Vinterenga
Brøset i Trondheim.
Lørdag 10. februar 2007 klokka 13:33
Temp sånn cirka 8 kjølige grader celsius
Vinteren kom tilbake etter en kort pause
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Leonard L.

Hei !
Flott bilde med ypperlig komposisjon og riktig belysning.

Mvh Leonard
Ingunn S.

Enkelt og pent vinter motiv.

Hilsen IngunnS:)
Stig Børre E.

Dette gikk rett hjem hos meg.
Veldig fine linjer og en perfekt komposisjon.
Mange hadde fallt for fristelsen og laget en highkey variant i s/hv av dette motivet, noe som også ville fungert bra. Liker at du har beholdt farger og tegninger hele veien. De to stråene i forgrunnen sammen med treet skaper en fin diagonal. Veldig bra dette! Dagens høydare for min del.

StigB
Aud Elise S.

Hei Jan Frode!

Her har du funnet treet som står godt frem mot den snøhvite bakgrunnen.
Enkel og fin komposisjon. Det slitte gjerdet som nesten fremstår i siluett er med på å heve bildet. Tror kanskje jeg ville ha kuttet til høyre for den skeive stolpen helt i venstre bildekant. Blikket mitt blir dratt mot den pga litt mer skygge rundt denne stolpen enn de andre, pluss at stolpen også er litt tykkere. Men dette er bare småpirk..
Alt i alt et vakkert bilde som en kan hvile i.

mvh Aud





ingebjørg fyrileiv g.

Fint bilde med gode toner og komposisjon. Linjene i form av spor fungerer godt som diagonaler gjennom bildet og gjentakelser av gjerdets linje. Jeg er litt usikker på om jeg ville ha sett bort fra stråene i forgrunnen for å få et renere preg. -Men det er vel en induviduell smakssak.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Jeg stusset litt med det samme og blir i grunnen ikke enig med meg selv om de to stråa som stikker opp av snøen i forkant. Skal de være med eller ikke? Som også Ingebjørg nevner; et renere preg uten dem?

Men for all del, meget vakkert og som vanlig teknisk på topp.

I tilfelle om det er mulig så ville jeg kanskje endret ståsted noe til høyre, slik at gjerde ikke hadde gått tvers over bildeflaten; slik at gjerde gikk innover i bildet.

Men nå var det jo slik som dette du ville ha det denne gangen, og det ble severdig og flott.

mvh arild
Tom T.

Hei! Har sett på et par ganger i kveld. Meget bra bilde, tenkt på de to stråene i bilde. Hvis du hadde valgt å ta vekk dem, tror jeg ikke bilde hadde vært like bra.
De skaper kontakt med linjen i midten + treet. Meget bra sett og komponert bilde.

mvh Tom Tveitan
Steinulf L.

Spennende, lurer på hvordan bildet blir om du kutter til høyre for stolpen i venstre hjørne. Flott vinterlys.
Ole-Kristian T.

Vakkert, enkelt bilde som inspirerer meg til å ta flere bilder, fordi: Det viser at motiver fins overalt, ikke bare ved sjøen og på fjellet :) Henger meg ikke opp i strå-diskusjonen, men hiver innpå at jeg ville valgt en annen bakgrunn, synes den varm-gråe bakgrunnen skjærer nokså mye med de kjølige blåtonene i bildet :)
Inger-Lise S.

Enkelt og stilrent. God komposisjon, lekre blåtoner. Et flott bilde:)

Inger-Lise
Laurberg G.

Så du fjeldrypen der hist? Nå - resten er også pænt. Faktisk ualmindelig pænt. Her er vidde og udsyn til hele verden og til næsten ingenting. Og hele verden plus næsten ingenting er mere end det meste. Minimalisme når den er bedst. mvh. lau
Torild H.

Kan godt sette motiv, bilder som dette i kategori ''klassisk''. For min egen del fordi det går på noe grunnleggende med oss Nord-boere, det å gjerde inn, innhegne, og derav ordet hage, ... vi dyrker. (ha meg unnskyldt, dere urbane, som kanskje ser på dette, avskriver dette, som noe vås)

Det som hever dette bildet til ''over det jevne'' for min del er komposisjon som sitter, og medtatte elementer, detaljer som er avgjørende for denne: de skrå stolpene i ytterkantene som peker innover i bildet, som en innramming, samt leder blikket i linjer som møtes i treet som et fokuspunkt. Dessuten også delvis nedsnødde strå som gjør forgrunn interessant, de leder også blikket, igjen, sammen med stråa bak gjerdet, i linjer som møtes i treet.
Liker godt at mye her skjer i trekant/vinkel og flere gjentakelser, det virker som du har hatt en plan med dette. Ellers fint lys og de ''blå'' innslag i snøen.
Flott!

Mvh Torild
Anne Ø.

Spennende bilde med linjene og liker de stråene som møtes ved treet her.
Fint med blåfargen som kommer frem langs gjerdet og ellers i skyggene.


Anne:)
Ivar B.

Dette var utrolig flott! For det første en nydelig vinterstemning med stillehet. Stråene skaper en fin diagonal mot treet og gjennom bildet. I mine øyne er stråene i forgrunnen svært viktig. Diagonalen er nevnt, men det viktigste for meg er at de blir et positivt irritasjonsmoment som bryter og skaper liv i bildet. Bildet hadde blitt for rent og glatt uten. Dette likte jeg utrolig godt. Du har mange fine bilder med varhet og stemning i. Mvh Ivar.
Brita Helen E.

Hei!
Kommer litt sent inn her,men får hive meg på all skryten her. Den er velfortjent! Likte spesielt godt det rene og pene uttrykket her. EN nydelig svak blåtone i bildet som ga en drømmende stemning. Bra komp.! Flott utført!

Mvh Brita...
Hege J.

Enkelt og pent. Akkurat passelig med elementer plassert akkurat passelig pent og pyntelig i bildeflaten. Snøen er passe blå og kald og med passelig tegning i. Fin flateinndeling og linjeføring.

Bildet har ''passe'' av det meste, uten å være veldig spennende, i mine øyne. Et bilde som er lett å like er det dog. Bra formidlet vinterstemning.

Mvh Hege
Bergliot E.

Stilfullt og enkelt bilde med en flott vinterstemning. Fin komposisjon.

Bergliot:)
Tone A.

Hei Jan Frode
Dei to brukne ståa i forgrunnen må vera med, pga at dei lagar ein diagonal som leiar blikket mot treet som er hovedmotivet i det nedsnødde landskapet.
Bildet har eit miukt uttrykk pga snøen som med sin tekstur og sine linjer får fram mjuke linjer og dumper i landskapet. I bakgrunnen er det svake linjer som går diagonalt i snøen.
Treet er ein flott kontrast der det står framfor ein stolpe i det nedsnødde gjerdet. Stolpane har ulik høgde med endestolpane som står med retning mot kvarandre. Den vesle dumpen bak med stråa dannar ei motvekt til treet.
Fine blåtonar, eit enkelt motiv med likevel så velkomponert og med eit uttrykk av stilla og med ein flott dybde.
:) Tone
Erik B.

Helt strøkent! Et bilde jeg blir sittende med en stund, uten at det er noe i bildet som forstyrrer på noen måte. Flott!

Hilsen Erik.
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Jeg syntes det er kjekt å lese de forskjellige meningene om stilkene i forgrunnen. Nå har det seg sånn at i originalfila er der massevis av disse stilkene som stikker opp av snøen på jordstykket foran gjerdet. Stilker med og uten knekk. Jeg rydda bort med bruk av kloneverktøyet, og satt igjen med 3 stk. med knekk. Etter endel fram og tlbakevurdering, klona jeg bort ett, flytta et annet, og ble sittende igjen med bildet slik dere ser det her. Fikk fram det jeg ville ha i forgrunnen; et brudd og samtidig linjer som peker inn mot treet, og i balanse med den lille dumpen med tuster av strå like bakenfor der igjen. Så sånn ble det, og sånn skal det bli værende ;-)

Stig Børre: Artig at du nevner en high key variant i sort/hvitt. Det var faktisk noe av det jeg hadde i tankene når jeg holdt på å fotografere her. Men så ble jeg så fasinert av de lette blå tonene og skyggepartiene i mørkere blåtoner som kom fram delvis under behandlingen av RAW-fila i RawShooter Essentials, og enda bedre ved kurve- og levelsjusteringer i Corel Paint Shop Pro Photo XI. Så da ble det altså farger allikevel (denne gangen også). Takk for anbefalingen.

Arild: Her hadde jeg ikke så mange alternative muligheter til vinkling. Ståstedet mitt var på en høy snøhaug som var brøyta opp ved et leskur på en bussholdeplass. Mellom meg og motivet, er et høyt nettinggjerde som jeg da takket være snøhaugen, klarte å fotografere over. Bakenfor der igjen ligger endel bygninger; det som tidligere var kjent som Reitgjerdet. Så sånn sett så var mulighetene for andre vinklinger begrensa, men jeg syntes jeg kom godt fra det allikevel :-)

Takk igjen alle sammen.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu