Bergstadens Ziir og slegghaugan
Bildet inngår i albumet RØROS - - - bergstaden og landskaper omkring, sensommer 2006.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Andreas L.
Det er her er veldig bra! Du har skjønt fotografiet...

-Andreas
Bjørn H.
Hei Knut -

Så stilig, har et bilde fra nesten samme standpunktet selv.. :)

Her er det jo virkelig et flott lys. Skyene har nydelige farger og strølyset maler over slegghaugan.

Litt usikker, men ville kanskje under opptaket prøvd å balansert kompet noe mer. D.v.s. litt mindre på høyre side og litt mer på venstre ? Høyre side kan muligens bli vel dominerende. Men det er faktisk ganske kult også - så tjaaa ...hmm :)

Vet ikke om det er noe mer struktur og tegning å hente i de mørke partiene på venstre side jeg ?

Som sagt liker jeg bildet veldig godt.

Bra teknisk og en kreativ løsning !

Ha en fin fredags kveld.

Bjørn.

Ioannis L.
Strålende komponert og lindrende vakkert!
Jan Frode A.
Det som fasinerer meg her, er det flotte lyset og strukturen du har fått i forgrunnen, da spesielt i høyresiden.
Siden du har valgt et standpunkt og komposisjon som dette, er spesielt forgrunnen viktig for bildets helhetsinntrykk. Lyset i høyresiden opphever en litt tyngre og detaljfattigere venstredel. Alt i alt fine linjer som en god innramming rundt kirkespiret. Flott lys på himmelen; vakkert samspill mellom farger og lys i hele bildet.

mvh Jan Frode
Gunnar John C.
Flott og originalt. En veldig uvanlig avbildning av en storslagen kirke - den ser her mer ut som en souvenirkiosk. Men kjenner man Røros, ser man historien.

Jeg synes kanskje det er en litt merkelig sammenheng mellom himmelen og belysningen på slagghaugene. Lyskastere, kanskje?

Gunnar
Anne-Lise S.
Liker idèen godt, og synes dette ble et annerledes bilde fra Røros. Kirken kan man jo enkelt kjenne igjen med sitt karakteristiske blå og hvite med kirketårnet og klokka. Synes det ble riktig tøft sett på denne måten fra slagghaugene. Lurer litt på lyset her? Fortell!

Anne-Lise
Ivar B.
Dette ble knallbra i mine øyne. Annerledes og spennende. Utrolig fin bruk av flater og diagonal samtidig som du har fått med mye av det som karakteriserer Røros. Rett og slett en ny og god løsning på et velkjent motiv. Herlig lys. Mvh Ivar.
Kristoffer L.
Dette var en spennende vinkling på Røros kirke. Og bare for å ha nevnt det - selv om vi bare ser toppen av tårnet, skjønte jeg allerede på thumben at det var på Røros vi var med dette bildet av slagghauger og kirke.

Dette fungerer meget bra, synes jeg.

- Kristoffer
Steinulf L.
Ikke mye å føye til. Bjørn H har gode kommentarer om utsnitt. Forøvrig synes jeg dette fungerer svært så bra. Kvintessensen av Røros. Bra.
Knut L.
Mange takk for overveldende hyggelige ord og engasjerte kommentarer; - så hyggelig.

Belysningen er himmellys fra vest (og venstre) ved solnedgang som sterkt belyser slaghaugen (som dominerer bildets forgrunn), og faktisk fikk slaggklumpene her til å glitre som kobber og ''gull''. Skyggesiden av den andre haugen ble naturlig gjengrodd i mørket.
Imellom disse jordiske elementer risser ''Herrens pekefinger'' forsiktig i kveldshimmelens fargeglød i blodrødt og gullgult; - ufattelig rikdom for de få -og blodslit for de mange andre ...

Farger og lyskontraster er hjulpet noe av selektiv levels/curves-toucher.
Utsnitt og komposisjon er også valgt for å ''renskjære'' elementer og linjer mot kveldshimmelen.

;-)
Knut
Odd Tore S.
Meget karakteristisk, Røros i et nøtteskall.
Vakker belysning og fin komp.
Utsnittet kan nok diskuteres, tror jeg kastet meg over noe nokså lignende med en 200 mm i 1977, men da med mye mindre vekt på slagg og mer på kirken, hvis tårn stakk opp av og ruvet over slagghaugene.
Men en setting som dette var jeg nok ikke i nærheten av, med slik himmel og slagghauger med et anstrøk av grønt. Virkelig nydelig, og kommentaren om utsnitt er en kommentar og ikke en innvending!
Min kone, som er ''importtrønder'' fra Nederland, ble tilkalt og ytrer seg meget positivt om bildet ditt. Vakkert å skue og vekker gode minner.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu