Da lilla ble skapt
Dette bildet er kanskje ikke så kritikkverdig, men det er da noe å se på... Det som jeg liker ved dette, er den ene lille steinen som ligger i det gylne snittet. Den får meg til å prøve å forstå hvorfor jeg tiltrekkes av bildet og er et viktig element som trekker bildet opp, i motsetning til mitt forrige bilde som jeg tok på det samme stedet http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=290560 hvor det er ingenting for øyet å hvile på.

Noe jeg ikke la merke til da jeg tok dette, er formasjonen på skyene og formasjonen på steinene i vannet (og mellomrommet mellom de) som tilsammen lager en slags omvendt S og som skaper dynamikk og spenning. Steinene fører også blikket mot himmelen som er en genial måte å komponere på. Alt dette lå der og jeg så ingenting av det der og da! Jeg var vel for opptatt av fargene på himmelen og hvordan de forandret seg med kvelden.

For meg er det viktig å vurdere egne bilder og prøve å lære av dem. Jeg håper ikke min oppsummering ble for mye. Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på andre synsvinkler og forslag til forbedringer!
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker6s
  • Nei
  • AnnetPhotoshop CS2: Her er en hel del gjort. Først og fremst har jeg fjernet de irriterende støvpartiklene som nok kom fra både linsa og huset. (Ønsker meg 400D). Fargen er ikke redigert, men lys (og skygge) er det. Jeg delte bildet i to deler (himmel/vann) da jeg gjorde dette, for å få riktig balanse, noe jeg nettopp har oppdaget at er bedre i slike bilder enn å redigere hele bildet for seg selv. Det samme ble gjort jeg da jeg gjorde det skarpere for å unngå ''glorie'' rundt landskapet/horisonten.

    Kvaliteten har så vidt blitt svekket, fordi jeg har måttet lagret bildet litt under maks for å få det inn her i den størrelsen jeg ville ha det i. Filen er nå på 299,5kb
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kjell G.
Et bildes intro / tekst er viktig. Bildet er også bra, med spennende fargenyanser, selv om det er noe å hente på oppløsning / detaljering.

Du kommer bra fra begge deler- både tekst og bilde!

mvh kjellg

Andreas L.
Flott, takk skal du ha!

-Andreas
Avsluttet .
Bildet ditt ble flott Andreas, fin komp, og du har også fått fin skarphet, og fine fargetoner. Da det gjelder ditt ønske om 400D, skal du ikke stole på den ''automatiske støvfjerneren'' på dette kameraet, har dette selv, og støv på brikka får du uansett her også! mvh Ulv
Andreas L.
Takker.. Ja, jeg stoler ikke helt på det, men det må jo hjelpe noe og så er det jo en oppdatering med større skjerm og flere megapiksler.

-Andreas
Ivan H.
Hei,

Flott bilde og utrolig fine farger.
Synes det er steinene og lyset på de, som fenger mest med bildet.
Fint med sløret vann.
Flott at du tar med redigeringsinfo, da lærer jeg meg kanskje noen nye redigeringsteknikker.

Ellers ville jeg ikke kjøpt 400D.
Jeg solgte nylig min 350D og kjøpte en 5D. Meget fornøyd.
Støvpartikler er vanskelig å unngå, blås litt på brikken med en ''blåser'' hjelper. Det får du kjøpt på apoteket.

Hilsen
Ivan Holmedal
Andreas L.
Fint at du liker det :). Jeg har prøvd å blåse med blåser og har prøvd å rense brikka, men det ser ikke ut til å virke veldig bra. Takk for tips!

-Andreas
Trym S.
Veldig fine farger Andreas, og bra med en god forklaring.
Ser for meg at du med samme lukkertid kunne fått noen bra bilder bare av et par av steinene i vannet, som bader i gjenskinn av himmelen..

mvh Trym :o)
Andreas L.
Takk. Har de bildene klare for å legge inn her :) Svart/hvitt, men kan legge til farge versjon ved siden av tenket jeg.

-Andreas
Anne Ø.
hei
Liker fargene og dragningen, linjen som jeg opplever
går diagonalt i bildet.

Anne:)
Andreas L.
Hei, takk. Ja, litt enig med det.

-Andreas
Kenneth K.
Dette her er en tanke skjevt til høyre. Eller så syns jeg dette bilde her ble litt spennende. Jeg syns forgrunnen ble litt for mørk. Ellers fin komp og varme farger.

mvh Kenneth
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv! God komposisjon,med den store forgrunnen, lekre farger. Godt valg av lukkertid. Flotte skyer her.
Finner ikke noe å pirke på:)

Inger-Lise
Thorbjørn R.
Bra bilde. God komposisjon og fine farger. Jeg synes ikke forgrunnen ble for mørk. Kreativ og morsom tittel.
Andreas L.
Hei og takk for alles kommentarer :). Kenneth: Horisonten kan kanskje virke skjev pga. fjellene, men jeg rettet det opp i photoshop og sjekket at den ble helt rett. Bildet hadde en veldig mørk forgrunn originalt, har gjort det noe lysere. Synes det er fint med litt lys/mørk kontrast... Takk for fin kommentar!

-Andreas
Brita Helen E.
Hei!
Et nydelig og stemningsfullt bilde der det vakre lyset som treffer steinene gjør hele bildet. Vakre skyer. Komp. er også bra. Flott utført dette synes jeg!

Mvh Brita...
Andreas L.
Så fint, takk skal du ha!

-Andreas
Ole-Kristian T.
Hei og takk for kommentar på et av mine bilder :) Så noen av bildene dine i fjor høst, men så har jeg ikke sett noen på lenge. Skjønner grunnen nå (bildekritikken). Tok en kikk på bildene, og ser at du jobber seriøst med foto og at kvaliteten går framover med stormskritt! Hyggelig å se for en gammel lærer :) Selv er jeg nybegynner og ikke så flink med data, men det er gøy å ta opp en gammel hobby, nå når det er så mange spennende muligheter i det digitale.

''Da lilla ble skapt'' var et alldeles nydelig bilde, utrolig at du ikke har justert fargene på det. Men naturen kan være fantastisk vakker, det er bare om og gjøre å være på rett sted til rett tid. Lykke til videre med bildene dine!
Andreas L.
Ja, jeg prøver å jobbe så proft som jeg klarer, gidder og har råd til i alle fall :) Hyggelig at du legger merke til framskrittene mine i foto, det er litt morsomt å se tilbake på bildene fra 2004, da jeg ble medlem av foto.no.

Jeg har ikke justert fargene, men de blir jo mer fremtredende når jeg justerer kontrast og slikt. En av de viktigste grunnene til at jeg redigerer bildene er fordi de ofte blir for blasse i forhold til virkeligheten. Det hadde vært fint med et kamera som eksponerte det riktige lyset. Det skal vel litt mer erfaring til tenker jeg!

Takk for kommentar, du får ha lykke til du og. Dine bilder ser jo bra ut!

-Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu