18. februar 2007, Hellevika.
Bildet inngår i albumet Sørlandet - Motiver fra ulike steder på Sørlandet.
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger648
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Stig Børre E.
Oj! Dette ble knall og en halv. Komposisjon, lys, toner og ikke minst korningen - alt stemmer for min del. Vakkert. Liker spesielt godt at du har beholdt den lille holmen til venstre - en liten detalj som gjør utrolig mye.
Dette er et min mening ditt beste bidrag så langt.

StigB
Jorun Kristin N.
Hei Anne-Lise!
Et herlig bilde, enig om det med holmen til venstre.
Fargene er uvante og ''gjør'' bildet.
Mvh
Jorun
Tom E.
Rett hjem hos meg også, Anne-Lise!
Klassisk i komposisjonen, riktige mengder lys himmel og sjø mot det mørke men likevel godt tegnede berget. Strukturen og det kornede maleriske preget syns jeg er vakkert. Den nesten glassaktige følelsen i sjøen nærmest fungerer godt. Dette var fint!

Mvh TomE
Odd Tore S.
Grovkornet og tungt, som et postludium etter høstsonaten.
Selv om himmelen er lys, er hovedinntrykket mørkt.
Innbyr ikke til optimisme nå mot slutten av vintermørket.
Holmen til venstre redder balansen i bildet.
Teknisk har du noen tendens til glorie i overkant av odden, litt merkelig, fordi det først er en smal usm-lignende sak, deretter samme farge og toning som i fjernfeltet, og så en noe bred og diffus lys stripe.
På meg virker bildet som om det er tegnet med bløt og bred blyant.
Odd Tore
Jakob H.
Hei!

Det meste er sagt her. Fantastisk flott bilde.

Mvh,
Jakob Haugaa
Eivind B.
Kanskje ikke det jeg tradisjonelt forbinder med sørlandsidyll, men et spesielt og utrolig stemningsfullt bilde med tiltalende finish! Mvh Eivind
Avsluttet .
duse fine farger og det er utrolig hva du får ut av det.. flott lys og en fin komposisjon.

Bra igjen.

Rune
Steinulf L.
Flott tekstur og meget bra farger. Harmonisk komposisjon i fin balanse. Tekniske svakheter, som jo finnes her, trekker ikke bildet ned. Dette synes jeg du skal anse som særdeles vellykket.
Andreas S.
Heisann

Dette hadde et flott, malerisk preg over seg. Fine toner og et bra lys, samt bra valg av filter. Ser ut som diffuse glow, noe som passer spesielt bra på de mørke skyggepartiene.

Mvh. Andreas D.
Inger-Lise S.
Meget bra! Liker teksturen godt. Fint utsnitt.

Inger-Lise
Kai-Wilhelm N.
Absolutt brukbart fra Hellevika, men jeg liker ikke skjoldene og på høyre side av bildet.. Jobb litt mer med å få dem vekk...
I tillegg ville jeg jobbet litt mer med mykheten rundt vannlinja -det blir litt for sort der til at det kler bildet. -synes jeg...

mvh
-k
Aud Elise S.
Et nydelig og annerledes bilde!
Liker de duse fargetonene og korningen svært godt. Nesten som et maleri dette. Fin komposisjon i tillegg.

mvh Aud
Anne-Lise S.
Dette er hyggelig! :-) Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger! :-) Og ikke minst TAKK FOR ANBEFALING! :-)

Anne-Lise
Ann T.
Hei Anita, når jeg først åpnet dette bilde jeg tenkte - hva i alle verden har Anita lagt ut her med så dårlig tekniske kvalitet...men, da tok jeg et par skritt tilbake (har stor skjerm..) og opplevde hvor vakkert dette var! Lyset/farger og teksturen er utrolig bra. Komposisjonen er flott også. Tungt ja - men veldig fredelig stemning. Jeg vet ikke hvor du fikk ideen fra, men dette var definitivt et interessant og vellykket resultat. Likte dette veldig godt!
Mvh. Ann
Vidar S.
Vakkert! Vannvittig flott belysning og tekstur i svaberget. Kornigheten og de myke overgangene mellom lyse og mørke flater som gir et drømmepreg og snev av maleri. Jeg har vokst opp ved kysten og kan godt tenke meg hvordan bildet i virkeligheten er og jeg tar av meg hatten for det du har gjort i etterarbeidet. Det er rett og slett vakkert og befinner seg nå blant mine få bokmerker!!! :o) Vidar
Lars-Anders M.
1 Mos 9,11 Jeg oppretter min pakt med dere: Aldri mer skal alt som lever, bli utryddet av storflommens vann; aldri mer skal det komme en flom som legger jorden øde.''

Pent
L-A M
Brita Helen E.
Hei!
Her finner jeg ikke noe å sette fingeren på... Et meget flott og stemningsfullt bilde med et fantastisk flott lys. Trodde først at bildet var av veldig dårlig kvalitet pga kornene,men med nærmere øyesyn ble det helt toppers. Korningen ga et flott malerisk uttrykk her. Fine,duse farger. Velfortjent anbefaling! :)

Mvh Brita...
Anne-Lise S.
Hjertelig takk for kommentarer! Ja, diffuse glow er også benyttet her.

:-) Ha en flott dag!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.
Hei Anne-Lise! Slutter meg til rosen ovenfor her, dette var utrolig vakkert og ikke minst en super etterbehandling :) Kunne du tenke deg å røpe litt mer av hva du har gjort med bildet?
Anne-Lise S.
Heisann Ole-Kristian!

Har justert shadow/highlights, kontrast, usm, farger, brukt diffuse glow og lagt på noise + beskjært og retta opp bittegrann. La også på noe photofilter. Stort sett det som er gjort her.

Takk for kommentar!

Anne-Lise
Dag T.
Hmmmm, ser ut som om du også har oppdaget mezzotint-filteret i PS CS2. Jeg deler ikke helt begeistringen til de andre her.

Komposisjonsmessig er det litt innholdsløst, lite å feste blikket på. Det er fint med den lille landtungen som stikker inn fra venstre, men de formene som dominerer er mørke og egentlig ikke så interessante. Så når overraskelsesmomentet over teknikken er over blir det innholdsløst.

Teknisk er det noe rart i overgangen mellom stein og vann oppe. Toppen på steinen er overdrevent skarp, og på høyresiden ser du tydelige spor etter bidebehandlingen rett over steinen i form av en lys diffus stripe.

Til slutt synes jeg ikke vannet i forgrunnen passer strukturmessig sammen med det mye mykere vannet bak.
Anne-Lise S.
Takk til deg, Dag! Interessant å høre hva du synes om bildet. Siden jeg ble spurt om teknikken her, svarte jeg på det. Hvorfor holde det hemmelig dersom det kan få andre til å prøve ut noe? :-)

Anne-Lise
Arne S.
Bildet preges av å være et eksperiment. Det minner meg om falske sprosser i et husmorvindu. Den lettvinte løsningen skinner så alt for godt igjennom. Dette bildet spiller på maleriets/grafikkens strenger. Men strukturen i bildet gjennomsyres av er digital (støy) og kan aldri konkurrere med pensel og håndarbeid. (Hva er galt med fotografiets egenart?) Jeg er ikke prinsipielt i mot korn i fotografi, men det må gjøres distinkt og passe til motivet.

Fordi jeg også kommenterte ditt forrige bilde på en direkte måte vil jeg understreke at jeg ikke er ute etter å ”ta deg”. Heller motsatt. Du er ivrig og tilsynelatende oppriktig interessert i å uttrykke deg visuelt. Du fortjener direkte tale.

Dag T.
Jeg sa ikke at du skulle holde det hemmelig. Faktisk leste jeg ikke de andre kommentarene før jeg skrev, så jeg så ikke din forklaring før etterpå.
Nils G.
Skikkelig stilig bilde. For meg ser det nesten ut som et maleri, og jeg liker det svært godt. Spesielt konturene i svabergene gjør det spesielt.

Nils
kåre l.
Hmmm et mystisk bilde :-)
Det første jeg reagerer på er den store forskjellen i tekstur mellom de to vannflatene. Mye kunne sikkert vært gjort annerledes, men denne leken din har gitt et ganske ok resultat etter min smak.
Anne-Lise S.
Setter pris på ærlige tilbakemeldinger, så hjertelig takk til dere siste! :-)

Anne-Lise
Ann F.
Rent bortsett fra at det er en glorie over buen på forgrunnsholmen, noe som kan tyde på overdrevet PS-arbeid, synes jeg at denne teknikken er fin.

Brukt med lerrett, pensel og malefarger.

For meg blir _dettte_ bildet lite annet enn en etterligning av en annen uttrykksform. Nesten som du er flau over ditt eget fotografi og vil prøve å berge det for enhver pris - ?

Mvh Ann

P.S. Jeg er ikke mot lek med PS og bruk av de uttrykksformer som er mulig der. Men ca. 99,82 % av all min lek går rett i søpla.
Anne-Lise S.
For meg ga dette etterarbeidet et severdig resultat, nettopp pga. at det heller mot et maleri uten å være det. At det ikke fungerer for alle er slik det skal være! Derfor er det spennende å få ekte kommentarer fra deg som det ikke fungerer for også! Tusen takk for din oppriktighet, Ann!-) Det setter jeg pris på!

Anne-Lise
Anne-Lise S.
PS: Ulikhetene i vannets overflate kommer av vindretningen. Jeg har ikke gjort noe med det.
Bergliot E.
Lekkert bilde:)
Ketil K.
Et foto som forsøker å konkurrere med maleriet? Fint som eksperiment, men det kommer ikke helt i mål for meg heller. I komposisjonen er det vanskelig å finne noe som drar blikket til seg, og jeg finner ikke noe spenn eller interessant annet enn kanskje en mulig liggende kvinneskillelse, men det blir ikke tydelig nok.
Anne-Lise S.
Tusen takk til dere begge to! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu