Lucy in the Sky with Diamonds
Lucy in the Sky with Diamonds
Første gangen jeg hørte låta var i mai 1968, hadde fått haik med en tysk student som absolutt ville spille Stg. Peppers Lonely Hearts Club Band for oss. Vi ble med henne hjem og hørte sangen om Lucy in the Sky, en låt som på grunn av tittelen ble bannlyst fra flere radiostasjoner, først i nåtid har Paul innrømmet at det var LSD de sang om.
Selv var jeg på veg til Paris for å delta i maiopprøret og hadde andre, mer revolusjonere tanker i hodet, først senere opplevde jeg storheten i denne vinylproduksjonen.
Beatels sang om LSD, også meskalin og fleinsopp er med på å utvide brukerens bevissthetsnivå, for noen med dårlig resultat som for Brian Wilson. Andre, som Santana mener at LSD har gitt ham en unik musikalske innsikten, det er også forskjel på Beatels før og etter de første droppene av syre og hva med Dylan?
Meskalin kommer fra Pyotekaktus og har i uminnelige tider vært brukt i religiøse sammenheng blant indianere i USA og Mexico, i dag er stoffet lovelig til rituelt bruk.
LSD er kjemisk og ble oppdaget i førti årene, en tid var det brukt som sannhetsserum for å få spioner til å snakke sant, om CIA oppnådde det de ville sier historien lite om.
Siden har det vært et motedop, legalt i USA til det hele tok av mot slutten av sekstitallet. På Woodstock er det snakk om dårlig syre, fra scenen blir publikum advart mot blå, eller var det grønne bitter.
I Norden har fleinsopp vært sjamanens og volvens måte for å oppnå kontakt med hjelpere og naturånder, i dag er det forbudt ved lov å beskjeftige seg med slik bevissthetsutvidende sopp.
Faren med disse stoffene er bad trip, at ustabile mennesker kommer helt ute på tur og har problemer med å finne tilbake til virkeligheten. Nå er vi jo mange som mener at vår vanlige hverdag er den dårlige trippen som i virkeligheten fanger oss med sitt brutale grep.
Bruken av slike stoffene er underlagt narkolovgivningen så skygg unna, bruk heller lovlige rusmiddeler som nikotin og alkohol.

Bildet er skikkelig på tur, kanskje mange forvirrede elementer, likevel prøver jeg å føre deg fram til en helhetlig opplevelse som er bare din.
''Turn off your mind, relax, and float downstream... it is not dying''

Nyt det, hilsen
:)Helge

obs, jeg lager bildet i mørkt rom på full skjerm.
Bildet inngår i albumet Psychedelic reality - Manipulasjoner på skråplanet
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMasse lag, bra musikk og god fantasi
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240964} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Helge R.
Gikk litt fort, men hvordan sletter jeg det her på kritikken??
Stig Børre E.
Det går ikke. Du får noen dagers karantene, tre dager tror jeg.
Kult bilde forresten, det trenger litt tid. Kommentar kommer senere. :-)

StigB
Geir F.
Hei Helge.
Godt å ''se deg''
Hvorfor slette? Det jo flott.
Men må ha et par dager på å fordøye et bilde med så mye innhold og så mye symbolikk.
Kommer derfor tilbake senere.

-fløde-
Trym S.
Syntes du sier det bra i din tekniske beskrivelse: ''og god fantasi''.
Kan ikke si stort mer enn at bildet er tiltalende, og historien passer godt inn.

mvh Trym :o)
Dorte G.
Likte motivet ditt godt, men jeg syntes historien din ble for lang og pratsom. Har du arrangert det selv, eller bare sett det?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu