På søppelfyllinga i Managua bor det nær 130 familier.
En regner med at ca. 400 barn lever sitt liv på eller ved fyllinga.


Hele familen lever av det de kan finne av avfall. I stekende varme sorterer småbarn på 3-4 år matavfall, giftstoffer, glass og sprøyter. På en god dag kan de tjene et par kroner, på dårlige dager har de ikke annet valg enn å spise restene av andres middager. Under ulike regimer i landet de siste tiårene er det ikke gjort noe for å sikre disse barna og familiene et verdig liv.

Bildet inngår i albumet Nicaragua con amor - Nicaragua er et land med store kontraster; de virkelig fattige opp mot de velhavende, med en middelklasse som er nesten ikke-eksisterende. Et fascinerende land med store sosiale utfordringer, men samtidig med en vennlighet og imøtekommenhet som gir håp.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244599} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Dag T.
Jeg ser hva du vil, men særlig komposisjonen blir for uengasjert. På bakken ser det ut som om det ligger mer søppel nærmere deg, og da synes jeg du skulle ha tatt med mer av det og mindre trær. En beskjæring oppe hjelper også litt.
John Einar L.
God ide, men savner et tettere utsnitt. Mer rett oppi fleisen på en måte.
Stig S.
Takker for ærlige tilbakemeldinger!

Mindre søppel i forkant, Dag! Dette er ett av de bildene hvor jeg valgte litt avstand for å få med miljø. Tatt like ved inngangen til selve søppelplassen.
Ser likevel at jeg kunne valgt et annet utsnitt. Problemet med å ta bildet var, foruten ekstrem varme / lukt, rett og slett å holde hodet kaldt og tenke foto i en følelsesmessig tøff situasjon. I tillegg er området langt fra trygt... Men det er vel her proffene skilles fra oss amatører, kanskje - holder fokus på oppgaven?

Ikke av de bildene jeg er mest fornøyd med rent fotomessig, men syntes likevel at temaet forsvarte publiseringen:-)

--stig--
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu