Ørner i kamp
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm DG f. 5.6
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239073} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Øyvind A.
Fin situasjon. Synd at den på bakken ikke er helt skarp i ansiktet.
Ø.
Svein A.
Særdeles godt, for å bruke det gamle karaktersystemet. Har selv drevet en del med fotografering av ørn og andre fugler. Vet hvor utrolig vanskelig det er å få fullklaff når flere fugler er i bevegelse. Syntes du har fått et riktig blinkskudd her. At ikke ørna på bakken er helt skarp er i mine øyne et pluss. Det er det som gir meg inntrykket av action. Hadde alt vært sylskapt ville det blitt kunstig. Kjenner sitringen, noe DU sikkert følte da dette ble foreviget, og en god stund etter denne opplevelsen. Toppers
Jarl Johnny J.
Dette var bare helt konge. Posituren på den ørnen på bakken er noe av det råeste jeg har sett. Men jeg må si meg enig med Ø her. Hodet på ørnen på bakken skulle vært litt skarpere. Hadde ikke trengt og være helt skarp men litt skarpere slik at man får litt mer av uttrykket dens frem.
Kunne kanskje prøvd litt lokal usm på øyne og nebb?
Men uansett så er det bare flisespikeri på et slikt bilde. Det er situasjonen her som er konge og den har du fanget mesterlig

Mvh Jarl
www.3j.no
Avsluttet .
Nydelig igjen som amatør er jeg bare helt misunelig, på hva du klarer å oppnå.

Selvfølgelig er jeg enig med det at fuglen på bakken ikke er helt skarp i øyepartiet, men i en slik situasjon må da sånt være tillatt.

Meget bra ut fra mine kunnskaper.

Rune

Eirik G.
Herlig actionbilde! God komposisjon og fart i bildet. Liker spesielt godt at den høyre foten til den øverste ørna kommer såpass godt frem, selv om jeg skulle likt å se den helt skarp. Stort pluss for at litt av nebbet er med også. Likte dette veldig godt. BRA!

EIG
Terje S.
Stjernetreff dette Kjartan. Ungørna blir skikkelig satt ut da gamleøra går inn for landing. Ett flott bilde og ett mål for de neste fridagen mine dette.

Mvh Terje
Avsluttet .
Du verden for et bilde. Hvor lang avstand er bildet tatt i fra?
Svein B.
Oioi, dette er bra Kjartan!! Herlig situasjonsbilde der positur og uttrykk på den unge fuglen er optimalt, bevegelsene sitter flott- og der situasjonen de to ørnene imellom er suverent gjengitt. Akkurat passe rom mellom fuglene, klørne og nebbet som vises på ''angriperen'' er helt vesentlig. Det eneste lille jeg synes kunne vært bedre for bildet var om høyre vinge på angriperen var like uskarp og i en positur mer lik som venstre vinge- men du verden jeg føler meg kravstor når jeg skriver det, for dette er et riktig godbilde fra en slik situasjon.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei
Veldig bra bilde der bevegelsen og sjeldenheten på situasjonen er helt på topp. Fin komposisjon og utsnitt også synes jeg.
Kjempebilde!

Mvh Aleksander
Kjartan T.
Takk til alle for tilbakemelding på bildet. Regner med at avstanden er 40-50 meter på dette bildet.

Hadde mange muligheter nettopp denne dagen, for det var flere slike kampsituasjoner, men dårlig tilgang på lys gjorde det vanskelig. Dette er jeg likevel ganske fornøyd med. Ungfuglen tåler nok mere usm.
Frode H.
Ett ord: RÅTT!

Mvh
Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Å, dæven.. For et treff! Situasjonen er fabelaktig, jeg kan ikke huske å ha sett et så godt kampbilde før. Plasseringen hos de to er veldig god og uttrykket på ungørna er super. Gode farger og lys er det også. Skarpheten trekker ikke end for min del, da den generelle opplevelsen var så bra.

vh ingebjørg
Robin J.
Super treff dette Kjartan. Flott teknisk og fin gjenngivelse av en spennende situasjon. Blir spennende å se neste bilde når de braker sammen..........
Mvh RJ
Thomas S.
helt rått bilde. hvor i namdalen er bildet tatt?
Thomas
Kjartan T.
Takk igjen til dere som skriver kommentarer. Bilde er selvfølgelig tatt hos verdens beste naturguide, Ole Martin Dahle i Flatanger. Du kan kikke på adressen: http://www.norway-nature.com

Ta ellers en kikk på bloggen til Andy Rouse som akkurat nå besøker Ole Martin:

http://www.andyrouse.co.uk/blog.asp
Arne S.
Kraftfullt og herlig ørnebilde!
Rune S.
Dramatisk og flott ørne- og actionbilde. Den sylskarpe kloa midt i bildet gjør mye, synes jeg. Meget flott fanget!

Mvh
Rune S

Ole Martin D.
velfortjent skryt!! Dette er action Kjartan !! Gratulerer.
Einar Y.
Joda Kjartan,300-800`n fortsetter å bekrefte.
Bra bilde fyllt av action,ikke lett å få til uten et våkent øye og raskt kamera...
E.
Kjartan T.
Takk igjen til dere som har tatt dere tid til å gi en kommentar til dette bildet. Godt å høre at mage liker det de ser.
Steinulf L.
Dramatisk og flott. Et ørnebilde utenom det vanlige.
Brita Helen E.
Hei!
OI,, her er de virkelig klare til kamp ja. Jeg ville ikke ha vært den nederste ørna,,så litt småskummelt ut det der. Et fantastisk bra bilde,fanget i rette sekund. Mesterlig utført!

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu