.

Skjermen her på jobben er erfaringsmessig litt blass. En anelse mer kontrast hadde gjort seg, men tørr ikke stole på denne skjermen som ikke er kalibrert.

Kommer du sterkere enn dette- gleder jeg meg- for dette er bra.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu