sint gubbe
Prøver meg i sh
blir best når jeg er vred
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Annetleker en del i Capture NX pluss ps
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241560} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Geir F.

Hehe
Knall.
Håret, uttrykket... Yess.
Men litt mer mot halvprofil med øyet rett mot linsa, takk.
Det mørke i toppen gror igjen. Har sjekket bildet og det finnes ikke toner i de mørkest partiene i håret ditt.

-fløde-
Frode F.

Hei,

dette kan jeg like.

Rufsete ansikt, glatt hår, herlige kontraster.

Fargetoner i hår er nevnt, men jeg synes ikke det gjør så mye. Men jeg skulle gjerne sett alt håret - nå er det kuttet såvidt litt av den høyeste hårsvingen.

Uttrykket til modellen er bra, men jeg lurer på om det er litt påtatt.

Gode kontraster og detaljer du har fått fram i ansiktet. Knall blikk, det lyner i de øynene der...

Stå på!

FF
Helge R.

Stor takk for innleggene.
Jeg har kamera på stativ og strekker meg etter utløseren, derfor er litt av håret borte, vanskelig å beregne. Bildet er et forsøk på å lære meg sv. Ha en flott fotodag hilsen
:)Helge
Linde G.

Hei Helge

Tøffe saker disse s/h portrettene av deg selv, men synes du var i overkant sinna her, hihi. Stilig. Fortell meg de tricksene du har for å unngå all form stygge slagskygger. Hvordan har du organisert lyset her ? Er det blitz med i bildet ?

Hilsen
Linde Gilberg
joachim g.

Flott!
Avsluttet .

Hei,
Tankene mine går til Ernest Hemingway når jeg ser dette bildet, regner kanskje med at du ikke har noe i mot den sammenligningen : )
Med andre ord, jeg liker veldig godt å se portretter hvor maskulinitet blir fokusert på Synes selv jeg ser det litt for sjelden.
Har ikke prioritert så mye tid til foto i det siste, men kommer forhåpentligvis tilbake ut i april, både til gamlelandet og foto.no. Passer derfor her på å nevne at jeg har hatt god sans for alle de portrettene du har lagt ut i det siste.
Forresten, har etter hvert forstått at noen av oss deler den skrå linjen over øyenbrynet...
Mvh. Rune
Laurberg G.

Hej Helge. Smil til fotografen. Han er meget rar skulle jeg hilse og sige. :-) Et fint karakterstudie hvor livets spor, som de sætter sig tegnes op og bliver til en spændende ansigtsgeografi. Her er fin kontrast og en god skarphed for formålet. Sikkert er det at du er på vejen til portrætfotoets virkelige styrke. Karakterstudiet. Keep on og god arbejdslyst. mvh. lau
Erik B.

Hei Helge!

Det klart beste av selvportrettene dine til nå! Grovt og hardt, med et altoppslukende øye i midten. Flott s/h!!
Jeg prøvde meg litt fram med det i PS, og syns nok at det tåler enda litt mer USM (65%/0,9/0 i denne størrelsen. Tåler sikkert mer også...). Utbrent og gjengrodd, men hva gjør vel det?
Bra!

Hilsen Erik.
Eivind B.

Hehe! Dette var rett på. Saftig og fortellende uttrykk - et knyttneveportrett, Helge. Hissig og morragrettent, rufsete og flott. Du kunne vel knapt funnet bedre modell. Tror Erik er inne på noe ang skarpheten, og du skal ikke se bort fra at bildet hadde gjort seg i høydeformat, med et solid kapp på høyre side. Bra arbeid! Mvh Eivind
Helge R.

Først stor takk til dere som er innom portrettene mine, kommentarer er med på å gjøre de neste bildene bedre (håper jeg).
Jeg tar dem på verandaen, som oftest er det sterkt sollys utenfor, jeg står i skyggen og bruker refleksene av lyset som lyssetting, nix blitz. Jeg stoler på automatikken (som i noen tilfeller gir meg for mørke bilder) kan blende ned et trinn eller to for å finne lyset. Så er det mengden av bilder som spiller inn, plutselig kommer en serie hvor uttrykket er ok, for så å bli en ny serie som er ubrukelige. Men jeg sier, har jeg bare nok bilder finner jeg alltid et som er brukbart.
Erik har, med sine bilder inspirert meg til å forsøke meg i sh, bruker mye tid i Capture NX og ps.
Eller er jeg storforbruker av å se på bilder, har en god hukommelse på slikt og kan memorere dem når jeg lager egne uttrykk.
Det kommer ett nytt portrett tirsdag kl. 11, eller er det galskap på nettet fredag samme tid, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Avsluttet .

Hvem er du ''vred'' på Helge?

Flott levert Helge.


Hilsen
Arne
Lars-Anders M.

Toppenbra.
Kamran I.

hei helge

Herlig serie med portretter som du har startet med, og hittil har resultatet vært uimotståelig bra og velgjort. Det med selvutløseren, ta heller og still den inn sånn at den går av seg selv etter 10sec,f.eks. etter at du har trykt på knappen.. Fungere ganske bra på D200`n.

best regards,

-m:kamran-
Helge R.

Igjen stor takk. Det kommer et nytt tirsdag kl 11.
Selvutløser, problemet er at kamera focuserer når jeg trykker ned knappen, selv med en 10 sek forsinkelse focuserer det først og tar bildet etterpå, thats the problem,
Jeg har noen penere uttrykk som jeg vil prøve, men det blir litt vridd slik det er nå.
Her i syden er det full sommer, nesten for varmt, gruer meg til snøføyka hjemme, ha en god dag hilsen
:)Helge
Anne Lene B.

Hei Helge
Er det dette som er det onde øyet? Fandenivoldsk, rått og meget bra selvportrett igjen fra deg Helge!! :-)

Hilsen Anne Lene
Geir F.

Selvutløser på Nikon D200
Det du skal gjøre er følgende.
Slå opp på brukerveiledningen side 26 og 83

Først stiller du opp en eller annen gjenstand som skal representere fokuspunktet på bildet.
Deretter setter du apparatet på et stativ eller liknende. Stiller inn på selvutløser. Se side 26 og 82.
Deretter trykker du halveis ned avtrekkern og fokuserer på den gjenstanden du satte opp. Når du holder den halveis nede trykker du inn fokuslåsen. (knapppen som det står AE-L på. Da låser du fokus og kan komponere bildet, vri på apparatet (Det skal da ikke fokusere på nytt.)
Når du er ferdig med utsnittet trykker du helt ned og nedtellingen begynner.

Da er det bare å løpe det du kan, stille deg i posisjon. Ta vekk tingen du stilte opp og plasser huet ditt der i stedet.

Uklart? Ta kontakt hvis du står fast. Vi hjelper hverandre vet du!

-fløde
Stein Oleiv B.

heisann helge! sinnataggan, tenkte jeg da jeg så dette;) liker utsnittet, og ikke misnt lyset. lyset er som på de andre selvportrettene supert og perfekt fordelt. sh funker knall her. som geir påpeker er håret litt ravnsvart på toppen, uten toner. uten at det gjør for mye. men hadde jo vært kjekkt om det viste bittelitt der også. når det gjelder pirk har jeg en del til deg:) småting. jeg kunne ønske(som andre) at hårstråene på toppen ikke ble kuttet. selv om historien bak er forklart før;) kunne også ønsket at den bakre skulderen din også kunne skimtes. enten ved at du stillte deg litt mer mot kamera, eller litt mindre lys der. angående selvutløser osv som geir snakker om, dette er et bra tips. men om du vil invistere nåen hundrelapper kan du kjøpe deg en fjrenkontroll. fikk det til jul, og er nyttig til det meste. feks BULB funksjonen bli mer brukt. i stede for å holde knappen under hele eksponeringen kan du trykke for å åpne lukkeren, og en gang for å lukke den. den er også veldig nyttig til macro og nattbilder der du ikke ønsker kamera vibrasjoner. hehe, mye om denne fjernkontrollen, men det er definitivt er bra kjøp. utenom prisen da.
meen, som kontrasten frode påpeker, glatt hår rufeste ansikt, hadde jeg ikke klart å ordsette, men dette er en aldeles bra del av bildet ditt. du blir bedre og bedre på disse sh bildene dine. det jeg liker best ved dem er utsnittet og lyset. de beste selvportrettene du har er dette og det med d våte håret. forresten, var innom ''utvandrer'' bildet ditt, og så den nye verjonen. det ble jo knall bra jo! versjon en var sitt eget bilde, men som geir påpeker får du mer kontakt med gutten på versjon 3. dette er jeg forøvrig enig i.
Geir F.

Hei Helge
Vil bare tilføye at det er viktig at du holder fokuslåsen nede helt til bildet er tatt og nedtellingen begynnner.
-fløde-
Avsluttet .

Vred,men tøff:-)
Er enig med Rune,liker at det maskuline kommer frem.
Gi oss mer:-)
Liker også at man ser livets spor(Har ikke sansen for å slette ut rynker og aldringstegn,mye tøffere når de er med:-))det gjør mye for bildet.
Det tekniske har jeg ikke så veldig god greie på enda om det kommer seg,og av det lille jeg kan så syns jeg du har vært ganske flink.
Stå på videre,portrettene dine er menneskelige og forteller mye.
det er viktig.
Hilsen Tone!
Marit O.

Hei Helge
Jeg liker det barske og røffe utrykke ditt her, men jeg persjonlig savner litt detaljer i håre på venstre side ellers flott levert :)
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu