Jerpeportrett
Skal la dere få fred for jerpebildene mine en stund, og avslutter for denne gang med en litt forundret kar :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-23 12:50:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Filmtyperaw 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger864
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ole Martin D.

Må bare skryte mere, helt utrolig hvor bra dette er Stian. Kunne jo selvfølgelig ønsket at kvisten ikke var der men dåkk proffan har vel gode råd for det også.
Terje S.

Nok ett kjempebilde av Jerpa dette Stian. Du ligger ikke på latsiden og viser oss nok ett kjempebilde. Greina hadde ønskelig vært borte men så var det det med å fange fuglen i sitt rette miljø da. Det er så klart ingen problem å fjerne den med cloning men liker bilde slik det fremstår.

Mvh Terje
Marit O.

Så skarpt og fint Stian, versjon 2 uten greina ble riktig så flott :)
Mvh Marit
Ole Martin D.

JUKS!!!
Roy M.

Nydelig!

Det med kloning av greiner kan alltids diskuteres, men en annen viktig årsak til at jeg velger med versjon 2 er at du her har foretatt en langt bedre ''fremkalling'' av bildet. Magentastikket i versjon 1 er borte.

Kjempebilde!

Mvh, Roy
Terje S.

Om det er juks eller ikke vil jeg ikke ta stilling til, men er helt enig med Roy at bilde ble mye bedre i versjon 2. Utførelsen teknisk er så bra at ikke en kjeft hadde sett at du hadde clonet bort greina vist du la ut v2 som v1. Uansett ett kjempebilde som jeg sjøl kunne tenkt meg å ha i arkivet,

Mvh Terje
Ole Martin D.

Til Roy og Terje:Det va ment som en spøk!! V2 er kanon.
Egil S.

V2 hadde jeg bare vært så stolt av om det var mitt....
Flott levert dette, og et bilde som du, som nevt før, kan være virkelig stolt av!

Mvh.
-Egil
Tomas W.

Dette er særdeles perfekt. Det kan bare ikke bli bedre. Stå på!

Tomas W
Terje S.

Ole Martin du er en kødd. Ikke godt å vite . Men jeg lærer deg vel å kjenne når vi kommer oppover. Liker en munter tone sjøl. Bilde er iallfall knallbra.
Gleder meg til å se dine snart Ole Martin. Egen side på foto.no uten ett bilde.
Vis oss hva du har nå. Her er det plass til flere. Regner med art du har ett havørnarkiv de fleste vil misunne.


Terje
Ole Martin D.

Du skulle vite hvor elendig jeg er på dette med billedbehandlig Terje!!!!!!
Har egentlig skrekk for å bli sittende å knotre på PC'n. Har noen bilder men jeg tar aldri bilder når jeg guider mine kunder, det er jo helt klart situasjoner jeg kunne ønske å være delaktig i da. Dette er et valg jeg har gjor og gjestene setter umåtelig pris på at jeg ikke er i en konkuransesituasjon med dem. Bare så du vet det, Stian er også hundemann: Munsterlander!!
Stian H.

Hei alle sammen, og takk for så hyggelige kommentarer!

Kommet ned fra fjellet, etter ei helg med hundetrening og prøveforbredelser. Lo godt når jeg leste kommentarene deres OM og TS! Gleder meg til dere kommer oppover, da kommer jeg en tur til ørneredet på en kaffe!

Må inrømme at jeg liker v2 best selv, og angrer litt på at jeg ikke la ut den først, men synes det er en litt spennende diskusjon hvor vi skal sette grensen for akseptabel retusjering.

RM: Skjønner ikke helt hvordan fargen ble forandret. Begge bildene kommer fra en 16-bits tiff fil som er forhåndskarpet i usm.
V1 er beskjært litt og skarpet ytterligere etter resize, så lagret i jpeg. V2 er klonet,beskjært likt v1, skarpet ytterligere etter resize og lagret i jpeg.
Jeg ser selv forandringen, men skjønner ikke hvordan det er skjedd. Greina var litt farget, og det området er blitt grønnere. Kan det ha betydning for synsinntrykket tro?

OM: Du bør snarest skaffe til veie en ekspert som kan lære deg litt PS, så kan jo jeg og marius komme å holde deg med selskap:-)

Carsten A.

Meget bra jerpeportrett, det ser jo unektelig ut til at 400/5,6 kan lever på full åpning. Det kan argumenteres for å klone bort kvstene som gjort i V2, men både V1 og V2 vinner dels på litt beskjæring ovenfra, dels på at det ikke er signatur i bildeflaten (og vinner for den del også på en viss beskjæring nedenfra, nesten opp til øvre del av signaturen).

Fargeendring (til det bedre!) mellom V1 og V2 skyldes helt klart ikke kloningen. Det er klar forskjell i tonenivå mellom de to bildene, det ser man lettest ved å svitsje mellom dem og holdet blikket dels på bakgrunnen (høyere lysnivå i V2 enn i V1), dels på det lyse fjærpartiet som går fra nebbroten og på skrå nedover mot venstre i bildet.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu