Hvile
Frostrøyken siger sakte forbi. Det er så vakkert, men jeg fryser så utrolig på bena. 20 grader av den kalde sorten merkes her jeg sitter og observere sangsvanene ute på elva. De er så fredlige. De takler kulden. Dagene går med til hvile, til å bruke minst mulig energi avbrutt av korte matauk og vask av fjørdrakt. I det solen holder på å gå ned, siger den ene svanen ut på vannet og retter kroppen mot de siste solstrålene. Den vet det nok, natten blir kaldere.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor AFS 300/4 + 1,4 telekonverter
  • Blender-
  • Nei
  • Annetstativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger726
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Avsluttet .
Utrolig vakkert svanebilde.
Det oser av fred og ro:-)
Bare godt å sitte og se på dette og jeg er sikkert på at du hadde en flott opplevelse trass alle minusgradene:-)
Liker også det duse rolige lyset.
Hilsen Tone!
Erling J.
Fin sangsvane. Men ikke lett å fange i motlys og kulde.
Erik J.
Lekkert! Da jeg så thumbnailen var jeg ikke spesielt interessert i å åpne bildet (jeg sitter på fjellet med bare mobillinje til nettet)-men det var verd ventingen. Spesielt er lyset fint, særlig under haka (nebbet) og speilingene gjør seg. Fin ro.
Anne Ø.
Vakkert bilde med roen og lyset her!!!

Anne:)
Rune S.
Vakker og fin svane på fine vannspeilinger i lavenergimodus! Life is hard! En flott fugl i fin positur! Rogivende og fint å se på.

Mvh
Rune S
Anne Kristin Fiskaa h.
Nydelig bilde av sangsvanen. Flotte duse farger og fin bakgrunn. får nesten assosiasjoner med eventyret til H.C.Andersen og den stygge andungen.

Anne Kristin
Avsluttet .
Flott Ivar! Fin positur, fine farger, og en flott ro over den vakre fuglen! mvh Ulv
Tone B.
Sammen med det fine lyset, de flotte samstemte fargetonene og sangsvanen's fine positur formidles en ro som er til å ta og føle på. Dette er et vakkert skue! Dette var veldig flott Ivar!

mvh Tone
Gunnar H.
Nydelig og fredfullt bilde. Fin skildring !
Gunnar
Inge S.
Hei.
Teknisk en liten perle og meget vakkert. Nydelige duse farger.
Flott.

Mvh Inge
Anne-Lise S.
Rett og slett vakkert, Ivar! Godt valg av tittel til sangsvana som så absolutt er i hvile her. Lekre farger og godt valg av fokus. Fin dybde.

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig vakkert og stemningsfullt, og en fint skrevet tekst attåt:-)

Inger Anne
Ivar B.
Hei! Takk for at dere har tatt dere tid til å gi en kommentar på bildet. Hyggelig at det faller i smak og at også dere opplever den stemningen og roen som jeg opplvere at dette bildet formidler. Mvh Ivar.
Steinulf L.
Svært vakkert. ine toner, men jeg savner noe mer skarphet. Kanskje en runde med usm er nok.
Kristin S.
Hei!
Stemningsfullt og svært vakkert.

Mvh Kristin
Rolf S.
Hei.

Det er fin ro og stemning i bildet. Lyset er helt topp. Men jeg synes likevel ikke dette tar helt av. Men nå har du vist så mange flotte bilder av lista ligger høyt.

Mvh Rolf
Kjell Sigurd S.
Fint mykt uttrykk du har fått frem. Posituren er også fin. Litt trangt, spesielt bak. Ser du har hatt utfordrende lysforhold. Synes totalinntrykket er bra.

Kjell S
Line Kristin W.
Lyset er helt OK, men uten å være noe særlig mer enn som så.
Det gjenstår en del både mht. teknisk og komposisjonsmessig gjennomføring.
De lukkede øynene forteller om ro og hvile, men det er likevel ikke nok til at du klarer formidle den nesten hellige, fredfulle stemningen man opplever en slik stille stund.
Min opplevelse av bildet er derfor desverre at det mangler det som er nødvendig for å heve det over en relativt ''ordinær avbildning''.

You can't win them all! ;-)

- Line :-)
Stig Børre E.
Hei Ivar!
Flott formidlet stemning. Fine toner og en fin ''myk'' gjengivelse.
Komposisjonsmessig blir det litt kjedelig. Min umiddelbare reaksjon er at utsnittet er for tett. Et godt naturfoto - men jeg syns ikke dette når opp til vanlige høye standard.

StigB
Arvid M.
Hei Ivar!
Dette var eit bra bilde, av svana som kosar seg i siste solstrålane denne dagen.
Synest du har fått fram den rette stemninga, slik er det svanene har det i kalde vinter månader.
Helsing Arvid.
Avsluttet .
Hei Ivar.
Stemingsfullt og vakkert er det med frostrøyken drivende rundt Svanen. Jeg har sett mange svaner men ikke med det blikket. Ellers er det å ta svanebilder noe av det vanskeligste siden dette er en meget vanlig art.

MvhJRH
Ivar B.
Takk for kommentarer!

Jeg er enig med dere som synes det blir litt trangt utsnitt.

Linn Kristin: Jeg er fullt klar over at jeg med dette bildet balanserer helt på grensen til en ordinær avbilding. Selv er jeg fornøyd med stemningen og roen i bildet, og håpet at det var nok til at det bikket over streken på riktig side, men det må jeg kanskje revurdere:-)

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
Inger-Lise S.
Et fint bilde! Rolig og harmonisk. Bare blikket til svanen vitner om ro!God skarphet, lekre fargenyanser og flott speiling i vannet.
Litt mindre tett utsnitt ville nok gjort seg, som nevnt.Men du har fått med stemningen ! Fint å få se også fordi jeg bare har fotografert knoppsvaner.Og fordi det er severdig:)

Inger-Lise
Terje S.
Flott Sangsvane i tåkedis og vakre farger. Ikke enkelt å eksponere disse fuglene i dette lyset. Helt på grensen til utbrenthet på vingen. Ellers topp teknisk utførelse med vakre farger.


Mvh Terje
Odd E. k.
Hei Ivar!

En flott undertekst som beskriver situasjonen meget bra. Meget flott dette, også teknisk. Henger meg på de positive kommentarene som er skrevet om dette severdige bildet. Meget bra Ivar!

Mvh

Odd E.
Odd Tore S.
Fint lys og fredfull svane, virker meget kaldt.
Frostrøken kan være et stort pluss, men her gjør den også at jeg ikke klarer å fokusere skikkelig på bildet, og det hele blir strevsomt. Har akkurat skiftet glass, så jeg skal ikke gi bildet skylda, men dette er ikke en vanlig opplevelse.
Hadde det kanskje vært like lurt å skyte uten konverter og så heller ta finkuttet av utsnittet i PS?
Odd Tore
Ann T.
Likte softhet og lys. Et sjarmerende svanebilde med god stemning.
Mvh. Ann
Eva Marie P.
For et mykt og deilig bilde å hvile øyene på. Jeg blir helt avslappet av å se på det. Smale øyen vitner om at fuglen hviler og du formidler det så utrolig flott.
Hvile..
Lyset er dust og rolig og gir bildet en god komposisjon.
Takk for synet:)
-epl
Sverre H.
Hei Ivar,

Vakkert. Etter min mening har du klart å fange roen som preger bildet. Skal jeg sette fingeren på noe så er det den tett komposisjonen som er nevnt av andre her. Mer rom hadde trolig skapt enda bedre ro i bildet. Du er godt over streken for mer enn ''ordinære'' avbildinger i mine øyne ;) Fint dette.

Sverre.
Laurberg G.
Ro og harmoni er det der først slå mig da dit billede af Sangsvanen her opdateres på min skærm. Her er vel ingen knaldende farver som er ved at sprænge nethinderne. Snarere en stille gengivelse i bløde (hedder det ikke myke på norsk?) pastelle toner. Skarphedsgrad og skarpedyb (DOF) er velvalgt med center i svanens næsten smilende ansigt øjne og næb. Modlyset er smukt behandlet og lyset er (næsten) korrekt focuseret. Her er dog en antydning af udbrændthed på skulderen. ( Her skulle du nok have spotmålt lyset og låst med AE-L (låseknappen). Alt i alt et IKKE-ORDINÆRT svanebillede som nok mere lever op til prædikatet kunstfoto end til biofoto. Tak for kigget. mvh. lau
Ivar B.
Takk til dere siste også! Mvh Ivar.
Tor Olav O.
Behagelig og stemningsfullt. Fint med gjentagende farge i nebbet og bakgrunn. Fint !
mvh
Tor Olav
Espen A. I.
Neitakk - denne blir for romantisk og søtt for meg. Du kan så absolutt myye bedre enn dette Ivar! (dog pluss for en fint uttrykk på svaneøyet)

Espen
Liv F. D.
Utrolig vakkert bilde dette her. Det ser nesten ut som fuglen slapper av i is-vannet. Du får fint frem den kalde frosten. Virkelig fint!
'') Liv
Tone A.
Hei Ivar
Eit vakkert stemningsbilde av sangsvana som har ein fin positur der den kvilar i det iskalde vatnet med det svake vinterlyset. Det ser ut som svana verkeleg nyt solstrålene og som gir fint lys-og skuggeparti til svana. Fine blåtonar på kroppen som gir ein fin kontrast til grå-og bruntonane i vatnet.
Med -20gr. er det rart at det ikje er isflak på vatnet men kanskje det er mykje straumar i vatnet. Dus bakgrunn med bruntona speglingar som gir ein fin kontrast til den lyse sangsvana.
I forgrunnen er det speglingane i det gylne lyset som forterkar solnedgangen
Endeleg fekk eg sjå korleis ei sangsvane ser ut. Og her er det meir stemninga enn skarpe detaljar på svana som tel, så difor synes eg at du er i mål her sjølv om eg er ingen fuglespesialist.
:) Tone Aa.
Ivar B.
Takk for kommentarer!
Espen: kunne se for meg at dette ble litt for søtt og romantisk for din smak:-)

Tone: Takk for din fine og utdypende kommentar. Det virker alltid som det er åpent vann i denne elva, og det har nok sannsynligvis med strømninger i vannet å gjøre. Det er vel også grunnen til at sangsvanene overvintrer her.

Takk alle sammen! Mvh Ivar.
Bergliot E.
Hei,
Dette var et søtt bilde av svanemor. Flott lys og fine omgivelser. Kanskje litt trangt utsnitt, men det funker.

Bergliot:)
Ole E.
Liker den duse stemningen. Bildet ser nesten litt softet ut, og det kler hele situasjonen veldig bra. Liker også den kalde blåfargen i skyggepartiet på svanen, som står i fin kontrast til de siste solstrålene. Pent.
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Fantastisk flott stemningsbilde av den vakre sangsvanen. Fin skarphet, flotte farger og nydelig lys. Meget bra!

mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu