Skjebnemøte
De fleste av oss forholder seg til levende dyr - disse vakre rådyra som lever i skogene våre. Livet er ofte kort og hektisk og en naturlig død for et rådyr er gjerne via jakt. Og det er heller ikke å forakte med tanke på de harde snøvintrene vi har som sulter mange av dem langsomt til døde.
Noen vil nok reagere negativt på et bilde som dette - men det er slik virkeligheten er. Og døden er ikke alltid grimm.
Utstyr
  • Canon Powershot S50
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Petter B.

stilig komposisjon. Får frem det essensielle i jakten her.. stilig at børsa ligg opp mot dyret. fått med deg noen tyttebær og ser jeg. så nå er det bare å glede seg til maten blir servert. bra dokumentasjonsfoto:)
Knut H.

Blant flotte høstfarger med blåbærlyng
og tyttebær ligger den praktfulle bukken.
De er resultatet av vår forvaltning som
er nødvendig.Flott bilde der du viser respekt
til viltet.God undertekst til bilde som illustrerer
virkeligheten godt.Bra dette Helga-Mari
Mvh Knut
Fred S.

Jeg er selv jeger; riktignok nøyer jeg meg å skyte ryper, men det er vilt det og. Jeg har aldri tatt noen bilder av fangsten min, eller fått jaktkamerater til å ta bilde av meg og eventuelle ryper, og hadde jeg vært hjortejeger hadde jeg heller ikke blandet inn noe kamera. Grunnen er kort og godt at jeg avskyr bilder som dette, der byttet er vakkert dandert sammen med en blankpusset børse , i en, for meg, makaber døds-estetikk. For meg er dette et kvalmt, selvskrytende og ekkelt bilde.....

vh fred
Tor Eirik P.

Jøss, det var da voldsomt, Fred?! Klart at alle skal få ha sine meninger, men jeg trodde du var såpass proff at du avsto fra slike ''utblåsninger'' her inne, dette er tross alt et sted man legger ut bilder for å få hjelp til å bli en bedre fotograf. Skjønner ikke helt hva du mener i begynnelsen av kommentaren din, mener du at du har mer rett i det du sier pga du jakter selv? Selv om det ''bare'' er ryper du skyter... er det verre med bilder av søte rådyr med store uskyldige øyne en av noen ''skarve'' ryper? Tolker i alle fall det du skriver slik, mulig jeg tar feil...
Går kanskje litt hardt ut her, men jeg synes ikke at ord som ''avskyr'', ''kvalmt'' ''selvskrytende'' og ekkelt'' hører hjemme her, slett ikke i forbindelse med et såpass vanlig og uskyldig bilde som dette! Synes fotografen viser viltet den respekten det fortjener, både i tekst og bilde!

Helt greit at du ikke ville tatt et slikt bilde selv, men for fotografen er dette bildet et minne fra en flott jaktdag som endte med felling av en staselig rådyrbukk. Opplever stadig at flotte minner strømmer på når jeg ser i mine egne bilder av felt vilt! :)
Og Helga Mari, jeg synes bildet ditt er kjempeflott! Et utrolig vanskelig å få fine bilder av døde dyr, og her synes jeg du har lykkes veldig godt! Enig med de to første. For å finne noe pirk; kanskje litt urolig bakgrunn oppe til venstre.

Mvh Tor Eirik
Johnny N.

Hei Helga Mari: Det var noen veldige komentarer her he he ,klart alle må få ha egne meninger, jeg kan ikke annet enn å si meg helt enig med Pollestad dette er et flott bilde som du har fått til veldig bra. Som andre har nevnt her så er nok dette et flott minne om en nydelig høstdag og en minneverdig tur. Bildet er kjempeflott ikke tvil om det, sitter på jobb og drømmer om slike dager. Stå på videre. Mvh Johnny
Helga-Mari T.

Takk for kommentarene! Jeg var spent på hvordan det kom til å bli reagert på - døden som følger etter jakta er ofte noe som mange ikke vil tenke på. Langt mindre se.
Men døden forsvinner ikke selv om man tier den ihjel - jeg har forsøkt å fortelle en historie sett fra både jeger og råbukk sin side. For det er mulig - dersom man vil - å kjenne lukter, høre lyder, kjenne vinddraget og føle stemningen i skogen som var den kvelden.

mvh
Helga-Mari
Egil O.

Hei Helga-Mari
Flott bilde med god komposisjon, synes kanskje reima er litt dominant i bildet.
Links rifle? Da er det vel du som har skutt.., mener å ha lagt merke til at du
er links-skytter

mvh egil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu