slagugle
endelig fikk jeg et ok ''jaktbilde'' av denne nattejegeren....
Utstyr
  • 30d
  • canon 300/2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetvente vente vente vente....og fryse....og vente...:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Egil Joachim J.

Stilig action-bilde av en like stilig type! Vente og fryse kan jeg godt tro på - men at du har hatt konsentrasjonen på topp er det ingen tvil om. Godt komponert, skarpt og fint - nydelig bilde!
Egil S.

Jeg hadde ventet i dagesvis...

Meget flott utført.
Skarpt og med ugla i en god situasjon!

Mvh.
-Egil
Cornelia T.

Wow, skikkelig fint bilde, godt fanget i action. Skarpt er det også. Gratulerer.
mvh, ct
Espen B.

ÅJ! En skikkelig slager dette. Har ikke sett jaktbilder av denne karen før og ikke tror jeg det finnes så mange med så bra kvalitet heller. Gratulerer!

mvh
Espen
Ketil K.

Dette er utrolig bra! Gratulerer!

Synd lyset ble så flatt - hadde jo fortjent det perfekte lys, gjerne motlys, med et så spennende og sjeldent motiv. Litt jobbing/lysning med detaljering i mørkt parti i bortre vinge anbefales.
Rune S.

Meget stilig action på slagugla! Et flott syn! Meget bra fanget!

Mvh
Rune S
Svein B.

AAAHH- dette er jo en lekkerbisken av et bilde da! Det er klart at lys med litt liv i ville gjort bildet mer iøyenfallende- men uansett synes jeg bildet formidler en utrolig ''ektehet'' nettopp pga lysforholdene. Og som flere før har nevnt- jeg tror ikke det ligger mange fulle arkiv med liknende bilder/situasjoner av denne arten. Det må jo krible litt ekstra i skrotten på fotografen når en har slike motiv å jobbe med- en drømmesituasjon for alle som er spesielt glad i ugler (noe jeg har forstått du er). Et meget vellykket bilde, både innhold og ''tema''messig, og billedmessig likeså. Gratulerer, og vel fortjent vil jeg også si.

Mvh
Svein B
Robin J.

Støtter all rosen du har fått. Et skikkelig flott bilde av en sjelden art.Gratulerer. Mvh RJ
Kjetil S.

Hei

Meget uvanlig situasjon du har fanget her. Selv ikke karene paa birdphoto.fi har noe bra jaktbilde av slagugle. Naar det er sagt er lyset som nevnt flatt, og fuglen ser undereksponert og dermed lite detaljert ut, og snoen har litt for faa konturer etter min smak.

Kjetil
Morten W.

Meget bra. Fatter ikke hvordan man ''bare'' får et bilde av en sånn!
Aleksander M.

Hei
Bildet er jo utrolig bra fanget, men litt kjedelig lys osv trekker litt ned.

Mvh Aleksander
Trond H O.

Utrolig bra fangt skikkelig action bilde av slagugla, sikkert en fin opplevelse å oppleve jaktende slagugle.


mvh Trond
Eirik G.

Hei og takker for kommentarer! Bildet er tatt mellom tette snøbyger relativt tidlig om morran, så det forklarer noe av lyset. Manuell innstilling av lukker for unngå altfor undereksponert fugl ble bare delvis vellykket. Når det er sagt synes jeg faktisk at den helt utbrente snøen, med noen få gresstrå som eneste kontrast gjør at bildet får et litt grafisk preg og sånn sett fremhever ugla.

Dette bildet er tatt ved Helsinki hvor det for tiden er en større influks av ugler. Mens det i Norge trolig er 0-10 par som hekker, er den der borte omtrent som kattugle i Norge. Immidlertid et ''bonusbilde'', da jeg egentlig var ute for å ta lappuglebilder. Jeg tilbragte 6 hele dager på lappugleåkeren uten å få de jaktbildene jeg håpet. Så kom jo denne uventet frem fra skogholtet i nærheten og reddet uka fotomessig :-)

Eirik
Ole Bernt G.

Et meget severdig naturbilde!
Matias H.

Hei. Dette var et flott Jaktbilde av ei Slagugle. Likte godt fokuset og skarpheten på bilde, men lyset er litt kjedelig. Kjempe Flott. Stå på videre!!
Mvh Matias
Odd E. k.

Hei Eirik!

Et flott uglebilde, der posituren er meget bra og særpreger uglene under jakten. God skarphet som fremmer de flotte tegningene i vinger og kropp. Miljøet passer veldig bra til dette motivet. Flott fanget Eirik!

Mvh

Odd E.
Kjell Arne Ø.

Utrolig gått fanget, grattis!
Terje S.

Grattis med flott bilde. Det meste er skrevet så jeg tar bare av meg hatten og gratulere.

Terje
Jonas L.

Fint blinkskudd av en staselig fugl!

Jonas
Eirik G.

Takker så meget for nye kommentarer!

Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu