Kongeørn
Søndag fikk jeg endelig bilder av den voksne kongeørna. Etter flere forsøk og lange dager i skjulet var det godt når alt klaffet. Fuglen var på åtet i over en time og sollyset kom mens den satt der.

I følge Ole Martin Dahle er dette hunnen i det paret som han har hatt rundt kongeørnskjulet sitt i to år nå. Fuglen er avbildet i det den lokker på maken som også var i området. Nå blir det vel paring snart, og heldig er den som sitter der da:)
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm DG HMS
  • Brennvidde440mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241429} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Terje S.
Fantastisk Kjartan. Lyset er bare hærlig . Ett bilde av beste merke.
Anbefales på det sterkeste.

Mvh Terje
Kjell Ivar Ø.
Utrolig flott, bare og gratulere Kjartan. Anbefaling har du fått.
Mvh Kjell Ivar
Vegard L.
Meget bra dette. Gratulere.
Vegard
Avsluttet .
Helt fantastiskt og gratulerer så masse.

Rune
Per Robert E.
Tålmodighet lønner seg det er godt se,et fantaktisk bra bilde av ørna
gratulerer
hilsen pre
Ole Martin D.
Gratulerer!! Dette var fortjent unge mann!!Herlig lys og utrolig dybde.
Vi er bra sikker på at dette er hunnen. Hvis noen er interessert så se på bildene som Andy Rouse fikk for noen dager siden. Gå inn på Golden Eagle så ser dere at det er ganske stor forskjell på fuglene. Alle hans GE er fra hans besøk til Flatanger. Da var det bare paringen som står igjen, go natt.
Brita Helen E.
Hei!
For et lys! For et bilde! Bare en proff kan få til dette!
Helt utrolig imponerende bra. Det flotte lyset ga en veldig fin opptegning av fjærdrakten. Likte utsnittet. Flott positur og uttrykk du har fanget her. Mesterlig utført,igjen!

Mvh Brita...
Einar Y.
Joda Kjartan,den satt denne her!
Og som du sier i overskriften,det er vel bare å vente på noe ekstra godt framover,det er nok rett før...
E.
Jan N.
Absolutt helt glimrende! Det er vel ikke stort mer å si om den saken..;-)

Ses på torsdag, gleder meg!

Mvh Jan N
Aleksander M.
Hei
Kjempebra bilde!
Flott lys og god skarphet. Og flott situasjon.

Mvh Aleksander
Sophus L.
Dette er kanskje det beste ørnebildet jeg har sett her på Dotten. Lyset, skarpheten og ikke minst fuglens positur - alt klaffer her.
Anbefales

mvh
Sophus
Espen B.
WOW! Konge kongeørn dette! Liker spesielt godt at klørne kommer så tydelig fram. Jeg skal ikke yppe meg så mye på de store erfarne gutta, men her ville jeg dytta på litt mer kontrast og kanskje litt mer metning. En kjapp 5-er på begge gjorde det for meg i PS. Det blir litt for utvasket i de mørke områdene slik det er nå. Litt mer luft over hadde også gjort seg. Uansett, et sinnsvakt bra bilde!

mvh
Espen Bergersen
Eyvind R.
Glimrende bilde. Positur, fokusplan, lys og utsnitt sitter som et (blink-)skudd..

Mvh Eyvind
Svein B.
Steike godt bilde av gamlemor dette Kjartan! Her har sigmonsteret fått tilstrekkelig med lys og da leverer den skarpt, og med en stødig mann bak blir det topp resultater. Fin positur, pen rot- men først og fremst er det fuglen i seg selv som fenger meg. Inntrykket disse eldre fuglene gir er rett og slett mektig. Ett godt portrett på alle måter- et lite gulgrønt stikk i bildet, men det er ikke mer enn naturlig for slik lys. Godbilde dette Kjartan.

Mvh
Svein B
Rune S.
Særdeles flott, synes jeg! Skarpt og i flotte fargetoner og nydelig lys. Flott positur på en fin gren.

Mvh
Rune S

Frode H.
Nydelig lys, skarpt, detaljert og flott komposisjon.

Du snakker om klør!

Mvh
Frode
Knut H.
Bedre en dette er de vanskelig og utføre et
ørnebilde.I denne kompen stemmer de meste.
Gratulerer.
Mvh Knut
Kjell G.
Jeg er enig i at dette er veldig profft og bra.

Jeg ville kanskje ha valgt en litt kortere brennvidde og dermet litt luftigere utsnitt.

mvh kjellg
Kjartan T.
Til alle som har skrytt og skrevet sender jeg en stor takk!

Espen, jeg sitter her på en bærbar Mac-book pro og du kan ha rett i at bildet tåler mer kontrast. Har merket meg at skjermen faktisk gjengir bildene litt for pent, og at det ser litt mattere ut når jeg kommer på jobb. Har litt mer luft i overkant og på venstre side, men likte utsnittet best slik. Synes du får bedre kontakt med fuglen og fort kaster blikket på de viktige klørne med en trang overkant. Smakssak...

Og det er vel det med fargestikket også Svein. Enig i det du skriver om den mektige fuglen:)

Ellers morsomt og givende å få så mange gode ord om bildet.
Per Harald O.
Nok et vakkert ørnebilde;)
Ivar B.
Et utrolig gjennomført kongeørnbilde dette. Mektig og flott på alle vis. Posituren er flott og spennende samt at lyset spiller på din side. Du har virkelig fått fram rovfuglen her. Tydelig at den tekniske kvaliteten med bildene du har tatt med denne linsa kommer seg når du får blenda ned et par hakk. Mvh Ivar.
Anne Ø.
Du verden har du virkelig lønn for tålmodigheten.
Flott opplevelse å se disse naturbildene dine!!!!

Anne:)
ingebjørg fyrileiv g.
Aiai, så utrolig bra! Det er nesten til å bli målløs av. Sylskarpe øyne og et lys som kan få hvem som helst til å smelte. Greina er også fin, og utsnitt har jeg ikke noe å si på. Et bilde i toppklasse.

vh ingebjørg
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Pent bilde av ørn på kvist. For meg så blir det blikket som gjør bildet igjen. Og du er flink til å få til skarpe bilder, både i fokus og blikk. Med den profilen og det lyset ville jeg nok blitt fristet til å trekke ennå nærmere. Ser at du har 400 mm å gå på, så det ville gått bra tenker jeg. Om det gul/grønn stikket er ''normalt'' vet jeg ikke, men syns ikke det er flatterende.
Likevel, selvsagt, et bra bilde!

Mvh, Johann
Jan-Eilert P.
Bra artsbilde av Kongeørn.

Det er imponerende å betrakte disse fuglene i dette perspektivet og pulsen slo sikkert litt raskere da denne voksne ørna slo inn på åte.

Jeg ser med en gang på de flotte klørne. Utrolig med hvilken kraft de klemmer seg inn i lunger og hode på rein og hare.

For noen dager siden fant jeg spor etter dramatikken som utspiller seg i fjellet. En Kongeørn hadde slått en rein i dyp snø. Sannsyneligvis hadde den sittet på hodet til reinen og vingene hadde slått ned i snøen en femti meter før kalven lå seg siste gangen. Der satt ørna helt til jeg kom gående på ski.

Forbedringsforslag: Jeg finner gul/grønn-stikket i bildet litt for dominerende. Tror bildet hadde blitt enda flottere med litt konvertering av fargene.

Jan-Eilert
Kåre G.
Flott bilde av kongeørn. Det er nesten så jeg blir missunnelig. Har selv sittet ved ørneåte i hele vinter. Har hatt ørna nede mange ganger, men bare i dårlig lys med lukkertider over sekundet på 3200 iso. Har saktens blitt bilder, men ikke noe å presentere her på dotten. Jeg vet hvilke tolmodighet som må til for å få slike bilder, så gratulerer. Dine bilder av ørn har virkelig inspirert meg og jeg ser at jeg har en god del å lære.
Mvh. Kåre Gårder
Kjartan T.
Takk for nye tilbakemeldinger. Høres ut som om du hadde litt av en opplevelse når du fant den ørna på reinskalven Jan-Eilert, ikke akkurat noe vanlig syn. Håper du tok bilder av sportegna.

Det er mange måter å lage dette bildet på. Når du har ei raw-fil blir det jo rene fremkallingsprosessen. Fargetoner og små nyanser blir en smakssak, men jeg kan være enig i at grønnstikket kan fjernes. Ikke minst når folk henger seg opp i det. For egen del synes jeg det jeg viser er nært min opplevelse av situasjonen.

Kåre: Morsomt å høre at jeg inspirerer noen til å være ute. Stå på! En deg kommer ørna på rett tid og da også bildene.
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Meget bra dette Kjartan. Et fasinerende skue, der naturens skaperverk har vært grundig i utarbeidelsen. At denne fjærdrakten kan stelles bare med nebb og klør er fasinerende og uvirkelig. Nydelig fanget, der vill-og råskapen er fint gjengitt. Lyset og skarpheten gir flotte detaljer i fjørdrakten, der fargenyansene kommer fint frem. Posituren sammen med greina den setter seg på og bakgrunnen fremmer ørne meget bra. Et noe enda større utsnitt har også vært ønskelig å sett i denne sammenheng.
Nå har jeg kastet hatten!!!!, der noe av klærne også faller. Fantastisk fasinerende flott....


Mvh

Odd E.
Robin J.
Herlig bilde av en flott fugl rett og slett. Mvh RJ
Terje K.
...perfekt.

-Terje-
Anne-Lise S.
Imponerende skarphet, realistiske farger, og godt utsnitt! Rett og slett vel gjennomført!

Anne-Lise
Arnhild A.
Et flott bilde av en nydelig fyr. Skarpt og flott - fine detaljer.

Mvh Arnhild
Kjartan T.
Takk for nye kommentarer på dette bildet. Bra å høre at flere her på dotten liker det de ser!
Stig B.
Kraftfullt, vakkert, villt!!! Her er det bra formidling av en av våre majesteter. Skal ikke prate detaljer her, her er det helheten som stemmer meget bra. Håper å få oppleve noe slikt selv en dag.

Mvh Stig
Kjartan T.
Hei Stig

Jeg takker og bukker. Hører snakk om at du kommer opp og prøver denne fuglen senere i år. Krysser fingrene for at dere skal lykkes da!
Ketil K.
Her stemmer det aller meste Kjartan! Det var gøy å få bilde av samme fuglen! Det åpne nebbet, blikket , fint innfallslys og en flott positur hever bildet. Klørne er med på å skape et komplett og utsøkt kongeørnportrett.
Stig B.
Ja Kjartan, skal opp i høst / vinter. Håper på nok lys til å få til noe. Noen av dine vinterbilder fra samme sted er jo meget gode. Snøvær er ikke nødvendigvis en hindring, om bare ikke lyset forsvinner.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu