Beitende Jerpe
Hadde en nydelig dag i Jerpeskogen i dag, og lokket inn flere fugler...men, de ville ikke akkurat sette seg der jeg håpet. Men den tålmodige må vel lykkes til slutt...

Smøg meg inn på en jerpefar som fant det lurest å nytte siste rest av dag til å spise litt.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Lukker1/100s
  • Filmtyperaw 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240322} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Aleksander M.

Hei
Jerpa er absolutt en av våre flotteste fugler og jeg misunner deg den opplevelsen du må ha hatt. Greit bilde synes jeg, men den hvite snøen i forgrunnen blir for dominerende. Ellers flott bilde av den spisende jerpa.

Mvh Aleksander
Knut H.

Hei Stian
At Jerpehannen har gode camofarger kommer
vel frem her.Fint fanget i miljø blant blåbærlyng.
Skarpt bilde med gode farger av en fugl som
vi ikke har på våre kanter.Lykke til med videre
lokking,hva er forskjell på hann/hunn?
Mvh Knut
Stian H.

Hei, og takk for kommentarer.

AM: Enig med deg om snøen. Dempet den noe, men ikke enkelt å gjøre noe med. Kunne evt ha klonet inn noe blåbærlyng, men da passer jeg en grense jeg ikke ønsker å passere. Å klone vekk en grein ol er vel ok, men å tillføre element som ikke var der blir feil for meg.

Hadde en flott dag, og håper den setter seg en flottere plass i morgen!

KH: Hannen har den flotte sorte strupeflekken med hvit kant rundt, hunnen mangler denne sorte flekken, og har brunvatrede fjær der istede. Ellers er de like.
Når man lokker er det stort sett hannene som kommer, de er sterkt revirhevdende og vil jage vekk intrengeren.
I dag lokket jeg inn en hanne ett sted, og hanne+hunne et annet sted. De holdt seg rundt meg lenge, men ikke enkelt å få de til å sette seg på den fine greina med lav på:-) Tuslet mye på bakken.

Ny dag i morgen, nye muligheter!

Svein B.

Se på det ja!! Ikke dårlig dette, og på første (?) forsøk? Snøen i hjørnet gjør ingen ting for min del. Det er tydelig at blåbærlyng er godis for jerpene, men her hos meg ligger lyngen under ett vel halvmetertykt snøteppe nå, så da er det or og bjørk som blir løsningen for de. Siden du har kunsten å lokke jerpe inne, og ett godt jerpeterreng skulle det love godt for at det blir flere anledninger med denne nydelige skapningen. Hunnen KAN ha omtrent like tydelig svart strupeflekk som hannen, men den er da ikke så tydelig avgrenset og den hvite kanten rundt langt mindre rent hvit. Etter 20 år med jerpelokking kan jeg telle på en hånd de gangene jeg har fått inn en hunn alene på lokken, og kun noen få ganger hann og hunn sammen også.

Har selv hatt ei lita økt sammen med en jerpehann i dag- uten de store bildene, men slik er de aller fleste jerpedagene mine.

Mvh
Svein B
Stian H.

Snøen var jo der, og det så ut slik, så slik ble det:-) Heldige Jerper i trøndelag som kan spise blåbærlyng i februar! Håper på litt nysnø, den vi har nå bråker fælt. Var første forsøket, så skal vel være fornøyd det ble noe.
Har sett det du nevner med mindre tydelig avgrenset svart strupeflekk, men ikke tenkt mer over det.
Har samme erfaring som deg at lokking nesten uten unntak tar inn hannen. Vet ikke at jeg har lokket inn bare hunnen, men begge to i noen få tilfeller.
Skjønner at det er mange timer bak et bra Jerpe-bilde. Hadde fugl rundt meg i tre timer, i mange tre(på baksiden) og luskende rundt på bakken. Synd det er så mange trær i jerpedalene mine:-)

Spørsmål: Når du får svar og/eller hannen kommer inn. Lokker du da videre, eller lar du det være stille slik at den ikke klarer å lokalisere deg 100%.
Har merket noen ganger at jerpa kan bli mer aktiv når jeg plutselig blir stille, og tydlig mer usikker på min plassering. Ofte eksponerer den seg best når den kommer direkte inn og lander i nærheten første gangen. Etter lengre tids ''samtale'' virker det som den vet nøyaktig hvor jeg er, og kommer da flyvende rett forbi flere ganger, men lander bestandig i skjul.

Skal ut når det lysner. 10 minus og litt vind, men håper den lander på den lavbevokste greina i dag!

Stian
Ole Martin D.

Må vel bare si at Svein har bedre Jerpebilder en deg Stian. MEN du var på din første lokketur og kommer hjem med dette, IMPONERT og IMPONEREND! Livsfarlig fotograf for fremtiden dette. Bildet er jo meget bra det. Vet at du kommer med noe bedre i dag!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu