Vinteralle
I min serie trær/grafikk falt jeg for fristelsen å legge inn dette alle-bildet, fordi jeg liker alleer veldig godt. Uttrykket her er kanskje ikke så grafisk, men det handler i hvert fall om trær!
Synes det ble ok, men vil gjerne ha kommentarer, ikke minst på det tekniske. ANBEFALES PÅ FULLSKJERM
Bildet inngår i albumet Trær/grafikk - Jeg har alltid vært fasinert av trær. Vi finner dem overalt. Alene, i klynge eller som en skog. Ved siden av et tre kan vi føle oss små. Eller beskyttet. Trær kan fremskape mange estetiske uttrykk. I denne serien vil jeg formidle noen slike uttrykk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-20 21:20:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-20 21:25:41
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-02-20 21:50:21
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-02-20 22:13:12
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2007-02-21 19:46:36
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2007-02-21 23:41:02
    Versjon #7
Utstyr
  • Canon 350
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde36mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger807
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240553} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Avsluttet .

Dette bilde liker jeg. Bra dybde. V1 synes jeg er best
Audun Å.

Jeg likte den grafiske effekten i dette bildet. Jeg likte svart-hvitt-versjonene godt, v.3 best, men tror kanskje jeg ville hatt det helt i svart-hvitt (uten rødt hus).
Mvh Audun
Leonard L.

Veldig godt bilde, med fin dybde og ikke minst god komposisjon. Vanligvis ville jeg ha likt s/h versjonen best, men syntes det røde gjorde seg ekstra godt på dette bildet.

Mvh Leonard

Ole-Kristian T.

Hei, tusen takk til Anette, Audun og Leonard for raske og hyggelige kommentarer :) La ut en #4 uten rødt hus, etter forslag fra Audun.
Avsluttet .

Ja nå ble jeg forvirra ja:-)
men etter å ha klikka meg frem og tilbake ei stund her så endte jeg opp på V4 uten det røde huset om jeg jo syns at det hadde sin misjon det også,på sitt vis.
Men liker dybden og det grafiske preget over bildet:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Utrolig fin dybde i dette bildet. Tror jeg liker V3 uten rødt hus i enden. Skulle nesten ønske det ikke var der i det hele tatt, men at alt vi så var en ''tom'' åpning. Slik kunne du ført oss ut i uendeligheten....

Anne-Lise
Tine F. B.

Hei,
Stilig bilde, liker v1 og v3 best. Det røde huset gjør det litt mer spennende, synes jeg. Uansett, et flott bilde!
Tine
Ole-Kristian T.

Takk også til Tone, Anne-Lise og Tine for at dere tok dere tid til å kommentere bildet, veldig hyggelig :) Jeg la ut originalen som #5, så er det lettere for de som ev. vil kommentere redigeringen :)
Cornelia T.

Hei, liker godt bildet ditt, god kompopsisjon, tror jeg foretrekker v1, det er litt rødt/brunt langs veikantene som matcher bra det røde huset. v3 er også bra.

_Lia_
Avsluttet .

Hei Ole, og takk for at jeg er velkommen tilbake her på ''dotten''

Det meste er jo sagt om dette motivet, gratulerer med bildet på forsiden..

Regner med at dette ikke er siste gang vi ser utmerkede motiv fra deg på fremsiden.

vennlig hilsen
arne
Anne Ø.

Mange fine variasjoner over temaet Ole.
Kompen er utmerket der versjon 3 kanskje falt best i smak.
Men synes og versjon 1 er fin der det røde langs alleen
møter huset.

Anne:)
Ole-Kristian T.

Cornelia, Arne og Anne: Tusen takk til dere også, for fine ord :) En spesiell takk til Arne, som ga bildet anbefaling, min første. Hyggelig :)
Marit O.

Hei Ole-Kristian.
Fint bilde av vinter alleen, bra komp min favoritt er versjon 3, flott effekt i bilde og fin dybde det røde huse i enden lager en fin kontrast.
Ha en fin dag :)
Mvh Marit
Tom T.

Hei! Så på bildet ditt i går, da likt jeg ikke hvordan veien start i bilde. Når jeg ser v3 , så er bilde meget bra. Bra jobba:)

mvh Tom Tveitan
Stig Børre E.

Hei!
Flott komponert bilde. Foretrekker v1 - kanskje litt mindre fargemetning i det røde huset hadde gjort seg? Syns uansett at det er viktig for bildet - liker hvordan veien fører meg inn mot denne røde ''blinken''. Bra!

StigB
Ivar B.

Dette likte jeg. Grafisk, stilrent og sterk linjeføring. Jeg likte ikke det røde huset jeg da og går for den rene s/h-versjonen i versjon 4. Synes fargeflekken ødelegger noe av det rene grafiske og kalde uttrykket. Blikket tvinges jo likevel innover i bildet. Bra! Mvh Ivar.
Ole-Kristian T.

Takk igjen for nye kommentarer, setter veldig pris på det. Det er så mye å lære og interessant å høre forskjellige synspunkter :)
Kåre H.

Hei

Her er det bare følge på rekken av kommentarer. Personlig likte jeg v3 best, den røde bilen blir prikken over i'en for meg. Fin komposisjon.
Monika Frisvold V.

Hei Ole-Kristian
Dette hadde en utrolig dybde... Å den røde huset i enden var prikken over i `en ... Likte V2 jeg da ..fordi jeg føler den gir mye lenger dybde.... å mer harmonisk.... flott komp...liker dette meget godt :))
mvh monika
Inge S.

Hei.
Likte best V4 her uten det røde huset. Flott dybde med
gode kontraster.
Bra.

Mvh Inge
Ingunn S.

Her var det mange versjoner, jeg går for 1 og 4.
I v1 synes jeg det røde i veikanten leder blikket fint innover i bildet mot det røde huset. Flott dybde i bildet, trekronene som går sammen og rekken av trestammer langs veien skaper en tunnell effekt synes jeg. V4 som er en ren S/H versjon har jeg også stor sans for!!! Hvis man ikke visste at det stod et hus i enden kunne man oppfatte det som en bakketopp på veien ~~

Hilsen IngunnS:)
Anita M. S.

Hei! Henger meg på rekken her; liker komposisjonen i bildet ditt. Vintertrær er alltid lekkert. Likte V1 best; den lille røde som følger veien og da det treffer det røde huset gir det prikken over i`en. Men det var også lekkert i sort/hvitt.
Mvh Anita
Nils G.

Jeg liker orginalversjonen best siden det er mest naturlig. Hvis du skarper det opp litt blir dette et flott bilde med en fin dragning innover i billedflaten. I v1 synes jeg du har dratt litt for mye i spaken for forgemettning.

Nils
Ole-Kristian T.

Takk, takk til alle dere siste også for hyggelige kommentarer :) Etter Nils sin kommentar har jeg lagt ut #6, der (tilnærmet) originalen bare er skarpet opp, uten endring av farger eller lys. Det er jo alltid et spørsmål; hvor mye skal man endre bildet; smak og behag :)
Arvid M.

Hei!
Dette var eit veldig godt bilde, har sett fram og tilbake på bilda og havna på versjon 4. Syntes det var det beste. Kaldt og fint, blikket studerte alleen sakte innover i bildet når det raude huset var i s/v. Veldig bra.
Mvh Arvid
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et flott motivvalg med et stort potensiale i seg.
Det eg savner umiddelbart i #1 er mer skarphet. Eg ville også kanskje fått til en bedre symmetri, hvis dette er et motiv du har anledning å jobbe litt med, ville eg anbefale å gå tilbake og gjøre det:-)
Feks. blendervalg 10 og bruk av stativ gir den beste dybdeskarpheten, naturligvis avhengig av lysforhold etc.....

Lykke til!

Mvh Inger Anne
Frode F.

Hei...'

tusen takk for kommentar til bilde nr. 292224.

Dette bildet likte jeg veldig. Det har det meste, skarphet, dybde, mange elementer som blikket dras mot men likevel blir du ledet ned veien mot det røde i enden. Flotte farger også, dette var virkelig bra!

Stå på!

FF
Simen Sebastian T.

Dette var absolutt bra, min gode far. Du begynner å bli nesten like god som meg ;) Jeg likte dybden (måten veien går innover i bildet) og kontrasten mellom trærne og den hvite snøen spesielt godt. Jeg likte fargene i V1 best, mest pga. de stilige mørkerøde stripene langs veien.
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Arvid, Inger Anne, Frode og min gode sønn Simen for hyggelige kommentarer :) Har lagt ut en symmetrisk versjon, etterspurt av Inger Anne.
kåre l.

Her var det mange versjoner å velge fra :-)
Etter masse klikking frem og tilbake må jeg velge v7. Mye fordi at der kan jeg se detaljer fra huset. V4 kommer som en god #2.
Både v7 og v4 har fine avslutninger ut i kantene. En med luft og en midt på trærne.
Veldig bra :-)
Fredrik E.

Heisann, dette ble for meg et spennende vinterbilde. Her har du virkelig troffet spikeren Ole. Et vinterbilde med trøkk i, du har fanget en flott stemning, og liker det røde langs veien som leder inn mot huset. Det første jeg tengte var at det huset må bort, men etter å ha tengt meg om så leder jo veien inn mot dette huset, noe rødfargen på veien også fremprovoserer. Ved å ha huset med gir det bildet mer mening og historie spør du meg, men dette er en smaksak som vil forandre seg fra betrakter til betrakter.
Det vil alltid være mange meninger, kanskje det er bare meg, men mange versoner virker ofte bare forvirrende og kan lett ta bort fokus. kanskje en nødvendig prosess, men forvirrende, om du henger med på den kryptiske forklaringen:) Uansett et kjempeflott stemningsbilde. Fredrik
Jørgen D.

Jeg likte v1 best. Jeg synes det er flotte linjer og farger i bildet, og synes du skal ha ros for god etterbehandling. Det røde langs veien gjør mye av bildet, og skaper en fin kontrast mot det hvite. Skikkelig fin vinterstemning og god dybde.
Dette likte jeg godt!
Andreas L.

Versjon 4 ;)

-Andreas
Bjorn F.

Hei Ole -Kristian.
Her var det mange alternativer å velge i,--jeg tror v1 er det jeg liker best.
Flott med trærene som står på geledd langs veien ,og greinene lager en fin inramming.Blikket ledes langs veien til det ender opp i det røde huset.
Meget bra dette.
Hilsen Bjørn.
Ole-Kristian T.

Takk til dere siste her, veldig hyggelig :) Til Fredrik: Jeg er helt enig i at det ble or mange versjoner her, skal begrense meg i framtida :) Til Jørgen: Hyggelig at du synes etterbehandlingen er bra, har jobbet med å forbedre den, og da er det hyggelig at det blir lagt merke til.
Tone A.

Hei
Dette bildet såg eg på då du la det ut og då var det ikkje meir enn 3 versjonar trur eg. Likevel er det versjon 1 som eg likar best pga bruntoane langs vegkantane, som er ein flott kontrast til både snøen og asfalten. Det vesle røde huset gir flott dybde og er ein fargeklatt bakerst i den snødominerte delen.
Eit flott fanga motiv med gjentekne linjer pga trea og kor vegen mjukar opp med sine linjer. Eit vakkert vinterbilde med innslag av fargeklattar. Kjempebra fanga motiv og eit fint utsnitt i versjon 1.
:) Tone
Rune S.

Hei Ole-Kristian!
Nydelig bjerkeallé i vinterdrakt. Fint hvordan den fører inn mot det røde huset.
Liker #1 og #3 best. Meget bra!

Mvh
Rune S
Avsluttet .

Heisann :)

Jeg synes dette bildet var utrolig vakkert!!
Gir inspirasjon! :)

Likte mange av bildene dine. :)

Keep up the good work! :)

Med vennlig hilsen Ameli
Avsluttet .

hei sann..
syns dette var ett kjempe bra bilde v1 . likte det røde på toppen av bilde, men det kan ikke være ett hus, for dette bilde er vel tatt i fetsund?
jeg syns iværtfall dette bilde var helt suverent.. så over fler av bildene dine også.. likte mange av disse også, disse gir også inspirasjon.

Mvh Jan Espen Mathisen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu